Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Συνυπεύθυνη η πολιτική Μέρκελ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα»

Δηλώσεις της επικεφαλής της Κ.Ο. του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά


Συνέπεια της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο θεωρεί τον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ και αποδίδει στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την ευθύνη για «ανεύθυνη πολιτική».


Υποστηρίζει δε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος, καθώς βρίσκεται «υπό τις επιταγές της τρόικας».

«Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής - όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν», τονίζει η κ. Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» και προσθέτει ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων».

Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς πολύ υψηλή η ανεργία, αλλά και ο άνεργος, έπειτα από ένα έτος, δεν λαμβάνει πλέον κανένα επίδομα.

«Η ανεργία των νέων κυμαίνεται στο 60%. Το να πιέζεις σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ», υποστηρίζει το στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς.

Η κυρία Βάγκενκνεχτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι και οι έλληνες πολιτικοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα».

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, παράδοξο ότι, πριν από τις τελευταίες εκλογές, η γερμανική πολιτική εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό και ακριβώς αυτά τα κόμματα, που ήταν τμήμα του διεφθαρμένου συστήματος, επανεξελέγησαν.

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε σίγουρα καταφέρει καλύτερα στη χώρα», εκτιμά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...