Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός

Δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας ο Χριστόδουλος Ξηρός για να δώσει το "παρών" στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας που είχε πάρει.


Από χθες το βράδυ υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, ο ίδιος βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να πηγαίνει καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας.

Τη Δευτέρα, μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί, ενώ είχε ζητήσει άδεια για να επισκεφθεί συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εις βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Σημειώνεται ωστόσο πως έχει περιθώριο να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο. Στο παρελθόν είχε λάβει και πάλι άδεια, αλλά ήταν τυπικός στην υποχρέωση εμφάνισης του στο τοπικό Α.Τ.

Δεν υπάρχει ακόμα κανένα σχόλιο από πλευράς αστυνομίας.

Επιδείνωση της υγείας του Σάββα Ξηρού

Τα ξημερώματα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε από τις φυλακές Κορυδαλλού η μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Η κατάσταση της υγείας του Σ. Ξηρού έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και είχε υποβάλει αίτημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα το Καλοκαίρι του 2012. Το ζευγάρι που έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, ούτε και στη δίκη τους, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές του Ιουλίου.

Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί στις 11 Οκτωβρίου του 2011, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισής τους (είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010). Μαζί τους είχε αφεθεί ελεύθερος και ο έτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Κώστας Γουρνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...