Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Λουκέτο» στο Δημόσιο - 48ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 - Στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη - Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο και τα δημόσια νοσοκομεία


Παραλύει το Δημόσιο σήμερα και αύριο, καθώς η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 48ωρες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο μέτρο της διαθεσιμότητας και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.


Από την ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα.

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο και τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή.

Συμμετέχει και η ΟΛΜΕ

Σε τριήμερες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ ενώ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 του μήνα.

«Καμιά απόλυση στις 22 Μάρτη- Μπορούμε να τους σταματήσουμε», είναι το σύνθημα της Ομοσπονδίας.

«Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κανένας μαθητής – κανείς καθηγητής έξω απ’ τα σχολεία , κανένας εργαζόμενος στην ανεργία.. Κανείς δεν περισσεύει.

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του ν.4186/13, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά.

Δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στα δημόσια, δωρεάν αγαθά.

Κατανοούμε ότι ο αγώνας μας για να δικαιωθεί απαιτεί σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν απ’ αυτές. Απαιτεί να ενταθεί η πάλη ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ, άρνηση του χρέους.

Φτάνει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ένα μαζικό, μαχητικό, εργατικό κίνημα μπορεί να σαρώσει τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Όλοι έχουμε τη θέση μας μέσα σ’ αυτό.

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα.

Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...