Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Κ. Παπούλιας: Γίνεται πόλεμος ενάντια στον Παπαδήμο

Βόμβα μεγατόνων έριξε πρωτοχρονιάτικα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Σε σύντομη κουβέντα που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες αμέσως μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την άποψη ότι πολεμούν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Γίνεται πόλεμος ενάντια στον κ. Παπαδήμο. Βλέπω σε διάφορες εφημερίδες ότι γίνονται σχόλια τα οποία θα μπορούσαν να μη γίνονται αφού είναι μια προσπάθεια που όλοι λέμε ότι ήταν αναγκαία για να βγούμε ...ή για ορισμένα πράγματα και αναφέρομαι στα πολλά χρήματα που πρέπει να πάρουμε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπούλιας ο οποίος μιλώντας για την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πολιτικό σύστημα εκτίμησε χαρακτηριστικά ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου υπάρχει ύφεση και έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός παρόλο που δεν έχει φύγει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση αναφέροντας μάλιστα ότι τα στοιχεία που ο ίδιος έχει είναι καλύτερα απ’ότι στο παρελθόν.

Επικαλούμενος δε δημοσιεύματα στον οικονομικό τύπο επιβράβευσε τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό ενώ αποκάλυψε πως και από την κουβέντα που είχε με τον πρωθυπουργό φαινόταν ότι και εκείνος έχει αισιοδοξία.

«Και όταν τεχνοκράτης είναι αισιόδοξος, πρέπει να συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του», συμπλήρωσε.

Για εκλογές: «Ρωτήστε τους πολιτικούς αρχηγούς»

«Ρωτήστε τους πολιτικούς αρχηγούς» απάντησε στους δημοσιογράφους όταν εκείνοι ρώτησαν για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και σημείωσε ότι ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να θέλουν και τη δική του βοήθεια.

Σε άλλη ερώτηση αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έχει ζητήσει μέχρι τη γιορτή των Θεοφανίων συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε συνάντηση μαζί του που θα πραγματοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε όμως και τις ενδοκυβερνητικές τριβές σε μία περίοδο που κυκλοφορούν έντονα και σενάρια ανασχηματισμού.

«Επειδή πέρασα κι εγώ από υπουργεία καταλαβαίνω ότι μία κυβέρνηση τέτοιο εύρος έχει δυσκολίες. Και η Ιταλική κυβέρνηση έχει δυσκολίες», ανέφερε.

Επιστρέφοντας από τη Γερμανία είπε ότι του έκαναν εντύπωση τα χρέη της που είναι πολλά δισεκατομμύρια, πολλά περισσότερα από το χρέος της Ελλάδας και έκανε χιούμορ.

«Ελπίζω να αντέξει η Γερμανία, να μην καταρρεύσει το Βερολίνο», είπε χαριτολογώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...