Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί εκβιάζουν ασθενείς-Μαρτυρία ασφαλισμένου


Σε εκβιασμούς και πιέσεις προς τους ασθενείς προχωρούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δεν θέλουν «πλαφόν» στη χορήγηση φαρμάκων.


Έκπληκτοι οι ασθενείς ενημερώνονται ότι ο γιατρός δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει τη συνταγή, καθώς θα ξεπεράσει έτσι το μηνιαίο όριο που ορίζεται με νέο νόμο. Σε πιθανή αντίδρασή τους, τους παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας για να...διαμαρτυρηθούν.


Η πίεση ασκείται, κυρίως, σε χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι παίρνουν φάρμακα μεγάλης αξίας. Το δραματικό της υπόθεσης είναι ότι οι ασθενείς καλούνται στην ουσία να πληρώνουν το τίμημα της αναμέτρησης Πολιτείας - γιατρών.

Το επίμαχο μέτρο προβλέπει ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 80% της αξίας των συνταγών που χορήγησε το 2013. Η απόφαση στηρίζεται στο γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Με το νέο δελτίο τιμών που είναι υπό έκδοση μειώνονται ακόμη περισσότερο. Η μεσοσταθμική μείωση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10% και η διαφορά μπορεί να καλυφθεί με τη συνταγογράφηση περισσότερων γενοσήμων, τα οποία είναι φθηνότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...