Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε μικροοφειλέτες

Σε συμψηφισμό οφειλών των φορολογούμενων με ποσά επιστροφής φόρων ακόμη και όταν τα ποσά αυτά είναι χαμηλότερα των 1.500 ευρώ, θα προχωρά η εφορία...

Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με την οποία διευκρινίζεται ότι η εφορία δεν θα μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας στους φορολογούμενους με οφειλές κάτω του ποσού αυτού. Μέχρι σήμερα ο συμψηφισμός προβλεπόταν για ποσά επιστροφής φόρου άνω των 1.500 ευρώ.

Χωρίς προβλήματα θα λαμβάνουν φορολογική τους ενημερότητα οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ως και 30 ευρώ.

Εξάλλου, με την ίδια απόφαση καθιερώνεται πιο ευνοϊκό καθεστώς στην παρακράτηση ποσών από απαιτήσεις που έχουν ιδιώτες από το δημόσιο, όταν οι ίδιοι έχουν οφειλές προς αυτό έως 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα προβλέπεται παρακράτηση 10% επί του ποσού της απαίτησης το οποίο σε κάθε περίπτωση να μπορεί να καλύψεις δόσεις της ρύθμισης τμηματικής καταβολής στην οποία έχει υπαχθεί η οφειλή υπό την προϋπόθεση ότι δόσεις που απομένουν είναι ως 12. Αν είναι περισσότερες το ποσό της παρακράτησης θα πρέπει να καλύπτει 5 δόσεις.

Η απόφαση αυτή της ΓΓΔΕ οδηγεί σε άρση των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι φορολογούμενοι στην έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των φορολογούμενων που ανήκουν σε εφορίες που έκλεισαν, το αποδεικτικό θα μπορεί να σταλεί μέσω φαξ ή και ταχυδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...