Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μαλτεπέ: Φυλακές-κολαστήριο για τον Άγγελο Φιλιππίδη

Οι φυλακές του Mαλτεπέ είναι γνωστές για τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές


Οι φυλακές του Mαλτεπέ βρίσκονται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και είναι γνωστές για τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές.


Συνήθως στις φυλακές αυτές οδηγούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι με τα μέλη της επιτροπής κατά των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης συμπεριφοράς (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν πραγματοποιήσεις ουκ ολίγες επισκέψεις στις φυλακές του Μαλταπέ.

Στο "σωφρονιστικό ίδρυμα" του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής,  οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...