Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Spiegel: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος αποτυχημένο, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας... κατά φαντασίαν θεραπευμένος, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό

Κατά της Ελλάδας βάλλει εκ νέου ο συνήθης ύποπτος, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας έχει εισέλθει σε περίοδο... επικίνδυνης στασιμότητας.

Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον... κατά φαντασίαν θεραπευμένο (!), υπονοώντας πως η ελληνική πλευρά τείνει να μιλά για ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία επί της ουσίας δεν υπάρχει!

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό "Η Ελλάδα, ένα κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα; Μήπως είναι είναι αποτυχημένο κράτος, όπως είναι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν;".

Σύμφωνα με το Spiegel, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών θεωρούν μονόδρομο ένα τρίτο δάνειο για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η Αθήνα θα χρεαστεί νέα βοήθεια ύψους 8-10 δισ. ευρώ...

Αναφερόμενο προσωπικά στον κ. Σαμαρά, το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία της ελπίδας, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του...".

"Τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η Αθήνα για την οικονομία της Ελλάδας εξυπηρετούν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο haircut στο χρέος", προσθέτει το περιοδικό.
"Πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος", καταλήγει το Spiegel.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...