Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σε τεντωμένο σχοινί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Σήμερα τα σπουδαία;


«Ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται να κριθεί από τους πολίτες».
Η φράση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ίσως και να είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή ακόμη μια κρίσιμη συνεδρίαση«Ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται να κριθεί από τους πολίτες».
Η φράση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ίσως και να είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή ακόμη μια κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 4.00 το απόγευμα κορυφαίοι και  μη περιμένουν αν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του και τι αυτά θα λένε. Πάντως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά το τρίπτυχο «χώρα, κυβέρνηση, κόμμα» ότι και εάν σημαίνει αυτό.

Ωστόσο αν μιλήσει κανείς με στελέχη της Ιπποκράτους εύκολα θα διακρίνει πως θα κινηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αυριανή του παρέμβαση.

«Η πολιτική της κυβέρνησης δεν άλλαξε μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία» τονίζουν με νόημα.

Όσο αφορά στην κριτική, την οποία άσκησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για ανικανότητα εφαρμογής και υλοποίησης των όσων αποφάσιζαν, στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, δείχνουν προς την μεριά της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα του πολίτη, προχώρησαν πιο γρήγορα φλέγοντα θέματα, εντατικοποιήθηκε η δουλειά φέρνοντας αποτελέσματα;»

Το θέμα είναι τι θα πράξουν τα υπόλοιπα στελέχη. Θα μπουν μπροστά ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκάθαρες λύσεις, ή θα μπουν «οι λαγοί τους»  απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση;

Το σίγουρο είναι πάντως πως μια εισήγηση από πλευράς προέδρου, με χρονοβόρες διαδικασίες που θα δείχνουν κωλυσιεργία και απροθυμία δεν θα περάσει από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει μετά την καταψήφισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...