Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Φόβοι για μία νέα 17Ν από την ΕΛΑΣ – Ποια στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες

Μία νέα επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών της δημιουργίας της σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Πρόκειται για μία σκληροπυρηνική ακροαριστερής ιδεολογίας ομάδα, με γιάφκες, βαρύ οπλισμό και άκρα μυστικότητα μεταξύ των μελών της.



Τα περισσότερα από τα επτά-δέκα μέλη αυτής της ένοπλης ομάδας, με κεντρικό πρόσωπο πιθανόν τον 42χρονο Νίκο Μαζιώτη, τα έχουμε δει στα βίντεο των ληστειών τραπεζών τους τελευταίους μήνες στα Μέθανα, στο Βελεστίνο και αλλού, από όπου αποκόμισαν συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ με τα οποία πλέον χρηματοδοτείται η ένοπλη δράση τους. 


Η νέα αυτή οργανωση θα έχει ως άτυπο σύμβολο τα δύο καλάσνικοφ, ενώ εναρκτήρια ενέργειά τους φαίνεται πως ήταν η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.

Η σύνθεση του παζλ

Σύμφωνα με «Το Βήμα», πλέον τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα των τελευταίων επιθέσεων και εκτιμούν ότι το «γάζωμα» με περίπου 60 σφαίρες της πρεσβευτικής κατοικίας ορίζει την αρχή μιας ένοπλης ομάδας που προετοιμαζόταν μεθοδικά ώστε να αποτελέσει αιχμή του δόρατος του εγχώριου αντάρτικου πόλης. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η ανεύρεση οπλοστασίου μέσα σε αυτοκίνητο 35χρονου αντεξουσίαστη στα Εξάρχεια την περασμένη άνοιξη, τα όπλα που βρέθηκαν θαμμένα στην Πάρνηθα πριν δύο μήνες, όπως και πέντε-έξι ληστείες τραπεζών είναι «κομμάτια της ίδιας ιστορίας».
Η σκιαγράφιση του προφίλ

Οι αστυνομικοί μιλούν για ένα πρώτο χτύπημα, με το οποίο η οργάνωση επιχειρεί να αποκτήσει «λαϊκό έρεισμα». Όπως χαρακτηριστικά λένε «με μια επίθεση κατά ενός κεντρικού γερμανικού στόχου «απαντά» στο Μνημόνιο, στην πολιτική της Μέρκελ, στο σκάνδαλο της Siemens, στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά πιθανόν και στους έλληνες υποστηρικτές του. Ακόμη όπως αναφέρει το δημοσίευμα από «Το Βήμα», ίσως θέλουν να δώσουν και μια απάντηση στη θεωρία των «δύο άκρων», αφού ξεκινούν τα χτυπήματά τους με έναν «κοινώς αποδεκτό», σύμφωνα με τη θεωρία τους, «στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...