Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Διορίστηκαν προεκλογικά το 2009, τους έδιωξαν και τώρα τους φέρνουν πίσω – 160 οι προσλήψεις στο Μετρό

Την πρόσληψη περίπου 160 ατόμων θα πραγματοποιήσει η εταιρεία Σταθερών Συγκοινωνιών με προτεραιότητα σε πρώην εργαζόμενους, που είχαν προσληφθεί και πάλι στο μετρό προεκλογικά, το καλοκαίρι του 2009.


Το τεύχος του διαγωνισμού αναμένεται να είναι έτοιμο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ ήδη, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με έγγραφο που απέστειλε στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, την περασμένη Παρασκευή, την καλεί να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις.


Οι προσλήψεις θα αφορούν ειδικότητες που θεωρούνται αναγκαίες, λόγω της παράδοσης στην κυκλοφορία των νέων σταθμών του μετρό και είναι οι εξής:

ηλεκτροδηγοί
εκδότες
ελεγκτές εισιτηρίων
τεχνικό προσωπικό
Στόχος του υπουργείου είναι να επαναπροσληφθούν μέσω ειδικής μοριοδότησης κάποιοι από τους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν από το Μετρό το 2010, ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που μιλούσε «για αθρόες κομματικές προσλήψεις», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 2009 το Μετρό να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα αυτό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 10 πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΜΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...