Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πώς δρούσε η μαφία των ακινήτων

Με έδρα το Παλαιό Ψυχικό και ως "εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων" φαίνεται ότι δρούσε απίστευτο κύκλωμα απάτης με πλοκάμια, ακόμα και στον παραδικαστικό κλάδο και το οποίο αποτελούνταν από δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, συμβολαιογράφους, εφοριακούς, τραπεζικούς υπάλληλους, επιχειρηματίες ιερείς, αλλά και... μοναστήρια.
Το πρωτοφανές σε συμμετοχή κύκλωμα παρακολουθούνταν επί μήνες από τον κοριό της ΕΥΠ.
Οι εμπλεκόμενοι ερευνώνται για απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση δικαστικών αποφάσεων, πλαστά ΑΦΜ, δωρεές μαϊμού σε μοναστήρια, λαθρεμπόριο χρυσού, όπλων και ναρκωτικών και πολλά άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Έθνος", από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν.
Δεν αποκλείεται να αποτελούν και την τρομοκρατική οργάνωση "Φρουροί της Δικαιοσύνης".
Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της απάτης
Την υπόθεση αποκάλυψε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας ένας από τους δικηγόρους που είχε προσλάβει το κύκλωμα, ο οποίος μίλησε για απάτες και εκβιασμούς ιδιοκτητών ακινήτων με λύτρα απελευθέρωσης πλειστηριασμών.
Ο μάρτυρας, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας, κατέθεσε ότι προσελήφθη τέλη Ιουλίου του 2009 από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης - πολιτικό μηχανικό, ο οποίος του παρουσίασε την εταιρεία ως εταιρεία νόμιμης εκμετάλλευσης ακινήτων, αλλά κατά τη συνεργασία τους αντελήφθη ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς.
Στις διαδοχικές καταθέσεις του ο μάρτυρας μίλησε επίσης για "λαθρεμπόριο χρυσού μέσω της Κύπρου, διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων, τα οποία πραγματοποιούνται πιθανόν με σκάφος που διαθέτει ο αδερφός του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης".
Λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η υπό έρευνα οργάνωση βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία τράπεζας με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω Αφρικής, ενώ ο αρχηγός της εμφανίζεται σε συνομιλία να αναλαμβάνει ξέπλυμα χρήματος υπό τον όρο να μην είναι από λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου.
Αποκαλεί την Ελλάδα "το καλύτερο πλυντήριο στο θέμα των εταιρειών", ενώ όταν ο συνομιλητής του λέει "μιλάμε για τέσσερα εκατομμύρια" ο αρχηγός απαντάει: "...να τα βλέπουμε ... και ας είναι και από ληστεία της Ισπανίας, δεν μας πειράζει, αρκεί να μην είναι από την Ελλάδα, να μην είναι του... ξέρεις ποιανού, του Παναγόπουλου' και καταλήγει: "Και αυτά δηλαδή δεν μας πειράζει, ας τα βρίσκαμε και δεν πειράζει"...
Στο στόχαστρο και οι απλοί πολίτες
Φλέβα χρυσού είχαν χτυπήσει οι φερόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω συνεργατών τους που εργάζονταν σε διάφορες τράπεζες και ΔΟΥ, καθώς τους έδιναν πληροφορίες με στοιχεία ατόμων που δεν είχαν χρέη και δεν ήταν γραμμένοι στην λίστα του "ΤΕΙΡΕΣΙΑ".
Στη συνέχεια εξέδιδαν ακάλυπτες επιταγές επ' ονόματι και εν αγνοία τους, τις οποίες οπισθογραφούσαν, προκειμένου να εισπράττουν τα αντίστοιχα ποσά.
Στόχος ακόμα και όσοι εξομολογούνται
Την ίδια στιγμή ακίνητα, που προέρχονταν από κληρονομιές αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι.
Αρχηγός: "... Αυτοί που ξέρουν αυτά τα πράγματα είναι οι παπάδες, που πάνε και εξομολογούνται οι γέροι και τους λένε ότι έχουμε τόσα ακίνητα και θα τα αφήσω στο... στη... και θα τα αφήσω εκεί... Και άμα έχεις συμβολαιογράφο, ποιος θα σε κουνήσει, να πούμε, θα 'ρθει η συμβολαιογράφος και θα σου πει ήρθε και το πούλησε τώρα, τι μας λέτε... Θέλουμε να μην έχουμε αντιδικία. Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, άμα έχεις παπάδες φίλους, πάνε και εξομολογούνται διάφορες γριές..., είναι μια γριά, σου λέω, στον Πειραιά...".
Οι πίνακες ζωγραφικής, ο άτυχος εφοπλιστής και το μπατσόνι
Πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονται στη βίλα εφοπλιστή ο οποίος τους έχει αφήσει κληρονομιά στην Εκκλησία είχαν βάλει στο μάτι οι αδίστακτοι δράστες
Ο αρχηγός μιλάει με συνεργάτη του και λένε ότι θα προσπαθήσουν να μάθουν "από το μπατσόνι της περιοχής| εάν είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός στη βίλα με το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετεί...
Αρχηγός: "E, το βράδυ ίσως να πάω να πιω με τον φίλο μου, εδώ, το μπατσόνι της περιοχής, και επί τη ευκαιρία να τον ρωτήσω αν έχει, αν έχουν συνδεθεί το τμήμα τους, γιατί θα πάω στο τμήμα μάλλον, γιατί εκεί θα 'ναι βάρδια αυτός. Να μάθω αν είναι συνδεδεμένο εκείνο το σπίτι με αυτό".
Το κόλπο με τα μοναστήρια
Από συνομιλίες των φερομένων ως μέλη της συμμορίας που καταγράφονται στην έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι στα κόλπα με τα ακίνητα είχαν βάλει και... μοναστήρια:
Aρχηγός: ...εάν ένα ακίνητο το οποίο είναι προσημειωμένο κατασχεμένο το κάνουμε δωρεά στο μοναστήρι, ναι, η περιουσία του μοναστηριού δεν κατάσχεται ούτε πλειστηριάζεται, άρα αυτά εκεί είναι πλέον στους ανθρώπους τους δικούς μας, δεν θα τα πάρει κανένας και, από την άλλη μεριά, εμείς είμαστε εφ' όρου ζωής, τα εκμεταλλευόμαστε, γιατί έχουμε κάνει και τα μισθωτήριά μας.
Ε, τους το λέμε, σας τα κάνουμε μεν δωρεά, σας τα χαρίζουμε, αλλά εμείς θα τα εκμεταλλευόμαστε με τα άλλα τα μισθωτήρια, αυτοί δεν τους νοιάζει, δεν έχουμε πρόβλημα και γλιτώνουμε...
Στη συνέχεια, σε άλλη συνομιλία του με τον ιερωμένο, που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, ο φερόμενος ως αρχηγός κάνει λόγο για ένα κόλπο... σατανικό:
"Μοναστήρια δικά μας, καταδικά μας έχουμε έτσι;
-Nαι.
"Σκέφτηκα κάτι σατανικό... ο Στ... έχει ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει προσημείωση είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ και κάνει τριάντα.
Λοιπόν, εάν το κάνω δωρεά σε ένα μοναστήρι, ε γίνεται πρόγραμμα πλειστηριασμού σε μοναστήρι για κατάσχεση;»
-Οχι.
"Το ξέρεις εσύ αυτό;"
-Ναι.
"Ε, τότε φίλε, όλα τα πλειστη..., όλα τα προσημειωμένα και τα λοιπά, θα τα κάνουμε δωρεά σε μοναστήρι και θα τα εκμεταλλευόμαστε εμείς. Γιατί, έτσι και αλλιώς, θα τα χάσουνε που θα τα χάσουνε... Ακου να δεις τι πατέντα θα κάνουμε. Βρες μοναστήρια να τους δίνουμε".
Και ο ιερωμένος του απαντάει: "Eχουμε αυτά τα δικά μας, του Ε...»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...