Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες

Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτων των 1.500 ευρώ.


Αυτό ανακοινωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.


Τελειώσαμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως είπε, τα σχετικά κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν.

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και σημείωσε πως αυτή η επιθεώρηση ήταν η δυσκολότερη μέχρι τώρα.

H ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.


Η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας, όπως την αντιλαμβάνεται και την παρουσιάζει  η κυβέρνηση, αλλά πολιτική επιβεβλημένη. Στην ανάγκη όμως  να κλείσει πάση θυσία η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις, περικόπτει δραστικά το ποσό που θα διατεθεί και προσανατολίζεται να το διανείμει και με πελατειακά κριτήρια.

Η ΔΗΜ.ΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία επαναλαμβάνει ότι το πλεόνασμα που προέκυψε  από τις θυσίες του ελληνικού λαού, πρέπει να διατεθεί στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...