Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στασινόπουλος- ΣΔΟΕ: Στα €22 δισ. τα εμβασμάτα της τριετίας 2008-2011 που δεν δικαιολογούνται

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος διευκρίνισε πως ο έλεγχος των εμβασμάτων είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, όπως είπε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Πρόκειται για εμβάσματα τα οποία ελέγχονται με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολο τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ, όπως διευκρίνισε προς τα μέλη της Επιτροπής που του υπέβαλαν το σχετικό ερώτημα την Τρίτης ο Στέλιος Στασινόπουλος. 


Υστερα από τη διευκρίνιση του Στ. Στασινόπουλου ότι την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ, η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ο ίδιος ο Στέλιος Στασινόπουλος ανέφερε πάντως πως 54.000 Ελληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.

Στα επικριτικά σχόλια μελών της Επιτροπής για βραδύτητα με την οποία προχωρούν οι έλεγχοι των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, ο Στ. Στασινόπουλος ανέφερε πως το ΣΔΟΕ κάνει καλά τη δουλειά του και σημείωσε ενδεικτικά ότι υπάρχουν 300 εκατομμύρια ευρώ προσδοκώμενα από φυσικά πρόσωπα, και πολλαπλάσια αυτών από επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...