Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Απολογούνται 3 χρυσαυγίτες βουλευτές - Νέες προφυλακίσεις;

Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου θα βρεθούν σήμερα, προκειμένου να απολογηθούν, έπειτα από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας. Πιθανόν να υπάρξουν και νέες προφυλακίσεις.


Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή -μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές- περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων, αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα, ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος», με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Πρώτος στον ανακριτή προσήλθε το πρωί του Σαββάτου ο κ. Γερμενής. Θα ακολουθήσουν, στις 12 και στις 3, οι άλλοι δύο συνάδελφοί του.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, υποστηρικτές της ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...