Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Βόμβα» Χρυσοχοΐδη: Με εκβιάζουν υπεργολάβοι μέσω εφημερίδων για να τους δώσω έργα

«Χοντραίνει» όπως όλα δείχνουν η κόντρα μεταξύ της εφημερίδας Δημοκρατία και του υπουργού υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.


Αφορμή ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας η οποία μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της γράφει ότι «ο υπουργός που “δεν είχε διαβάσει” το Μνημόνιο και που δεν είχε καταλάβει πόσο θα αυξηθούν τα διόδια από τις αρχές του 2014 ξαναχτύπησε χθες με αφορμή το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης».


Από την πλευρά το ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξαπέλυσε επίθεση στην Δημοκρατία από το βήμα της Βουλής καταγγέλοντας την ύπαρξη εκβιαστών στους οποίους δεν υπέκυψε. «Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής. Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρώμικου εντύπου το οποίο δεν ξέρω -αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό- τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί. Επαναλαμβάνω, άνομα και βρώμικα συμφέροντα και επαναλαμβάνω να τους χαίρονται αυτοί που τους πληρώνουν» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, καταγγέλλοντας την ύπαρξη εκβιαστών για την εξασφάλιση υπεργολαβιών, στους οποίους δεν υπέκυψε και σε λίγο θα τους καταγγείλει και δημόσια: «Σε ότι με αφορά στην παρουσία μου στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δύο είναι αυτοί που έχουν κάνει λάθος διεύθυνση. Οι πρώτοι είναι ενδεχομένως οι κακομαθημένοι της διαπλοκής. Που μάθανε, κόντρα στην εφαρμογή των νόμων, παραβιάζοντας και τσαλαπατώντας τον υγιή ανταγωνισμό, να έκαναν δουλίτσες κάποτε. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αλλά υπάρχει και η άλλη κατηγορία. Η κατηγορία των εκβιαστών. Στους οποίους εγώ δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται να υποχωρήσω. Και ούτε πρόκειται να δεχθώ εκβιασμούς. Από διάφορους, οι οποίοι κυκλοφορούν στα διάφορα γραφεία εφημερίδων δίνοντας δήθεν καταγγελίες, προσπαθώντας να εκβιάσουν για να πάρουν υπεργολαβίες και να πάρουνε μίζες. Αυτό συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι πραγματικά μετά από τέτοια δημοσιεύματα, αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο. Και προκαλώ οποιονδήποτε. Και δεν θα αφήσω καμία πέτρα που να μην σηκώσω. Προκαλώ οποιονδήποτε αν έχει την παραμικρή καταγγελία, την παραμικρή, όχι απόδειξη, αλλά ένδειξη, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στους εισαγγελείς, στη Βουλή, ερωτήσεις οπουδήποτε θέλουν. Αλλά εδώ. Όχι με βρώμικα έντυπα και βρώμικες επιθέσεις. Δεν θα υποχωρήσω στους εκβιαστές και θα τους καταγγείλω σε λίγο και δημόσια αν χρειαστεί. Έδειξα πραγματικά και προσπάθησα να επιδείξω αξιοπρέπεια και ευγένεια απέναντι σε κάποιους, αλλά δεν θα συνεχίσω αυτό αν συνεχίσουν οι βρώμικοι εκβιαστές να ασκούν τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος σχολίασε ότι «η καθημερινή σπίλωση του πολιτικού κόσμου είναι εργολαβία εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή σε υποζύγιο τους» και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ανταλάντευτοι στο έργο για τη σωτηρία της πατρίδας. Ασυμβίβαστοι ανυποχώρητοι».

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: «συμφωνώ για τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού κόσμου μέσω ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων. Οφείλουμε όμως και εμείς τέτοια περιστατικά εκβίασης, λασπολογίας, φημών να τα φέρουμε κατευθείαν ενώπιον της δικαιοσύνης». Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε μάλιστα και στην επικείμενη σημερινή ψηφοφορία για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όσων βρέθηκαν σε σημαντικές δημόσιες θέσεις και είπε: «πρέπει να φροντίζουμε και εμείς να μη δίνουμε δικαιολογία, το κοινοβούλιο, ώστε να δεχόμαστε άδικες επιθέσεις μέσω της γενίκευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...