Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η Ελβετία μπλόκαρε 10 εκατ. ευρώ που φέρονται να προέρχονται από μίζες στα εξοπλιστικά

Η Ελβετία μπαίνει στο παιχνίδι της έρευνας για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα έχουν μπλοκαριστεί 10 εκατ. ευρώ, χρήματα που φέρεται να είναι ύποπτα κεφάλαια που προέρχονται από δωροδοκία.


Η πληροφορία έρχεται από την ελβετικό ειδησιογραφικό πρακτορείο, swissinfo.ch, και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελβετία, εκτός από το «μπλ;oκo» των χρημάτων, έχει κινήσει και έρευνες σε τρεις φερόμενους ως συνεργούς του ελληνικού σκανδάλου ξεπλύματος χρημάτων.

Το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα ( FPO) επιβεβαίωσε αυτές τις δράσεις, το Σαββατοκύριακο, μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Ελλάδα με το σκάνδαλο στα εξοπλιστικά και την έντονη φημολογία ότι γερμανικές εταιρείες έδιναν μίζες για να προμηθεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό τη δεκαετία του '90.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tages Anzeiger, οι ελβετικές τράπεζες έχουν χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενούν εκατομμύρια ευρώ για τέτοιου είδους συναλλαγές.

Τον Νοέμβριο, κατασχέθηκαν 60 εκατ. ευρώ, από το FPO, που είχαν... σύνδεση με το σκάνδαλο Siemens. Οπως σημειώνει η ιστοσελίδα, δικηγόροι με έδρα την Ελβετία και εικονικές εταιρείες είχαν συνδράμει στο «κουκούλωμα» των δωροδοκιών για τις τηλεπικοινωνίες.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...