Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κομπίνα: Πωλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – «φαντάσματα» για καινούρια!

Μια απίστευτη απάτη ανακάλυψαν οι αρχές από επιτήδειους που μέσω εξουσοδοτημένων μονάδων εξαπατούσαν οδηγούς που ήθελαν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο αλλά τελικά αγόραζαν...μεταχειρισμένο!


Η άκρη του νήματος για το σκάνδαλο ξεκίνησε όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία» μετά από καταγγελίες από ιδιοκτήτες καινούριων αυτοκινήτων.

Έκπληκτοι ανακάλυψαν ψάχνοντας ότι τα αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει δεν εμφανίζονταν πουθενά στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών καθώς φαινόταν πως δεν έχουν εισαχθεί ποτέ στην Ελλάδα. Στους φακέλους των αυτοκινήτων που δόθηκαν στους κατόχους ύστερα από εισαγγελική παραγγελία βρέθηκαν τρία Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης αντί για ένα, τρεις άδειες κυκλοορίας αντί για μία και τα στοιχεία που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης δε ταιριάζουν με εκείνα που αναγράφουν οι άδειες κυκλοφορίας.

Το πλέον απίστευτο ωστόσο είναι ότι στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης πολυτελούς μοντέλου αναγράφεται η ημερομηνία εισαγωγής του που προσδιορίζεται στα τέλη Αυγούστου του 2008 ωστόσο από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών εμφανίζεται περιορισμός ή απαγόρευση μεταβίβασης του αυτοκινήτου επτά μήνες νωρίτερα από την εισαγωγή του.

Άλλο αξιοπερίεργο είναι ότι στα παραστατικά φαίνεται το λιμάνι του Πειραιά αλλά τα πλοία που φέρνουν τα Ι.Χ από Ιταλία δένουν μόνο στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα.

Επιπλέον δεν υπάρχει καταχώρηση στο Intrasat δηλαδή στο ηλεκτρονικό σύστημα που καταχωρούνται όλα τα τιμολόγια αγοράς στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...