Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δίωξη για κακούργημα κατά Καπελέρη του ΣΔΟΕ - Υπέβαλε την παραίτηση του

Εντολή για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οοικονομικών κ. Γ. Καπελέρη για απιστία έδωσε πριν από λίγο, σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης.

Πριν λίγο ο Γ. Καπελέρης, μετά και από τις πιέσεις του Βενιζέλου υπέβαλε την παραίτησή του.

Η εισαγγελική παραγγελία βασίζεται στις καταγγελίες του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Σπινέλλη περί ύπαρξης μηχανισμού στο υπουργείο με σκοπό την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η εντολή, του εισαγγελέα που απείλησε τις τελευταίες ημέρες με παραίτηση επειδή δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά του, περιλαμβάνει και την πρώην διευθύντρια των τελεωνείων κυρία Ευαγγελία Πανταζή.

Οπως είναι γνωστό ο κ. Καπελέρης, μιλώντας στο Βήμα» αλλά και στις εξηγήσεις που έδωσε στον έτερο οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπ. Μουζακίτη είχε υποστηρίξει ότι τα πρόστιμα που έπρεπε να εισπραχθούν, παραλείφθηκαν εξαιτίας λαθών καταχώρησης στο σύστημα «Ηφαιστος» και ότι το θέμα επρόκειτο να λυθεί με νομοθετκή ρύθμιση που θα προωθούσε το υπουργείο.

Στο έγγραφο της δίωξης ο κ. Πεπόνης κάνει λόγο και για την ύπαρξη τυχόν ηθικών αυτουργών, για τους οποίους θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη, εφόσον διαπιστωθεί εμπλοκή τους.

Σε σχέση με το ύψος της ζημιάς, που προκλήθηκε από την απιστία, ο οικονομικός εισαγγελέας αναφέρει ότι είναι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η ζημιά αποτιμάται ως πολύ μεγαλύτερη!

Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης
Βενιζέλος: Να παραιτηθεί

Την παραίτηση του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων ζήτησε από τον Γιάννη Καπελέρη ο προϊστάμενός του υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...