Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο «ανυπότακτος» γιος του Κουφοντίνα -Ο αριστούχος φοιτητής του Πολυτεχνείου δηλώνει ανένταχτος

Είναι το πρώτο παιδί τρομοκρατών που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον γιο του Σάββα Ξηρού και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, που γνώρισε και θεωρεί ως πατέρα του τον Δημήτρη Κουφοντίνα.


Ο πιτσιρικάς που είδαμε μαζί με τη μητέρα του το 2002, την περίοδο των συλλήψεων της «17Ν», σήμερα είναι ένας ανήσυχος νέος, φοιτητής του Πολυτεχνείου. Ο Εκτορας Κουφοντίνας, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, διαγράφει ήδη τη δική του πορεία στη ζωή, η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε αγόρι της ηλικίας του.


Από μικρός είχε-όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά-«αυτόνομο» χαρακτήρα. Εξυπνος, με έφεση στις θετικές επιστήμες δεν άφηνε να επηρεάσουν τις μαθητικές του επιδόσεις όσα συνέβαιναν στην οικογενειακή του ζωή. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1990 στην Αθήνα, όταν τα μέλη της «17Ν» βρίσκονταν σε καθεστώς ημιπαρανομίας. Εξαρχής θεωρήθηκε δεδομένο ότι το παιδί ήταν του Σάββα Ξηρού, ωστόσο ο γάμος του με την Αγγελική Σωτηροπούλου είχε λήξει έναν χρόνο πριν.

Σύμφωνα με καταθέσεις συγγενικών του προσώπων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πει στους οικείους του από τους πρώτους μήνες γέννησης του παιδιού ότι το μωρό είναι δικό του. Η Κική Σωτηροπούλου και ο Δ. Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο τέλος του 2002 μέσα στη φυλακή του Κορυδαλλού.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι διηγούνται στο Εθνος της Κυριακής πως έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου στον γιο του.

Ο Εκτορας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...