Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δικογραφία σε 33 άτομα που διαχειρίζονταν ιστοσελίδες με παράνομο στοίχημα

Δικογραφία σε βάρος 33 διαχειριστών ισάριθμων ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφήμισης παράνομου στοιχήματος, σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι 22 από τις ιστοσελίδες εντοπίστηκαν σε διακομιστές (servers) στην Ελλάδα, οκτώ στην Κύπρο και από μια σε Αυστραλία, Τσεχία και Μεγάλη Βρετανία.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της Επιτροπής Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης.

Για τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες αρχές της Europol και της Interpol, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, καθώς και η Οικονομική Αστυνομία για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά το φορολογικό σκέλος και τα τυχόν συναφή αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...