Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ψάχνουν τα 28 εκ. του Φιλιππίδη στο εξωτερικό - Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολογίες για το ΤΤ

"Ανοίγει" τη Δευτέρα ο κύκλος απολογιών για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικο Ταμιευτηρίου. Ψάχνουν να βρουν 28 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό ο Άγγελος Φιλιππίδης.


Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί αύριο ο Μάριος Βαρότσης, ενώ την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης. Σύμφωνα με πληροφορίες εισαγγελέας έχει φύγει για το Λονδίνο για το ζεύγος Γριβέα που καταζητείται.


Σημειώνεται ότι τα αποκαλυπτήρια για το σκάνδαλο έγιναν με την έκδοση επτά ενταλμάτων για τη σύλληψη μεταξύ άλλων του πρώην προέδρου του Τ.Τ, Άγγελου Φιλιππίδη και του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς και με την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος 30 προσώπων.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον Άγγελο Φιλιππίδη, υπάρχουν στοιχεία ικανά να τον οδηγήσουν στη φυλακή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΟ ΘΕΜΑ", οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 28 εκατ. ευρώ,  που φέρουν το όνομα του πρώην τραπεζίτη. Τα εμβάσματα εξετάζονται προσεχτικά για να διαπιστωθεί αν τα ποσά δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις και την προσωπική περιουσία του Άγγελου Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κ. Πόπης Παπανδρέου, το κατηγορητήριο είναι βαρύ αφού αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου χορήγησε επισφαλή δάνεια σε εταιρείες συμφερόντων των Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Κυριάκου Γριβέα, ενώ αποκαλύπτονται διάφορα χρηματικά ποσά σε έξι λογαριασμούς του.

Πάντως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ αρνείται τις κατηγορίες. Ο ίδιος συνελήφθη την Παρασκευή σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδερφός του έφυγε για Τουρκία για συμπαράσταση και για να τον δει.

Τον "πρόδωσε" το κινητό του και εντοπίστηκε μέσω του super κοριού της Αντιτρομοκρατικής.

Θα χρειαστούν από 2 έως 40 ημέρες για να εκδοθεί στην Ελλάδα αφού το ελληνικό υπουργείο Διακιοσύνης θα πρέπει να στείλει τα σχετικά έγγραφα. Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:

- 311 λίρες Τουρκίας,
- 5.615 ευρώ,
- 1.005 λίρες Αγγλίας,
- 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
- 220 φράγκα Ελβετίας,
- 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
- δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
- μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
- άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες οδήγησης ξένων Αρχών
- δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...