Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Βαριές ποινές για την απαγωγή και εξαφάνιση του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, η οποία κατέρρευσε τέσσερις φορές στο δικαστήριο και φώναζε συνεχώς: «Θέλω να μάθω που είναι το παιδί μου»


Ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη απόφαση του δικαστηρίου για την εξαφάνιση του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, που σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, με το δικαστήριο να ανακοινώνει την Παρασκευή τις ποινές των κατηγορουμένων.


Αξίζει να σημειωθεί η συμπεριφορά της τραγικής φιγούρας της μητέρας του Μάριου, η οποία κατέρρευσε τέσσερις φορές και φώναζε συνεχώς: «Θέλω να μάθω που είναι το παιδί μου». Την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές η ίδια φώναξε: «Το παιδι μου μπορούν να το φέρουν πίσω;». Φίλοι και συγγενείς του Μάριου έδειχναν με όποιον τρόπο μπορούσαν, ακόμα και με μαντινάδες, τον πόνο και την οργή τους για το γεγονός ότι ακόμα δεν ξέρουν τι απέγινε ο Μάριος.

Οι ποινές

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος, τον οποίο στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει ως «εγκέφαλο» της απαγωγής και αρχηγό της σπείρας, καταδικάστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας. Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της οικογένειας του Μάριου, άφησαν αιχμές για τους αστυνομικούς γιους του Πέτρου Μιχαλεάκου, αν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε ποινή φυλάκισης 18 ετών καταδικάστηκε η Παρασκευή Σιούταλου, σύζυγος του Πέτρου Μιχαλεάκου, για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία.

Ο Αναστάσιος Μπάσαντης καταδεικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη, για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ σε τέσσερα χρόνια φυλακή με τετραετή αναστολή και με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καταδικάστηκε ο Αριστείδης Κορέντιος για ένταξη σε συμμορία.

Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Χαϊκάλης και Ευγενία Ταμπακάκη, ενώ τα αδέλφια της, Βασίλειος και Γεράσιμος Ταμπακάκης κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε συμμορία.

Ειδικότερα, ο Βασίλειος Ταμπακάκης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ ο Γεράσιμος Ταμπακάκης σε τρία χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη επίσης προς πέντε ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, ο συνήγορος των αδελφών Γεράσιμου και Βασίλη Ταμπακάκη, υποστήριξε πως οι πελάτες του ως τοξικομανείς δεν είχαν συναίσθηση της σοβαρότητας και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα για να αγοράσουν ουσίες.

Ωστόσο, παρόλο που όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο εισαγγελέας ζήτησε το εν λόγω αίτημα να απορριφθεί, όπως και έγινε.

Τέλος, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου 26χρονου, ώστε να έρθει επιτέλους η κάθαρση για τη μητέρα του και τους συγγενείς τού άτυχου Μάριου που εδώ και ενάμιση χρόνο ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...