Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν αγώνα κολεγιακού μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο.

Για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ πιάνουν στον ύπνο το ελληνικό δαιμόνιο…καθώς το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ ετοιμάζει αγώνα στο Καλλιμάρμαρο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προώθησης του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στο εξωτερικό σχεδιάζεται να διεξαχθεί ένας αγώνας στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

Μάλιστα, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει και υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για την  διεξαγωγή ενός ματς του NCAA κόντρα στο USC (Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια), με τον αθλητικό διευθυντή του Μίσιγκαν Στέιτ, Μαρκ Χόλις, να δηλώνει πως “το συζητάμε αυτό το θέμα εδώ και λίγο καιρό”, δήλωσε ο Μαρκ Χόλινς στον αμερικανικό Τύπο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένα από τα δύο πανεπιστήμια έχει άκρως ελληνικό προσωνύμιο, αφού η ομάδα του Μίσιγκαν είναι οι Spartans (Σπαρτιάτες)!

Ασχέτως, αν το ματς πραγματοποιηθεί ή όχι, η κίνηση αυτή καταδεικνύει το πώς οι Αμερικανοί ξέρουν να «πουλήσουν» ένα προϊόν χρησιμοποιώντας ένα μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την νεότερη ελληνική-κι όχι μόνο- αθλητική ιστορία…

Μην ξεχνάμε ότι εκτός των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στο Καλλιμάρμαρο, στο γήπεδο αυτό πανηγυρίσαμε το 1968 την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στο μπάσκετ, στον αλησμόνητο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν η ΑΕΚ νίκησε τη Σλάβια Πράγας…
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...