Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χορήγησαν αντισηπτικό αντί για σκιαγραφικό σε καρκινοπαθή

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου προκαλώντας μεγάλη επικινδυνότητα για την υγεία ασθενούς και συγκεκριμένα καρκινοπαθούς αλλά και πολλά ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες που συνέβη.

Καρκινοπαθής πήγε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να προχωρήσει σε μία εξέταση για την πορεία της υγείας του και συγκεκριμένα σε αξονική τομογραφία. Το παράδοξο και το επικίνδυνο της υπόθεσης ξεκινά όταν στον ίδιο χρειάστηκε να χορηγηθεί σκιαγραφικό για την εξέταση, όμως αντί αυτού του χορήγησαν αντισηπτικό.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο περίπου 60 ετών καρκινοπαθής αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν επιχείρησε να πιει το διάλυμα. Αμέσως κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για σκιαγραφικό καθώς ο ίδιος σύμφωνα με τις πληροφορίες παραπονέθηκε ότι καίγεται!

Στον ασθενή αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και γαστροσκόπηση ούτως ώστε να μην υπάρξει κάποια επιπλοκή στην υγεία του.

Μάλιστα οι γιατροί αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης του έκαναν άμεσα εισαγωγή στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς, με τον ίδιο ευτυχώς να είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου στη διάθεσή της, το περιστατικό αυτό συνέβη γιατί, άγνωστο μέχρι στιγμής από ποιον, είχε τοποθετήσει στο μπουκάλι με την ουσία του σκιαγραφικού το αντισηπτικό διάλυμα. Το μπουκάλι στη συνέχεια τοποθετήθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο.

Τι απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου το περιστατικό δεν υποβαθμίζεται, με το Διοικητή μάλιστα κ. Ξυπολητά, που μίλησε στο neakriti.gr, να κάνει λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός ασθενούς και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για καρκινοπαθή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δοθεί ήδη εντολή για τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται και κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό αυτό, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όποιον πρέπει.


Επιμέλεια: Νικολέτα Σφακιανάκη/ neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...