Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ανατροπή στην υπόθεση των εξοπλιστικών: Προφυλάκιση Ευσταθίου εισηγείται ο εισαγγελέας

Την προφυλάκιση του Πάνου Ευσταθίου εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Δασκαλόπουλος, στο Συμβούλιο Εφετών, μετά την έφεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.


Ο 83χρονος είχε απολογηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς πριν από λίγες ημέρες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε κληθεί να άρει διαφωνία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί. Κατά του βουλεύματος ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και έτσι το θέμα της προσωρινής κράτησης του 83χρονου θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών.

Για την υπόθεση των εξοπλιστικών έχει λάβει κλήση σε απολογία από τον ανακριτή και η σύζυγος του κ. Ευσταθίου, καθώς διατηρούσαν κοινούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 83χρονου από λογαριασμούς που διατηρούσε σε Ελλάδα και Λονδίνο, από το 1996 έως το 2008 φέρεται να διανεμήθηκαν σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θεωρούνται ως «ωφέλιμες πληρωμές» για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κατηγορούμενος διά του συνηγόρου του φέρεται διατεθειμένος να υποβάλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στο εξωτερικό, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να αποκαλυφθούν οι παραλήπτες των επίμαχων εμβασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...