Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γιατρ

Χρόνο αρκετών μηνών, ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, από το υπουργείο Υγείας, έως ότου να ξεκινήσει η ουσιαστική λειτουργία του νέου φορέα παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η τυπική έναρξη του οποίου, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου, έχει ξεκινήσει «και ταλαιπωρεί εδώ και κάποιες ημέρες ασθενείς και γιατρούς».

Όλοι οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Αθήνας (ΙΣΑ) ζήτησαν σήμερα να ανασταλεί η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ώσπου να ξακαθαρίσει με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος λειτουργίας του και να ενημερωθούν οι πολίτες. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς, οι τελευταίοι διαφωνούν κάθετα με τις αμοιβές που έχουν καθορισθεί ανά ασθενή και επιμένουν σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αμοιβές, που καθορίζονται κατά πράξη και περίπτωση.

Στα βασικά αιτήματά τους παραμένει το δικαίωμα συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα με το αν έχουν, ή όχι, σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει έτοιμη υπουργική απόφαση και ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι σήμερα το απόγευμα θα συσκεφθούν με εκπροσώπους όλου του κλάδου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και δήλωσαν ότι θα συγκροτήσουν πανιατρικό μέτωπο με τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς, καθώς εκτιμούν ότι οι λύσεις που δίνονται στον χώρο της Υγείας «είναι αποσπασματικές» και σε βάρος όχι μόνο δικό τους, αλλά και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...