Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κάρπαθος: Ξέμεινε από... γιατρούς!

Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καρπάθου λόγω της μακροχρόνιας υποστελέχωσης του και της έλλειψης υποδομών και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Συγκεκριμένα, από τις τέσσερις θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας που προβλέπονται για το Κέντρο, δεν είναι καλυμμένη ούτε μία.

Το Κέντρο Υγείας, με τις υπάρχουσες ελλείψεις, λειτουργεί καθημερινά επί 24ωρης βάσης αντί νοσοκομείου, εξυπηρετώντας εκτός από τους 7.000 μόνιμους κατοίκους της Καρπάθου, πληθώρα περιστατικών από την γειτονική Κάσο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται σημαντικά τις τουριστικές περιόδους.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζει πως η άμεση κάλυψη αυτών των θέσεων είναι αναγκαία όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των ενεργών εφημεριών και εφημεριών ετοιμότητας, αλλά και για την γενικότερη εύρυθμη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων.

Επιπλέον, καθώς η Κάρπαθος είναι ένα ακριτικό νησί και επηρεάζεται σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να παρουσιάζει αυτάρκεια, αφού δεν είναι πάντα δυνατή η διακομιδή περιστατικών στη Ρόδο ή την Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...