Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Χαράτσι» στους αιώνιους φοιτητές

Πελεγρίνης και Μυλόπουλος, έχουν καταστήσει σαφές ότι τέλη Αυγούστου λήγει η θητεία τους και ως τότε δεν θα κάνουν το παραμικρό για να ξεκινήσει η διαδικασία


«Χαράτσι» στους αιώνιους φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους  από τα μητρώα των ΑΕΙ. Η πρόταση-βόμβα «ξεπήδησε» από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και κυκλοφορεί στα συρτάρια των υπουργών Παιδείας από την εποχή της Άννας Διαμαντοπούλου. 


Έτσι, ενώ το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας στέλνει τους αιώνιους φοιτητές στη διαγραφή, ο Οργανισμός αντιπροτείνει εναλλακτικό σενάριο που από τη μία προβλέπει την επιβολή ποινών στους αιώνιους φοιτητές και από την άλλη την κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων.

Για να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν περίπου 180.000 φοιτητές -οι περισσότεροι σε Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο-  επιβάλλεται να συνδράμουν τα ίδια τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι πρυτάνεις ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, κ.κ. Πελεγρίνης και Μυλόπουλος, έχουν καταστήσει σαφές ότι τέλη Αυγούστου λήγει η θητεία τους και ως τότε δεν θα κάνουν το παραμικρό για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Συνεπώς, την νέα φοιτητική σεζόν οι νέοι πρυτάνεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τις φοιτητικές παρατάξεις σε ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιβάλλον

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί «προστίμου» στους αιώνιους φοιτητές

Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι δημόσια δωρεάν παιδεία, τόνιζαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου

Στην κατηγορηματική διάψευση του σεναρίου ότι εξετάζεται η επιβολή «προστίμου» στους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές προχώρησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι δημόσια δωρεάν παιδεία.

«Το υπουργείο δεν έχει υιοθετήσει κανένα τέτοιο σενάριο» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο εξετάζει αυτό το σενάριο εξαιτίας της απροθυμίας των πρυτάνεων των δύο μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο, να εφαρμόσουν τον νόμο και να διαγράψουν τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές έως τον Σεπτέμβριο οπότε αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...