Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κρυφτούλι για τον Μιχάλη Λιάπη – Καλύπτεται πίσω από δηλώσεις συγγενών

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση πως ο γνωστός για τα καμώματά του πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατιας Μιχάλης Λιάπης χρησιμοποίησε κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για τουριστικούς ξενώνες, προκειμένου να ανακαινίσει το αρχοντικό του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Παρά ταύτα ο τέως γαλάζιος υπουργός όχι μόνο αρνείται κάθε κατηγορία, αλλά προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δηλώσεις συγγενικών του προσώπων.




Έτσι, ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να πει λέξη. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, μέσω του δικηγόρου της, ακολούθησε η δήλωση του αδερφού του Μάρκου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι καταγγελίες έχουν μόνο στόχο να τον βλάψουν πολιτικά.


Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη υποστήριξε μιλώντας στον Αντ1 ότι η πολυτελής οικία στο Μεγάλο Χωριό λειτούργησε ως ξενώνας και μάλιστα φιλοξένησε τουρίστες: «Είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε. Έχει αποδεικτικά. Παραστατικά. Τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις. Άνθρωποι που πήγανε. Πελατολόγιο. Τα πάντα», είπε ο Μάρκος Λιάπης, συμπληρώνοντας:  «Δεν ξέρω τι λένε οι κάτοικοι του χωριού. Δεν έχουν ιδέα. Έχουν περάσει 22 χρόνία». Μάλιστα, σε ερώτηση για το ηθικό κομμάτι του νέου σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον αδερφό του, μετά τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο υπερπολυτελές τζιπ, ο Μάρκος Λιάπης είπε:

«Που έγκειται το ηθικό για πέστε μου. Για να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα, που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Όλο το χωριό αυτό έκανε. Και λειτούργησε σαν μονάδα. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος, η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει».

 Και η "Θεία" καλύπτει τον ανηψιό Λιάπη

Των δηλώσεων του αδερφού του πρώην υπουργού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της θείας του μέσω του δικηγόρου της, στην οποία η ίδια ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. «Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της», ανέφερε ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...