Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Απεργία για την Κυριακή προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014. 


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο 4177/13 που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας».


Η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή νύχτα» τόνωσαν το τζίρο στην αγορά.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τη λειτουργία τους και τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια.

»Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν δωρεάν για τους εργοδότες ενώ αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα».

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί, καθώς φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες νέες απολύσεις. Για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...