Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

«Χειροπέδες» σε 20χρονο που εκβίαζε 19χρονη μέσω Facebook -Το αίτημα φιλίας έκρυβε έναν εφιάλτη

Θύμα εκβιασμού μέσω του Facebook φέρεται να έπεσε μία 19χρονη από έναν 20χρονο, ο οποίος της ζητούσε χρήματα, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει φωτογραφίες και συνομιλίες της.


Ο νεαρός συνελήφθη την Τρίτη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, προ τριμήνου περίπου, την προσέγγισε άγνωστος, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook και την εκβίασε να του αποστείλει προσωπικές της φωτογραφίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα δημοσιοποιούσε προσωπικούς της διαδικτυακούς διαλόγους, τους οποίους είχε υποκλέψει από το κοινωνικό δίκτυο.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε, ο ίδιος δράστης χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ προσέγγισε και πάλι την 19χρονη, μέσω Facebook, απαιτώντας χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες, Τρίτη σε προκαθορισμένη συνάντηση με την 19χρονη συνελήφθη ο δράστης, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας φορητός υπολογιστής ( tablet ).

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται σήμερα (08-01-2014) το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...