Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μουμούρης - Γιαννακοπούλου : Οι αγωνίες στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 17:10, αναζητά τις αιτίες της υπογονιμότητας, παρουσιάζει όλα τα νεώτερα για την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και όσα θα πρέπει να ξέρουν οι νέοι γονείς κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους.

Το άγχος  για την τεκνοποίηση είναι  σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες στην επίτευξη μιας εγκυμοσύνης. Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια προσπαθούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους προκειμένου να αποκτήσουν παιδί. Γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων αναλύουν τους λόγους που “δυσκολεύουν” ένα σύγχρονο ζευγάρι να τεκνοποιήσει και απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την περίοδο της κύησης και του τοκετού. Η εκπομπή παρουσιάζει τις μορφές άσκησης αλλά και τον ιδανικό τρόπο διατροφής μιας εγκύου που θα βοηθήσουν την ίδια αλλά και το παιδί που κυοφορεί. Επίσης, διερευνά μια νέα τάση στον τοκετό, τον τοκετό στο σπίτι, και αναζητά την αλήθεια για την καισαρική τομή.
Σημαντικό μέρος  αφιερώνεται στον ψυχισμό της  εγκύου αλλά και τη στάση του συντρόφου  της κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι επιστήμονες μιλούν  για τους πρώτους μήνες ζωής ενός παιδιού και πώς ο ερχομός του μπορεί να “διαταράξει” τη σχέση των γονέων, του παππού και της γιαγιάς. Ο παιδίατρος δίνει “οδηγίες" για νέους γονείς  και καταρρίπτει μύθους που αφορούν τους πρώτους μήνες ζωής ενός παιδιού.  
Τέλος, στην εκπομπή φιλοξενείται ένα νέο ζευγάρι, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης οι οποίοι μιλούν για τις δικές τους αγωνίες στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...