Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Έφεση για Helios, διώξεις για Μαρί αποφασίζει ο Γενικός Εισαγγελέας

Καθοριστικό δεκαήμερο για την τύχη δύο μεγάλων υποθέσεων είναι το επόμενο, με τον Γενικό Εισαγγελέα να καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την τύχη τους.

Η πρώτη αφορά την υπόθεση της Helios και την καταχώρηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης των πέντε κατηγορουμένων και η δεύτερη την υπόθεση της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί με τον Εισαγγελέα ν' αποφασίζει ποιοι θα σταλούν στο Δικαστήριο.

Πληροφορίες του «Φ» από τη Νομική Υπηρεσία αναφέρουν ότι καταχωρείται αύριο Τετάρτη η έφεση της Γενικής Εισαγγελίας που στρέφεται εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σε σχέση με τους τέσσερις κατηγορούμενους συν την εταιρεία για την πτώση του αεροσκάφους της Helios και τον θάνατο 121 επιβαινόντων.

Η έφεση θα βασίζεται ουσιαστικά στους λόγους που επικαλείται η απόφαση της μειοψηφίας, στην οποία επισημαίνεται ότι στο κατηγορητήριο ορθά αναφερόταν ως ημερομηνία διάπραξης των αδικημάτων η 14η Αυγούστου ημέρα που προκλήθηκε ο θάνατος των 121 επιβαινόντων του σκάφους και ως δεύτερος ουσιαστικός λόγος, ότι λανθασμένα αξιολογήθηκε στο στάδιο αυτό ολόκληρη η μαρτυρία.

Ήδη το κείμενο με τους λόγους που θα βασίζεται η έφεση είναι έτοιμο και αφού δοθεί η έγκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα, θα γίνει και η καταχώρηση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε κάποιο στάδιο θα ζητηθεί όπως η εξέταση της έφεσης γίνει κατά προτεραιότητα.

Στο μεταξύ, ο Πέτρος Κληρίδης που επιστρέφει σήμερα από το εξωτερικό, θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και για τις ποινικές διώξεις σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί.

Η αξιολόγηση των δύο πορισμάτων (Αστυνομίας και Πολυβίου) έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν οι ανακριτές να παραλάβουν τον φάκελο της υπόθεσης με γραπτές οδηγίες για το ποιοι θα διωχθούν και για ποια αδικήματα.

Η Αστυνομία είχε εισηγηθεί τη δίωξη 14 συνολικά προσώπων, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για το ποιοι θα εξαιρεθούν ή αν θα προστεθούν άλλα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...