Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Κολαστήρια» οι κυπριακές φυλακές

Χωρίς τέλος το «εξπρές του μεσονυχτίου»...

Απίστευτες ιστορίες κακοποιήσεων στις φυλακές της Κύπρου αποκαλύπτονται καθημερινώς μετά την απομάκρυνση του τέως διευθυντή, ο οποίος όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης δεν βρίσκεται υπό έρευνα και τοποθετήθηκε διευθυντής εγκληματολογικών ερευνών στο αρχηγείο αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" gay κατάδικος που δατηρούσε μακροχρόνια σχέση με δεσμοφύλακα, κακοποιείται συνεχώς και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Αιτία ο χωρισμός του με τον δεσμοφύλακα ο οποίος τον εκδικείται. Ο νεαρός κατάδικος μεταφέρθηκε προχθές σε ψυχιατρική πτέρυγα, καθώς παρουσιάζει συνεχώς τάσεις αυτοκτονίας και ψυχολογική αστάθεια από τις κακοποιήσεις. Επίσης πάσχει από επιληψία και σύμφωνα με καταγγελία φίλου του, του παρέχουν υπερβολικές ποσότητες φαρμάκων που θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν.

Σε άλλη περίπτωση 45χρονος ομογενής ο οποίος είχε κακοποιηθεί από δεσμοφύλακες, επί μέρες ουρούσε αίμα χωρίς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όταν τελικώς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο η κατάσταση του είχε καταστεί κρίσιμη. Για να κουκουλωθεί η υπόθεση, η διεύθυνση των φυλακών εισηγήθηκε την απονομή προεδρικής χάρης και την απέλαση του στη Ρωσία. Λίγες μέρες μετά την απέλασή του πέθανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...