Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Με 54.000 εμβάσματα οι Έλληνες φυγάδευσαν δεκάδες δισ. στο εξωτερικό

Ο έλεγχος όμως έχει ολοκληρωθεί συνολικά σε 44 υποθέσεις και έχουν εισπραχθεί 18,5 εκατ. ευρώ


Εκ παραδρομής ήταν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η αναφορά του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, σε 54 δισ. ευρώ στην ενημέρωση των μελών της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με την τύχη των ερευνών της λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά τα χρήματα που βγήκαν από την Ελλάδα την τριετία 2009-2011. 


Όπως ανέφερε το ΥΠΟΙΚ σε διορθωτική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, την επίμαχη περίοδο βγήκαν στο εξωτερικό 54.000 εμβάσματα.

Την ίδια ώρα το υπουργείο παραδέχεται τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωράει η διαδικασία ελέγχου τους, καθώς - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά - «ενώ τους πρώτους 10 μήνες του 2013 είχε ολοκληρωθεί ο  έλεγχος σε μόλις 2 υποθέσεις, με την αλλαγή της νομοθεσίας τους επόμενους 2 μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) ολοκληρώθηκαν άλλες 44 υποθέσεις» (σ.σ. σε σύνολο 54.000 εμβασμάτων. Όσο, δε, για τα χρήματα που εισπράχθησαν, όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, «από το σύνολο δε των ολοκληρωμένων υποθέσεων το δημόσιο εισέπραξε βάση ελέγχων και συμπληρωματικών δηλώσεων περίπου 18.5 εκατ. ευρώ».

«Η επιτάχυνση στους ελέγχους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα, τόσο για τα εμβάσματα της περιόδου αυτής όσο και για αυτά της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στους ελέγχους και διαθέτει την πολιτική βούληση να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...