Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος και ο Γιάννης Μπέλτσιος, για τις μίζες στα υποβρύχια

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Γιάννης Μπέλτσιος, πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά την απολογία του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την προμήθεια των υποβρυχίων.


Ο κατηγορούμενος κατέθεσε υπόμνημα 60 σελίδων, με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες περί δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος και υποστηρίζει ότι δεν έχει βρεθεί κανένα πόσο να διακινείται μέσω των λογαριασμών του.


Όπως λέει, η μόνη σχέση που είχε με τη γερμανική εταιρεία Ferrostal, ήταν μια συνεργασία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών την περίοδο 2000-2003. Γι΄ αυτήν τη συνεργασία έλαβε 300.000 μάρκα τα οποία δηλώθηκαν και φορολογήθηκαν.

Ο Μπέλτσιος, που σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της δικογραφίας, εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων ποσών, που φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, συνελήφθη μαζί με τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρη Εμμανουήλ, ο οποίος αντιμετωπίζει ανάλογες κατηγορίες και ήδη κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή.
(Πηγή φωτογραφίας:fortunegreece.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...