Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Άφαντος ο Ξηρός - Ήρθε στην Αθήνα ντυμένος παπάς

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του και την παρέλαση συγγενικών και κοντινών του προσώπων για κατάθεση, ο τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει άφαντος.



Οι αρχές εντόπισαν το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι του αδερφού του Βασίλη, στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η κάρτα SIM ήταν ήδη κατεστραμμένη. Για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης κάνουν λόγο από την αντιτρομοκρατική, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έφτασε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή, ντυμένος ιερέας.


Τα πρώτα «ίχνη» του Ξηρού

Από τους συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού οι οποίοι κατέθεσαν στις αρχές, οι αστυνομικοί θεωρούσαν πρόσωπα – κλειδιά την αδερφή του και την πρώην φίλη του, την 27χρονη από την Ικαρία. Υπενθυμίζεται ότι η αδερφή του είχε αναλάβει - σύμφωνα με τους όρους αδείας – να παραλάβει και να επιστρέψει τον Χριστόδουλο Ξηρό στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, καμία από τις δύο δεν παρείχε πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα, η αδερφή του τρομοκράτη φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς: «Την Πρωτοχρονιά πήγα μαζί με τους συγγενείς μας που είχαν έρθει από τη Θεσσαλονίκη και πήραμε τον Χριστόδουλο από τις φυλακές. Πήγαμε όλοι μαζί στο σπίτι μου και φάγαμε το μεσημέρι. Αμέσως μετά μαζί με τους συγγενείς μας έφυγε για την Καλλικράτεια. Δεν μιλήσαμε ξανά. Ποτέ δεν μου είχε πει ο γιος μου ότι την Κυριακή είχε ξεκινήσει με τον Χριστόδουλο για να έρθουν στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο ανιψιός του Χριστόδουλου Ξηρού φέρεται να είπε: «Όντως τον έφερα, τον άφησα στην Αθήνα κ έφυγε. Οι ώρες περνούσαν και του τηλεφώνησα αλλά δεν απαντούσε. Έτσι γύρισα πίσω στην Καλλικράτεια».

Πλέον οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο Ξηρός έδρασε βάσει οργανωμένου σχεδίου και μάλίστα θεωρούν ότι είχε εκμυστηρευτεί στον αδερφό του Βασίλη ότι πρόκειται να αποδράσει, στην προηγούμενη άδειά του. Μάλιστα, στο σπίτι του Βασίλη Ξηρού βρέθηκε και το κινητό του Χριστόδουλου, με κατεστραμμένη την κάρτα SIM.

Πάντως, οι έρευνες εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην Αθήνα, καθώς οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο Ξηρός έχει βρει κρησφύγετο στην πρωτεύουσα. Για τον λόγο αυτό, δεν σταματούν να «οργώνουν» τα λημέρια του τρομοκράτη της 17Ν. Από την αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν επίσης τον Χριστόδουλο Ξηρό να υποθάλπουν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...