Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ένας περίεργος «γάμος» στον Κορυδαλλό – Οι επαφές της 17 Νοέμβρη με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Δημοσιεύματα φωτιά που κάνουν λόγο για μακροχρόνια στενή σχέση των ποινικών  με τους τρομοκράτες εντός του κορυδαλλού προκαλούν πονοκέφαλο σε ΕΛΑΣ και Κυβέρνηση.


Η «ισορροπία» στο εσωτερικό του Κορυδαλλού έχει από καιρό χαθεί. Οι σωφρονιστικοί είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκρυθμη κατάσταση και για το «πάντρεμα» των τρομοκρατών με τους ποινικούς, ήδη από το 2011, μετά τη συνδρομή των «Πυρήνων» στην παρ’ ολίγον απόδραση Βλαστού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός του άγριου ξηλοδαρμού φρουρού των φυλακών κορυδαλλού από μέλη των πυρήνων λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ως αντίποινα γιατί την προηγούμενη ημέρα δεν είχε... χτυπήσει την πόρτα του κελιού τους πριν μπει μέσα. Ο αρμόδιος υπουργός είχε τότε ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά και για τη δυσκολία των υπαλλήλων να χειριστούν τους συγκεκριμένους κρατουμένους.

H πρώτη άδεια χορηγήθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό τον Σεπτέμβριο του 2012.  Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία είχε μείνει απομονωμένος για αρκετό καιρό από τα υπόλοιπα μέλη της 17Ν, γεγονός που τον οδήγησε σε ακραίες ενέργειες, όπως η φωτιά στο κελί του.Μπορεί με αυτήν την πράξη του να καθυστέρησε η χορήγηση άδειας για δύο χρόνια, κατάφερε όμως αυτό που ήθελε και μεταφέρθηκε στην Ε΄ πτέρυγα των δικαστικών φυλακών, όπου εκρατείτο μέχρι και την Πρωτοχρονιά με ιδιαίτερη – όπως προκύπτει πλέον εκ των πραγμάτων– άνεση κινήσεων. Επτά άδειες Τους τελευταίους 18 μήνες ο Ξηρός έχει λάβει συνολικά επτά άδειες, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας που έληγε την περασμένη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...