Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ψυχάρης σε Παπανδρέου: Πες γιατί με έβαλες στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα

Μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με το συγκρότημα Λαμπράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλό του Σταύρο Ψυχάρη.
Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Ψυχάρη ως υπονομευτή της κυβέρνησής του επειδή η Εθνική αρνήθηκε να του δώσει δάνειο. Λίγη ώρα μετά ο κ. Ψυχάρης σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για φασίζουσα νοοτροπία σε βάρος εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων.
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τη σύγκρουσή του με ένα κομπραδόρικο σύστημα που ευθύνεται για την πορεία της χώρας και την κρίση. Υπάρχουν είπε συμφέροντα με τα οποία έπρεπε να συγκρουστούμε πιο ισχυρά και να τα ονομάσουμε. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ονομαστικά τον κ. Ψυχάρη και το δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ που ζήτησε ο ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα. Είπε, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του και ο ίδιος του απάντησε να του δοθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις της τράπεζας. Επειδή δεν τις πληρούσε δεν του δόθηκε και τότε άρχισε η ευθεία και ανοικτή υπονόμευση προς την κυβέρνηση αλλά στη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha.
Η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη
Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνικη Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιές συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...