Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θανατοποινίτης αθωώνεται μετά από τεστ DNA – Είχε μείνει στην φυλακή 15 χρόνια

Έτοιμος να ζήσει ξανά ελεύθερος μετά από 15χρόνια φυλάκισης είναι ένας ο 38χρονος Ντέιμον Θιμποντό, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την θανατική ποινή αλλά αθωώθηκε μετά από κατάθεση στοιχείων DNA.

Ο 38χρονος άνδρας, ήταν σε φυλακή της Λουζιάνας θα είναι ο 18ος θανατοποινίτης που αθωώνεται μετά από εξέταση DNA και συνολικά ο 300ός σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Το 1997 μία 14χρονη κοπέλα εξαφανισμένη, βρέθηκε νεκρή κάτω από μία γέφυρα με κατεβασμένο το παντελόνι και ένα σχοινί στον λαιμό της με το οποίο την είχαν στραγγαλίσει.

Ήταν η ξαδέλφη του Θιμποντό. Οι αρχές ανέκριναν για πολλές ώρες τον 38χρονο ο οποίος τελικά ομολόγησε πως έκανε αυτός το ειδεχθές έγκλημα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τελικά σε θάνατο.

Ωστόσο μετά από δύο χρόνια φυλάκισης ο Θιμποντό άσκησε έφεση υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά από πιέσεις, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο για την καταδίκη του πέραν της ομολογίας του.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2007 και το τεστ DNA απέδειξε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο δολοφόνος του μικρού κοριτσιού η οποία δεν είχε πέσει ούτε καν θύμα βιασμού.

Τελικά η καταδίκη ακυρώθηκε και ο άνδρας θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο εισαγγελέας τόνισε πως θα ξεκινήσουν οι έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...