Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Εισαγγελία Μονάχου: Διερευνά μίζες προς το Γ. Παπαντωνίου

Παράνομες αμοιβές για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας διερευνά η εισαγγελία του Μονάχου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η εισαγγελία του Μονάχου διερευνά ενδείξεις για μίζες που συμφωνήθηκαν στο παρασκήνιο της σύμβασης των Leopard 2 και διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα μέχρι και το 2008.


Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα έρευνα που ξεκίνησε η γερμανική δικαιοσύνη και αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή, βασίζεται σε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι παράνομες πληρωμές έρρεαν προς τη χώρα μας, μέχρι και πέντε χρόνια μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των γερμανικών αρμάτων μάχης από την Ελλάδα.

Πλέον, οι νέες έρευνες ξεπερνούν την περίοδο του προφυλακισμένου σήμερα πρώην υπουργού Άμυνας και αγγίζουν το Γιάννο Παπαντωνίου και τους υπουργούς που τον διαδέχθηκαν μετά το 2004. Η σύμβαση για την απόκτηση 170 αρμάτων μάχης Leopard 2 υπεγράφη στις 20 Μαρτίου του 2003, όταν ο Γ. Παπαντωνίου βρισκόταν ήδη επί ενάμισι χρόνο στην ηγεσία του ΥΕΘΑ. Το κόστος της σκανδαλώδους σύμβασης για το ελληνικό δημόσιο έφτασε το 1,7 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...