Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι ανήμερα των Θεοφανείων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και από τα δυτικά.


Πιο αναλυτικά:


- Την Δευτέρα 6/1/14 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στην Ήπειρο. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα, βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

· Την Τρίτη 7/1/14, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...