Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

35χρονος ανάγκασε 11χρονο κορίτσι να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες

Δικογραφία σε βάρος 35χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 35χρονος διατηρούσε επικοινωνία με ένα κορίτσι 11 ετών, αρχικά μέσω ιστοσελίδας και στη συνέχεια ανταλλάσσοντας email και μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της.


Κατά την επικοινωνία τους, εκμεταλλευόμενος την απειρία της, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου.

Ακολούθησε έρευνα την Τρίτη στο σπίτι του στη Μυτιλήνη, παρουσία εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κάρτα SIM κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από αυτοψία που έκαναν στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ανταλλάχθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του 35χρονου και της ανήλικης, ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του.

Τα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...