Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Συναυλία Θεοδωράκη με "εισιτήριο" .. τρόφιμα για τους άστεγους

Συναυλία Κατάθεσης Αλληλεγγύης για τους Άστεγους και Άπορους,  τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» (λόφος Φιλοπάππου - 8.30 μ.μ. το βράδυ) με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 

Ο Μανώλης Μητσιάς και γνωστοί ηθοποιοί θα τραγουδήσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, σε μια συνάντηση με ελεύθερη είσοδο και σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων – αυτό θα είναι το «εισιτήριο». 
 
Πάρτε στα χέρια σας μια συσκευασία μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ένα κουτί γάλα – ό,τι έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί, διακριτικά, τη στήριξη που χρειάζεται η αξιοπρέπεια πολλών συνανθρώπων μας.
Enhanced by Zemanta

20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο και Κινέζα βοηθό για τον Παπανδρέου στο Harvard

Στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μάθημα ως καθηγητής στο Harvard, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Το πρώτο μάθημα που θα παραδώσει ο ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει τίτλο, Ευρωπαϊκή Οικονομική Κατάσταση, αλλά σε αυτό πρόκειται να αναλύσει γενικότερα και το πρόβλημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο πρώην πρωθυπουργός θα παραδίδει ένα μάθημα την εβδομάδα. Η αμοιβή του ορίστηκε στις 20.000 δολάρια για ένα τρίμηνο, ενώ το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε μία νεαρή ασιατικής καταγωγής, ως συνεργάτιδα, προκειμένου να τον βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί.

Πηγή: iefimerida.gr

Ξάνθη: Πήραν 500.000 ευρώ από νεκρό

Το ποσό των 485.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα οκτώ ατόμων στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας από τραπεζικούς λογαριασμού 61χρόνου, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει! Στην σπείρα συμμετείχε και διευθυντής τραπεζικού καταστήματος.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, οκτώ δράστες από τις αρχές του 2012 πραγματοποίησαν αναλήψεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από λογαριασμό ενός 61χρόνο που είχε αποβιώσει. Συγκεκριμένα οι δράστες, επισκέφτηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα ένα στην Ξάνθη και ένα σε χωρίο της Δράμας και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους αποσπώντας το μυθικό ποσό.

Πρόκειται, για επτά τουλάχιστον άτομα  (έξι Έλληνες, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσεις δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο 65χρονος από τους δράστες συνοδευόμενος από διαφορετικά κάθε φορά μέλη της ομάδας, πλην του 43χρονου, μετέβαινε στα δύο τραπεζικά υποκατάστημα, όπου επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα και παριστάνοντας 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει αποβιώσει, εξαπατούσε τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος, προβαίνοντας στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς του εκλιπόντα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, μετέβησαν στα παραπάνω τραπεζικά υποκαταστήματα οκτώ φορές και πραγματοποίησαν συνολικά αναλήψεις, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 485.000 ευρώ. Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Thrakitoday.com

Top 8: Κορυφαία δωρεάν προγράμματα!

Tα δωρεάν προγράμματα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εφευρέσεις για όσους ασχολύνται "μανιακά" με την τεχνολογία. Επεξεργασία φωτογραφιών και ήχου, προστασία από ιούς, browsing, αναπαραγωγή διαφόρων βίντεο, είναι κάποιες από τις βασικές υπηρεσίες που όλοι θέλουμε να έχουμε και όταν αυτά είναι και εντελώς δωρεάν ακόμα καλύτερα.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια από αυτά τα δωρεάν προγράμματα που μας έχουν ξελασπώσει αρκετές φορές.

Για περισσότερα πατήστε εδώ


Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής

Πραγματοποίησαν καθηγητές και σπουδαστές δημοτικών ωδείων και καλλιτεχνικών - αθλητικών τμημάτων των ΟΤΑ


Υπό βροχή και μετά μουσικής καθηγητές και σπουδαστές Δημοτικών Ωδείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών των προσλήψεων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στα δημοτικά ωδεία και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, με τη μουσική υπόκρουση σαξοφώνου, ζήτησαν να εγκριθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο πολλών ετών σημειώνοντας ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα υψηλά δίδακτρα ανάλογων ιδρυμάτων ιδιωτικών συμφερόντων.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ζητάμε την έγκριση των συμβάσεων στους καθηγητές για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Ωδεία" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Στογιαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

«Περίπου 100.000 παιδιά και 10.000 εργαζόμενοι είναι εκτός σπουδών και εκτός εργασίας. Χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός από τη νομοθεσία και αναίτια, εφ’ όσον οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα δίδακτρα των μαθητών τους, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν εγκρίνει σε όλη την Ελλάδα τις προσλήψεις προσωπικού στα δημοτικά ωδεία και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των ΟΤΑ», υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Θέρμης.

«Κόβονται ουσιαστικά και τα τμήματα παιδείας και τα τμήματα μαζικής άθλησης, παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν σε κανένα βαθμό τον κρατικό προϋπολογισμό και τα έξοδα της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

«Εμείς απλά ζητάμε να απεμπλακούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού των Δήμων από τους περιορισμούς του μνημονίου, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με το δημοσιονομικό χρέος και να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα τμήματα γιατί είναι ανταποδοτικά», τόνισε.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σε επίπεδο εργαζομένων και σε επίπεδο Δήμων, ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ζητείται να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου οι προσλήψεις προσωπικού που εργάζεται σε υπηρεσίες των Δήμων που έχουν ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Την προσεχή Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Φέρνουν πετσέτες από το σπίτι στο... νοσοκομείο!

Νοσηλευτές που εργάζονται στο «Αμαλία Φλέμινγκ» κατήγγειλαν στο enikos.gr το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί λόγω των σκληρών περικοπών.

Τους αναγκάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και ένα ζευγάρι γάντια για να περιθάλπουν δεκάδες ασθενείς! Είναι αλήθεια;

«Μας λένε απολυμάνετε τα με λίγο οινόπνευμα, δεν χρειάζεται να αλλάζετε καινούργια! Ακόμα και στις σύριγγες κάνουν οικονομία. Επιλέγουν τα περιστατικά από τα οποία θα γίνει η λήψη αίματος. Είναι τόσο σοβαρές οι ελλείψεις που δεν έχουμε ούτε χαρτί να σκουπίσουμε τα χέρια μας και αναγκαζόμαστε να φέρουμε πετσέτες από τα σπίτια μας!».

O άγνωστος "γιος" του Μπίγαλη


Ο Κώστας Μπίγαλης παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς. Ο τραγουδιστής με την αδερφή του έχουν αναλάβει υπό την προστασία τους ένα ορφανό παιδί από τη Γουινέα που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Πριν από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, τα αδέρφια Μπίγαλη αποφάσισαν να αναλάβουν από κοινού τη φροντίδα του 17χρονου τότε Μοχάμεντ Κεϊτά, ο οποίος φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Θρασύβουλου.

"Ο Μοχάμεντ βρέθηκε στη χώρα μας σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Ετυχε να συναντηθούμε, μου είπε την ιστορία του και ενστικτωδώς θέλησα να τον βοηθήσω. Τα τελευταία χρόνια τον έχω πάρει υπό την προστασία μου, αυτό είναι όλο. Νομίζω πως αρκετοί συνάνθρωποί μας βοηθάνε τον διπλανό τους όταν μπορούν. Δεν θεωρώ πως έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο» εξηγεί ο τραγουδιστής στην Espresso.

Οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους

Σε άρση της αναστολής πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προχώρησε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία.

Πάντως οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς δεν συμφώνησαν με την απόφαση που έλαβε ο Π.Φ.Σ..

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν τη Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Καμίνης: "Δεν πρόκειται να ξεσπιτωθεί ο Παναθηναϊκός"

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξεσπιτωθεί ο Παναθηναϊκός και αναφέρθηκε στη "Διπλή Ανάπλαση".
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στον "NovaΣπορ FM":

Για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης: «Για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ ακριβό να παίζει στο ΟΑΚΑ. Στον βαθμό που μπορεί να γίνει νόμιμα να παίξει στη Λεωφόρο, κάτι που φαίνεται πως μπορεί να γίνει, ο Δήμος θα βοηθήσει όσο μπορεί. Εξετάζουμε γενικότερα το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Ο Δήμος θέλει να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό για να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή».

Για το κατά πόσο στηρίζει τις προσπάθειες για το γήπεδο ο Δήμος: "Καλλιεργείται μία φημολογία πως ο Δήμος δεν θέλει να γίνει το γήπεδο και η Διπλή Ανάπλαση. Είναι υποβολιμαίες φήμες. Ο Δήμος θέλει να γίνουν και τα δύο. Δεν πρόκειται να ξεσπιτωθεί ο Παναθηναϊκός. Αυτό είναι σαφές".

Για το ενδεχόμενο υπογειοποίησης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας:"Από τη στιγμή που θα γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου για να ανασάνει όλη η περιοχή. Ας γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, ας γκρεμιστεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και μετά μακάρι να έχουμε τα λεφτά και τη δυνατότητα να υπογειοποιήσουμε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας".

Μπράβο. Η ΑΕΚ στο πλευρό της Μυρτούς

Τη σημερινή εποχή που ακόμα και η ανθρωπιά έχει "εξαφανιστεί", οι παίκτες της ΑΕΚ, σύμφωνα με το Εθνοσπόρ, σκέφτονται να αναλάβουν πρωτοβουλία -έπειτα από σκέψη του Γιώργου Κατίδη- να συμβάλουν οικονομικά για τη συγκέντρωση ενός ποσού, το οποίο θα δοθεί στην οικογένεια της άτυχης Μυρτούς.

Ο Γιώργος Κατίδης, μάλιστα, έγραψε σχετικά και στο tweeter "Μπράβο Μυρτώ, είσαι πολύ μικρή για να μας αφήσεις. Συνέχισε έτσι".

Με δεδομένη, πάντως, την κακή οικονομική κατάσταση της Ενωσης, ένα μπράβο αξίζει και στους ποδοσφαιριστές της για την ευαισθητοποίησή τους.

Απολαύστε το πρώτο τρισδιάστατο βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην δημοσιότητα έδωσε το ΓΕΑ το πρώτο βίντεο τριών διαστάσεων, ταξιδεύοντάς μας στον ελληνικό ουρανό.

Στο εντυπωσιακό βίντεο συμμετέχει ένα αεροσκάφος επιδείξεων F-16. Προκειμένου ωστόσο να παρακολουθήσουμε το εκπληκτικό αυτό θέαμα χρειαζόμαστε τα ειδικά γυαλιά με την κόκκινη και μπλε μεμβράνη

Πηγή: | iefimerida.gr

Θερίζει η «κοκαΐνη των φτωχών» - Ζωντανοί-νεκροί οι χρήστες της σίσα

Σοκάρουν οι εικόνες στο κέντρο της Αθήνας από εκατοντάδες νέους που έχουν πέσει στα δίχτυα της νέας ναρκωτικής ουσίας που κάνει θραύση στις πιάτσες των τοξικομανών.

Η shisha, η «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου και η τιμή της δόσης είναι τρία ευρώ.

Η shisha δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε άλση της πρωτεύουσας ενώ βασικά συστατικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου, η χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα αλλά αμέσως η εικόνα αλλάζει δραματικά

Ανάμεσα σε αυτούς που κάθε φορά ρισκάρουν τη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης ουσίας, είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που περιγράφουν στην Espresso τις σκηνές που αντικρίζουν κατά καιρούς.
«Πριν από ένα μήνα συναντήσαμε στην Ομόνοια έναν άντρα που είχε κόψει και τα δύο του χέρια. Το αίμα έτρεχε ποτάμι αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν και έχανε αίμα δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, ήταν στην τσίτα και άρχισε να μας βρίζει» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κιτσόπουλος.

Ο υπεύθυνος τμήματος μοτοσικλετιστών του ΕΚΑΒ Κυριάκος Σιδηρόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έκαναν ηρωίνη και πέρασαν στο shisha και σήμερα δεν τους αναγνωρίζει καθώς έχουν μείνει μισοί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ οι χρήστες του shisha γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό τους η ηρωίνη σε 20 χρόνια, το shisha τις προκαλε'ι σε ελάχιστο διάστημα.

Αρχικά το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζουν πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ καίγεται το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζωντανοί νεκροί.

Στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας 14 άτομα μέσα σε 48ώρες για χρέη στο Δημόσιο

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ακόμα δεκατεσσάρων ατόμων για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

1. Συνελήφθη στην Πεντέλη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεντέλης, 47χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος ΑνώνυμηςΌΛΕΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Βιομηχανικής Εμπορικής Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 28.940.609,29 ευρώ.
2. Συνελ Βιομηχανικής Εμπορικής Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 28.940.609,29 ευρώ.
2. Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Δημητρίου, 44χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 3.535.047,52 ευρώ.
3. Συνελήφθη στον Χολαργό, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χολαργού, 60χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.143.479,28 ευρώ.
4. Συνελήφθη στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βριλησσίων, 47χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Βιομηχανικής Εμπορικής Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 691.715,99 ευρώ.
5. Συνελήφθη στην Ν. Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Χαλκηδόνας, 50χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 477.745,41 ευρώ.
6. Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 56χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 403.822,36 ευρώ.
7. Συνελήφθη στην Ν. Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας, 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 380.440 ευρώ.
8. Συνελήφθη στο Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 67χρονη ημεδαπή, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 304.785,88 ευρώ.
9. Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 61χρονος ημεδαπός, Διαχειριστής Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 279.072,04 ευρώ.
10. Συνελήφθη στην Παλλήνη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Παλλήνης, 54χρονος ημεδαπός, Διαχειριστής Εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 245.003,89 ευρώ.
11. Συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 46χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 213.907,43 ευρώ.
12. Συνελήφθη στο Π. Φάληρο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου, 49χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 202.798,69 ευρώ.
13. Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κηφισιάς, 63χρονη ημεδαπή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 188.791 ευρώ.
14. Συνελήφθη στην Πεύκη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Πεύκης, 54χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 86.218,58 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τρόμος για ηλικιωμένο ζευγάρι στη Μεταμόρφωση-Video

Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους χτύπησαν.


Το περιστατικό σημειώθηκε στη μία τα ξημερώματα σε σπίτι επι της οδού Σπύρου Μερκούρη, στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δύο άγνωστοι παραβίασαν τον αφαλό της εξώπορτας και μπήκαν στο σπίτι, την ώρα που οι ηλικιωμένοι κοιμούνταν.

Οι θρασύτατοι ληστές τους έδεσαν τους φίμωσαν και τους χτύπησαν. Στη συνέχεια άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα απο το σπίτι κι έγιναν καπνός.

Τους ηλικιωμένους βρήκε νωρίς το πρωί ο γιός τους που μένει δίπλα αλλά δεν άκουσε τίποτα κατα τη διάρκεια του περιστατικού.

''SOS:Η κρίση θρέφει τους φασίστες''

''Κινδυνεύουμε γιατί παράγουμε μια χαμένη γενιά απογοητευμένων νέων ανθρώπων, που θα υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη και την ειρήνη σε όλη της Ευρώπη''.


Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση προκαλεί κατάργηση των δημοκρατικών αξιών και οδηγεί τους πολίτες στους κόλπους των ξενοφοβικών και λαϊκίστικων πολιτικών κομμάτων, επισημαίνει το προεδρείο της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με δήλωση του από το Στρασβούργο, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), επισημαίνει ότι, η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, οδηγεί, σταδιακά, στην κατάργηση των δημοκρατικών αξιών στην Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, το προεδρείο της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζει ότι, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις πολιτικές ηγεσίες, έχουν ελαχιστοποιήσει την συμμετοχή τους στις εκλογές και εκφράζουν την υποστήριξη τους, προς τα ξενοφοβικά και λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα.

Κατά την Συνέλευση του ΣτΕ, αυτό που χρειάζεται είναι μια κοινή απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία, κάτι που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα προωθήσει, μέσω της επικείμενης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Προέδρων των Εθνικών Κοινοβουλίων (Στρασβούργο, 20-21 Σεπτεμβρίου 2012) και του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία (Στρασβούργο, 5-11 Οκτωβρίου 2012).

Αυτή που πλήττεται περισσότερο από την κρίση είναι η νέα γενιά, τονίζει στη δήλωση του το προεδρείο της ΚΣΣΕ, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις, η Ευρώπη κινδυνεύει όχι μόνο να παράγει μια" χαμένη γενιά "των απογοητευμένων νέων ανθρώπων, αλλά και να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, την δικαιοσύνη και την ειρήνη".

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε... αδιόρθωτο έμπορο ναρκωτικών

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 35χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης 16 ετών και χρηματικής ποινής 21.000 ευρώ για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες τον 35χρονο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 8,6 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρωτοφανές!Συζήτηση στην τουρκική Βουλή: ''Τι θα κάνουμε με την "ελληνική κατοχή" νησιών στο Αιγαίο

- ''Γιατί επιτρέψατε να υψωθεί ελληνική σημαία σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου'' ρωτάει τον υπουργό Εξωτερικών βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος
- Ο Τούρκος βουλευτής μιλάει για ελληνική κατοχή σε Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι
- Διαβάστε όλη την ερώτηση-πρόκληση του ανιστόρητου Τούρκου Βουλευτή


Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ (που ειδικεύεται κυρίως στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενώ εδώ και λίγο καιρό αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σιωπά απέναντι σε αυτή την εξέλιξη» και διατυπώνει τα ερωτήματα: «Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή;»

Παρόμοιο περιεχόμενο είχαν ανακοινώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από ένα μήνα. Τα περί «κατοχής» είχε ισχυριστεί και τον Μάιο του 2011 ο τότε πρόεδρος του εν λόγω κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, θέτοντας θέμα «ελληνικής κατοχής» στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, από το 2004.

Είχε ακολουθήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» στις 13 Μαΐου 2011. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε γράψει ότι «η θέση της Τουρκίας για το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει. Τα ζητήματα αυτά εξετάζονται, στο πλαίσιο όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Η φάση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη για ανακοίνωση σχετικά με το νομικό καθεστώς των εν λόγω νησιών».

Στις 19 Μαΐου 2011, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο που τις τελευταίες μέρες έρχονται στη δημοσιότητα», προσθέτοντας τα εξής:
«Υπάρχουν στο Αιγαίο ζητήματα αλληλένδετα. Η θέση της χώρας μας για τη θάλασσα του Αιγαίου είναι ξεκάθαρη και γνωστή σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Επιθυμούμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Διατηρούμε την αναγκαία πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την μόνιμη λύση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο με τρόπο ειρηνικό που θα στηρίζεται στα κοινά συμφέροντα. Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων αυτών, έχει μεγάλη σημασία, αμφότερες οι πλευρές να απέχουν από μονομερείς πρωτοβουλίες που θα επηρέαζαν αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα έβλαπταν τη θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει και αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών».


newsit.gr

Ηλεία: "Βούλιαξε" ο Κάμπος - Πλημμύρες και καταστροφές - ΦΩΤΟ

Ο Κάμπος της Ηλείας βρέθηκε στο επίκεντρο των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, η οποία έπληξε χθες το μεσημέρι την περιοχή της Γαστούνης και της Αμαλιάδας..


Συγκεκριμένα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής στον Ηλειακό κάμπο με τις σφοδρές καταιγίδες να δίνουν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Ειδικότερα, όπως είπε στο ilialive.gr ο υπεύθυνος του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, Θεόδωρος Κονδύλης, καταγράφηκαν 102,2 χιλιοστά στην Αμαλιάδα και 84,6 στο Βαρθολομιό. Ύψη βροχής που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα υψηλά καθώς το κανονικό ύψος βροχής για όλο του μήνα Σεπτέμβριο είναι περίπου στα 27 με 30 χιλιοστά. Οι υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές του νομού δεν επηρεάστηκαν από ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Ουσιαστικά ο νομός χωρίστηκε στα δύο, με προχωρημένο φθινόπωρο για τον βορρά και συνθήκες Ιουλίου για το νότο. Στην Ζαχάρω το θερμόμετρο άγγιξε τους 33 βαθμούς Κελσίου με αρκετή ηλιοφάνεια.


Μέσα στην πόλη της Γαστούνης στις περιοχές του ΚΤΕΛ, της Αγγινάρας, στην είσοδο της πόλης, αλλά και στα αποστραγγιστικά κανάλια υπήρξαν προβλήματα τα οποία όμως αποδείχθηκαν παροδικά, αφού με την επέμβαση των συνεργείων του δήμου Πηνειού, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν. Μικροπροβλήματα υπήρξαν σε περιοχές όπως η Καθολική και η Μπούκα, που όμως και εκεί αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Καταστήματα στον κεντρικό δρόμο της πόλης γέμισαν με νερό με τους ιδιοκτήτες να παραπονούνται για την κατάσταση αυτή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην πόλη της Αμαλιάδας και τη γύρω περιοχή, όπου όμως δεν πήραν διαστάσεις. Η στάθμη του νερού μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τέτοια που ούτε άντληση ήταν εφικτό να γίνει. Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στο συνοικισμό Παπακαυκά, ενώ και στην οδό Αντωνίου Πετραλιά προς την διασταύρωση Παπακασελά, η ροή των όμβριων υδάτων δημιούργησε προβλήματα στους οδηγούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως οι οδηγοί το αντιμετώπισαν στο τμήμα της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου ανάμεσα στην Αμαλιάδα και την Γαστούνη όπου πολλοί ήταν εκείνοι που σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου μη μπορώντας να συνεχίσουν την πορεία τους από την ισχυρή βροχόπτωση που είχε περιορίσει την ορατότητα πάρα πολύ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, δέχθηκε αρκετές κλήσεις για συμβάντα λόγω της βροχής. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν στην πόλη της Αμαλιάδας, αλλά υπήρξαν και κλήσεις από τη Μαραθιά, την Κουρούτα, τη Γαστούνη (εργοστάσιο), το Σώστι, το Αυγείο. Από τις 15 περιπτώσεις που ζητήθηκε βοήθεια, οι πυροσβέστες επενέβησαν στις 10 καθώς στις υπόλοιπες η στάθμη του ύδατος ήταν πολύ χαμηλή για να γίνει άντληση.

Στο Κατάκολο οι άνεμοι έφτασαν στην περιοχή τα 85 χλμ δηλαδή τα εννέα μποφόρ δημιουργώντας μικρά προβλήματα κυρίως στην παραλιακή ζώνη. Το κρουαζιερόπλοιο που αναχώρησε μετά μεσημέρι το Zenith παρά τους ισχυρούς ανέμους δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ η πρωινή άφιξη της Costa με το Pacifica δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας.

Έντονη βροχόπτωση αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκε και στην περιοχή του Πύργου κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ωστόσο αναμένονται πιο ισχυρά τα φαινόμενα σήμερα ευρύτερα στο νομό Ηλείας.

Πόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Παπανδρέου [λίστα]

Πουλάνε όσο όσο στο ΠΑΣΟΚ τα όργανα γυμναστικής του Γιώργου Παπανδρέου τα οποία βρίσκονται αραχνιασμένα στον 2ο όροφο των γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στο σφυρί συνολικά 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και αποτελούν είδος πολυτελείας.

Η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.



Πηγή: | iefimerida.gr

Έκλεισαν τα μαγαζιά τους και έστησαν σε πάγκους τα εμπορεύματα!

Σε μια απέραντη λαϊκή αγορά μετέτρεψαν το κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης οι έμποροι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια της πολιτείας στην πάταξη του παραεμπορίου.

Τι ακριβώς έκαναν; Σύμφωνα με το prismanews.gr έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους και έβγαλαν σε... πάγκο τα προϊόντα τους! Μάλιστα δεν χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές και τον ΦΠΑ δεν τον εισπράττουν αλλά προσφέρεται ως έκπτωση στο καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση του συλλόγου που προειδοποιεί ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι να θορυβηθούν οι αρμόδιο

8 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Ένα εντυπωσιακό ποσοστό (80%) των γυναικών σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από δυσφορία του κατώτερου γαστρεντερικού συστήματος, η οποία μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, ενώ οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO) δηλώνουν ότι η ευημερία πεπτικού συστήματος συχνά αγνοείται, και είναι παρεξηγημένη ή υποτιμημένη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρεντερολογίας (WGO) ξεκίνησε μια 12μηνη καμπάνια, με τίτλο «Αγάπησε την κοιλιά σου»! και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ευημερία του πεπτικού τους και να πάψουν να δέχονται τις διαταραχές της πέψης, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και υπερβολικό μετεωρισμό ως φυσιολογικά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κατάκολο: Οι ληστές σκόρπισαν τον τρόμο στο λιμάνι

Πανικό σκόρπισαν οι ληστές που «χτύπησαν» χθες το μεσημέρι, κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της αγοράς στο λιμάνι Κατακόλου σε μια στιγμή όπου χιλιάδες τουρίστες βρίσκονταν εκεί λόγω άφιξης κρουαζιερόπλοιου...


Οι έντεκα κάλυκες που βρέθηκαν στο χώρο μαρτυρούν πως οι αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν ισάριθμες φορές για εκφοβισμό μέσα στον κόσμο που παρακολουθούσε σαστισμένος.

Πρόκειται για ένα θρασύτατο χτύπημα που ερευνούν οι Αρχές με μεγάλη προσοχή και επιβεβαίωσε τους φόβους του εμπορικού κόσμου της περιοχής που είχε ζητήσει περαιτέρω φύλαξη, έχοντας ήδη λάβει τα «μηνύματα» από διαρρήξεις που είχαν γίνει σε άλλα κοσμηματοπωλεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι πέντε ληστές επέβαιναν σε ένα ασημί Ford C Max με ιταλικές πινακίδες και προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στο μέσο της αγοράς στον κεντρικό δρόμο απέναντι από το Ταχυδρομείο, από τον πίσω – τρίτο - δρόμο του Κατακόλου.

Λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι, έστριψαν ένα στενό πριν τον «Ποσειδώνα» και σταμάτησαν το αυτοκίνητο έξω από το κοσμηματοπωλείο. Με τα καλάσνικοφ ανά χείρας και με τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες, οι τέσσερις βγήκαν από το αυτοκίνητο και μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο όπου εκείνη την βρίσκονταν η σύζυγός του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος. Φώναξαν και στους δύο να μείνουν στην άκρη γιατί κάνουν ληστεία και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες και να αρπάζουν κοσμήματα, την αξία των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί.

Ο ένας σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες στάθηκε έξω ως «τσιλιαδόρος» και οι τρεις μπήκαν μέσα. Οι ληστές βγαίνοντας από το κοσμηματοπωλείο πυροβόλησαν με τα καλάσνικοφ τουλάχιστον έντεκα φορές στον αέρα για εκφοβισμό, κάτι που ανάγκασε τους τουρίστες και τους άλλους καταστηματάρχες να σπεύσουν να προστατευτούν και ο γεμάτος από κόσμο δρόμος, άδειασε εν ριπή οφθαλμού.

Μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια άλλου καταστήματος που βρέθηκε τετ α τετ με τους ληστές και τις κάννες των καλάσνικοφ, υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο. Οι πρώτοι δε που έφτασαν στο χώρο της ληστείας και απομόνωσαν το χώρο ήταν οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κατακόλου, που περιφρούρησαν και το χώρο ακόμα και μετά την άφιξη της Αστυνομίας.

Οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε ο συνεργός τους και έφυγαν με ταχύτητα προς το Σκουροχώρι. Άμεσα και ενώ η ληστεία ήταν σε εξέλιξη ενημερώθηκε το κέντρο της Αμέσου Δράσεως. Η κινητοποίηση ήταν άμεση αλλά οι ληστές βρίσκονταν πάντα ένα βήμα μπροστά. Από το Σκουροχώρι, έφτασαν στη Μυρτιά και από εκεί μέσω Δουνεϊκών βγήκαν στον Καρδαμά προς την Αμαλιάδα. Στο σίγουρο είναι πως έφτασαν στην Χαβαρόβρυση, όπου και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο διαφυγής για να συνεχίσουν την πορεία τους με άλλο όχημα. Φρόντισαν δε να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους βάζοντας φωτιά και καίγοντας το αυτοκίνητο.

Οι ληστές που χτύπησαν στο Κατάκολο, με τη δράση του φανέρωσαν πολλά στοιχεία, κοινά με την περίπτωση της απόπειρας ληστείας στην Κυλλήνη. Ο μεγάλος αριθμός της ομάδας, τα άπταιστα ελληνικά που μιλούσαν, η χρήση των καλάσνικοφ και το κάψιμο του αυτοκινήτου, αλλά και οι διαδρομές που ακολούθησαν με σχετική ασφάλεια, ήταν τα βασικότερα, μαζί με την επιλογή τους να χτυπήσουν μέσα σε ένα πολύβουο λιμάνι ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες.

Οι δράστες έδειξαν να γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή και κινήθηκαν με ασφάλεια εγκαταλείποντας το όχημα διαφυγής σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο της ληστείας. Κατάφεραν να αποφύγουν τα σημεία που είχαν στηθεί μπλόκα της Αστυνομίας σε κομβικά σημεία στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και να μπουν στην Αμαλιάδα όπου έγιναν αντιληπτοί και παρόλα αυτά να ξεφύγουν.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν το ασημί Ford C Max, έφερε ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν κλεμμένο από τον Ιούνιο του 2010. Εκεί που δημιουργεί ερωτήματα, ήταν πότε και πως έφτασε από την Ιταλία στην χώρα μας και που ήταν κρυμμένο αυτό το αυτοκίνητο επί δύο χρόνια και ακόμα αν είχε κλαπεί επί ελληνικού εδάφους από τουρίστα. Ωστόσο οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έκαναν δύο λάθη που ίσως αποβούν μοιραία για αυτούς στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης.

Γολγοθάς δίχως τέλος για τα παιδιά του συζυγοκτόνου της Αγυιάς

Ένα δεύτερο δράμα ζουν πέντε αδέλφια από τα οποία τα τέσσερα είναι ανήλικα, τα οποία πριν από λίγους μήνες είδαν το πάθος να οπλίζει το χέρι του πατέρα τους και να σκοτώνει τη μητέρα τους... 

Στον απόηχο των όσων προηγήθηκαν και προκάλεσαν το έγκλημα στην οδό Νοταρά της Αγυιάς, τα τέσσερα ανήλικα ζουν από τότε χωρισμένα στα δυο, ενώ ο μεγάλος τους αδελφός προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη της επιμέλειάς τους.

Τα δυο από τα τέσσερα παιδιά ζουν με το θείο τους, αδελφό του πατέρα τους και το μεγάλο τους αδελφό, ενώ για τα άλλα δυο την επιμέλεια προσωρινά έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr με απόφαση γενικού εισαγγελέα απαγορεύεται στα δύο αδέρφια να έρθουν σε επικοινωνία και να δουν τα άλλα δυο.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του αδελφού και του θείου των παιδιών η άρνηση – απαγόρευση παραμένει, με αποτέλεσμα τέσσερα μικρά παιδιά να 'χουν να ανταμώσουν σχεδόν από τη στιγμή της τραγωδίας.

Στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες έρχεται και το ενδεχόμενο το δικαστήριο να ανάψει πράσινο φως προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν στη Σερβία, απ’ όπου κατάγεται η γιαγιά τους από την πλευρά της άτυχης μητέρας τους.

Τις επόμενες ώρες ενδέχεται να είναι ήδη αργά, καθώς με την πρώτη απόφαση το δικαστήριο έκρινε πως η 68χρονη γιαγιά τους είναι σε θέση να έχει την επιμέλεια τους – παρόλο που έχει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα – αλλά στην απόφαση δεν αναφέρεται αν αυτό μπορεί να συμβεί εντός της Ελλάδας ή ακόμα και σε μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ερχόμενη Δευτέρα δεν αποκλείεται να συμβεί ένα ακόμα δράμα, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί αν τέσσερα αδέλφια ή τα δυο έστω από αυτά θα βρεθούν να ζουν χώρια για πάντα και μάλιστα ίσως και σε άλλες χώρες.

Χανιά: Τραυματίστηκε μέσα στο φαράγγι

Eπιχείρηση διάσωσης ενός αλλοδαπού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε απο πτώση ενώ διέσχιζε το φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά στήθηκε απο χθες το βράδυ. 


Το περιστατικό όπως γράφει το flashnews.gr συνέβη χθες το απόγευμα και ενώ ο άτυχος επισκέπτης περπατούσε στο φαράγγι μαζί με την γυναίκα και τα δύο του παιδιά του με σκοπό να φτάσουν στην θάλασσα στην τοποθεσία Μάρμαρα.

Πρόκειται για μια σχετικά ομαλή και ασφαλή πεζοπορική διαδρομή που ξεκινά απο την γέφυρα Βαρδινογιάννη στην Ανώπολη και οι περιπατητές φτάνουν στο τέλος του φαραγγιού στην θάλασσα.

Όμως, φαίνεται πως ο άντρας έφυγε απο το κανονικό μονοπάτι και ένα στραβοπάτημα, του κόστισε μια πτώση με αποτέλεσμα - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - να έχει χτυπήσει στα πλευρά.

Κοντά του έμειναν τα δύο του παιδιά, ενώ η σύζυγός του έφυγε προς τα Μάρμαρα προκειμένου να ενημερώσει τις αρχές.

Περίπου στις 9 το βράδυ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον τραυματισμό, ενώ αμέσως εστάλη το νοσοκομειακό σκάφος του Δήμου Σφακίων με γιατρό και διασώστες οι οποίοι περπατώντας απο τα Μάρμαρα έφτασαν μέχρι το σημείο όπου είχε πέσει ο Ισραηλινός, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση για την κατάστασή του.

Στην περιοχή έσπευσε και ένας πεπειραμένος σε διασώσεις βουνού, πυροσβέστης απο την Πυροσβεστική των Βρυσών και δύο ακόμη απο το κλιμάκιο της Ανώπολης, αλλά λόγω της νύχτας ήταν παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε κίνηση για την μεταφορά καθώς δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ζωή του τραυματία.

Σήμερα το πρωί ο άτυχος άντρας παρελήφθη απο τους διασώστες με φορείο και διακομίζεται στα Μάρμαρα προκειμένου να παραληφθεί απο το νοσοκομειακό σκάφος και στην συνέχεια με ασθενοφόρο απο την Χώρα Σφακίων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Ηράκλειο: Τα κατάφερε ο 18χρονος - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της Επισκοπής

Εκτός κινδύνου ο νεαρός που ήρθε αντιμέτωπος με τους αγνώστους εισβολείς...


Καζάνι που βράζει θυμίζει η Επισκοπή και ολόκληρη η τοπική κοινωνία απαιτεί τη σύλληψη και τιμωρία των δύο αδίστακτων δραστών που χθες τα ξημερώματα εισέβαλαν σε σπίτι και πυροβόλησαν τον 18χρονο γιο του ιδιοκτήτη μπροστά στα έντρομα μάτια της μητέρας του. Οι σφαίρες χτύπησαν το νεαρό στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, ωστόσο μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση διέφυγε τον κίνδυνο.

Όπως γράφει το prismanews.gr οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται αγανακτισμένοι από τα κρούσματα εγκληματικότητας, καθώς μέσα σε διάστημα δύο μηνών, την περιοχή έχει συγκλονίσει ένα άγριο φονικό με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα και χθες η απόπειρα ανθρωποκτονίας που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Η τοπική ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών ωστόσο την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου. Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες ήταν αδιστακτοι και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ τον 18χρονο. Όπως είπε και ο γιατρός που χειρούργησε το νεαρό "από τύχη σώθηκε. Τα τραύματά του θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρότερο. Ειδικά αυτό στο κεφάλι". Ακόμα παραμένουν αδιευκρίνιστα και τα κίνητρα των δραστών, αν και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως εισέβαλαν στο σπίτι για να κλέψουν.

Ο απίστευτος εφιάλτης για την οικογένεια στην Επισκοπή που έζησε τον τρόμο ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα. Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν το 18χρονο παιδί μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του. Δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλα παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, όμως έγιναν αντιληπτοί από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη. Μόλις αντιλήφθηκαν τη γυναίκα της επιτέθηκαν και την ακινητοποίησαν. Από το θόρυβο, ο γιος της οικογένειας έσπευσε να δει τι συμβαίνει και στη θέα του οι δράστες έβγαλαν όπλο και τον πυροβόλησαν. Ο 18χρονος τραυματίστηκε από τα πυρά στο κεφάλι και την κοιλιά.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η αιμορραγία από τα τραύματα που έφερε στο κεφάλι και την κοιλιά αντιμετωπίστηκε ενώ η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή.

Αυτοκτόνησε 41χρονος στον Αγ. Κωνσταντίνο

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής, ένας 41χρονος κάτοικος του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα.

Ο άτυχος άνδρας πήγε στη στάνη του έβαλε το όπλο στη μασχάλη και τράβηξε την σκανδάλη.

Τα συγγενικά του πρόσωπα σοκαρίστηκαν όταν τον βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος.Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη παραμένουν άγνωστοι.

Δώσε λάμψη στα μαλλιά σου

Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα και θαμπά, τη λύση έρχεται να σου δώσει, για άλλη μία φορά, η φύση! Με απλά υλικά, φτιάξε τη δική σου σπιτική μάσκα και δώσε στα μαλλιά σου τη χαμένη δύναμη και λάμψη τους!

Μάσκα μπίρας για ενδυνάμωση: Ιδανική για ενδυνάμωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών

Συστατικά: 50ml μπίρας και 1 αβγό

Εκτέλεση: Χτυπήστε στο μπλέντερ πολύ καλά το αβγό με τη μπίρα και απλώστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 30 περίπου λεπτά και προχωρήστε σε πολύ καλό λούσιμο.

Νεκρός 35χρονος διαδηλωτής στο Κάιρο

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συγκρούσεων εξαγριωμένων ισλαμιστών με την... αστυνομία κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κάιρο δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Ο 35χρονος διαδηλωτής είναι το πρώτο θύμα των βίαιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο ανάμεσα σε εξαγριωμένους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις κατά κυρίως των δυτικών διπλωματικών αποστολών.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη εξ αιτίας μιας ταινίας που δυσφημεί τον προφήτη Μωάμεθ, και έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου σε αρκετές ισλαμικές χώρες.

ΓΣΕΕ: Αντεργατικές συμπεριφορές των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

Θεσμική φίμωση των εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών από τους εργοδότες του κλάδου καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων εκμεταλλευόμενοι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών επέβαλαν το νόμο της ζούγκλας δημιουργώντας εργοδοτικό σωματείο το οποίο συμφώνησε σε συμβάσεις με μισθό 270 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή κρατάνε ψηλά τα δίδακτρα των σπουδαστών.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος ΟΙΕΛΕ και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στον κλάδο των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων.

Εκδόθηκε η πρώτη εφημερίδα που... μιλάει

Η έντυπη έκδοση μιας περιφερειακής εφημερίδας στη Μ. Βρετανία κυκλοφόρησε με τα ρεπορτάζ της να διαθέτουν ένα κουμπί, το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να πατήσει και να ακούσει το ρεπορτάζ.
Οι εκδότες της Lancashire Evening Post σημειώνουν ότι η «έξυπνη» εφημερίδα είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος του πανεπιστημίου του Λανκασάιρ.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η εύρεση ενός τρόπου που να μπορεί να συνδέει την έντυπη εφημερίδα με το Διαδίκτυο, το οποίο οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα βοηθήσει τους εκδότες να έχουν καλύτερη εικόνα για το ποια ρεπορτάζ και άρθρα ενδιαφέρουν περισσότερο τους αναγνώστες.

Μια μικρή συσκευή στην εφημερίδα στέλνει ένα ηλεκτρονικό σήμα σε έναν σέρβερ για να παίξει το ηχητικό υλικό και ταυτόχρονα συγκεντρώνει στοιχεία για το πόσοι αναγνώστες πάτησαν το κουμπί.

Οι ερευνητές λένε ότι προς το παρόν η ποιότητα του ήχου είναι καλύτερη όταν ο ακροατής φοράεο ασύρματα ακουστικά, αλλά διαβεβαιώνουν ότι πολύ σύντομα ο ήχος από το χαρτί θα είναι εξίσου καλός.

 

Enhanced by Zemanta

Αίμα στις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε Τυνησία, Λίβανο, Σουδάν και Αίγυπτο

Ξεχείλισε η οργή των μουσουλμάνων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Πλήθη ισλαμιστών, μετά την προσευχή της Παρασκευής, βγήκαν στους δρόμους και πολιόρκησαν τα κτίρια των πρεσβειών των ΗΠΑ στο... Χαρτούμ, την Τύνιδα και το Κάιρο, ενώ στο Λίβανο έσπασαν κατάστημα αμερικανικής αλυσίδας fast food. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία και σε άλλα επεισόδια, σκοτώθηκαν.  Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα, ενώ οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η τυνησιακής αστυνομία άνοιξε πυρ για να \παρεμποδίσει την εισβολή φανατικών μουσουλμάνων στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι διαδηλωτές εβλήθησαν με πλαστικές ή κανονικές σφαίρες. Μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας έχει ξεσπάσει φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τζάμια και έκαψαν δέντρα. Στις φλόγες παραδόθηκε και ένα αμερικανικό σχολείο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ταξίδι - αστραπή της Τατιάνας και ραντεβού στην Πόλη με τη Σιλά!

Τελευταία πρόβα για την εκπομπή «Μίλα» και την Τατιάνα Στεφανίδου σήμερα, αν και η πείρα της τα κάνει όλα ευκολότερα. Στην ουσία ήταν ένας έλεγχος μισής ώρας στον φωτισμό και «ποστάρισμα» στα πλάνα.
Εκείνη όμως είναι από νωρίς στο γραφείο της, τηλεφωνεί, τσεκάρει, οργανώνει. Όλη η ομάδα βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο και εκείνη ήρεμη, χαμογελαστή, «βλέπει» τα πάντα.

Το καινούριο σκηνικό του Μιχάλη Αθανασιάδη είναι σε παστέλ μπεζ – κίτρινους χρωματισμούς, με εντυπωσιακά στοιχεία όπως μία σκάλα, από την οποία θα κατεβαίνει η Τατιάνα για να μπαίνει στο πλατό και ένα κινητό κάδρο – καθρέφτης με ένα μεγάλο γαλάζιο «Τ».

Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Μίλα» φρόντισε ιδιαίτερα για τις θέσεις των φιλοξενουμένων ώστε να κάθονται και να βλέπουν άνετα. Στους μπεζ καναπέδες θα δέχεται τους καλεσμένους της εκπομπής.

Το μεγάλο θέμα του πρώτου «Μίλα» για φέτος (Δευτέρα 17/9 στις 15:30) θα είναι η συνέντευξη της «Σιλά», κατά κόσμο Τσανσού Ντερέ, πρωταγωνίστριας της ομώνυμης σειράς του Mega.

Για την συνέντευξη η Τατιάνα έκανε ένα ταξίδι – αστραπή στην συγκινητικά όμορφη Κωνσταντινούπολη, όπως συνηθίζει να λέει. Εντυπωσιάστηκε από το ύψος της Τσανσού Ντερέ, 1,86, την κομψότητα και την γλυκύτητα των τρόπων της.

Καμίνης: «Η ανομία εκτρέφει τη Χρυσή Αυγή»

Να κινηθεί δικαστικά κατά μελών της Χρυσής Αυγής εξετάζει σοβαρά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, όπως δήλωσε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου σχετικής με την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης.

«Πρόκειται για οργάνωση που σε όλες τις εκδηλώσεις της δείχνει ότι δρα εναντίον της δημοκρατίας», δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η οργάνωση κλιμακώνει τη δράση της, στον βαθμό που βλέπει ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στο κέντρο της Αθήνας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα με νόμιμο τρόπο. Η ανομία εκτρέφει τη Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη αναφορά του δημάρχου στάθηκε η εθελοντική αιμοδοσία και η διανομή τροφίμων που οργάνωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής το πρωί, στον Αγιο Παντελεήμονα.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα ΜΜΜ για τους «λαθρεπιβάτες»

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στα Μέσα Μεταφοράς με στόχο τη μείωση της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012. Διπλασιάζονται σε... διάρκεια, προσωπικό και ένταση οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης.

Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ελεγκτές που θα εργάζονται σε δύο 8ωρες βάρδιες, ενώ θα υπάρχουν ενισχυμένοι έλεγχοι και τις νυχτερινές ώρες. Τα σημεία ελέγχου είναι τα εξής:
Ομόνοια (Γραμμές 1,2 )

Σύνταγμα (Γραμμές 2,3)

Μοναστηράκι (Γραμμές 1,3)

Αττική (Γραμμές 1 και 2)

Πειραιάς (Τερματικός Γραμμής 1)

Νομισματοκοπείο (Γραμμή 3)

Αμπελόκηποι (Γραμμή 3)

Συγγρού Φιξ (Γραμμή 2 και Τραμ )

Νέος Κόσμος (Γραμμή 2. και Τραμ )

Δουκίσσης Πλακεντίας (Τερματικός Γραμμής 3)

Άγιος Δημήτριος (Γραμμή 2)

Εθνική Άμυνα (Γραμμή 3)

Νέα Ιωνία (Γραμμή 1)

Καλλιθέα (Γραμμή 1)

Κάτω Πατήσια (Γραμμή 1)

Νερατζιώτισσα (Γραμμή 1 και Προαστιακός)

Σε λεωφορεία και τρόλεϊ οι επιβάτες θα επιβιβάζονται μόνο από την μπροστινή πόρτα με την επίδειξη στον οδηγό της κάρτας ή του εισιτηρίου.

Εισιτήρια θα πωλούν και οι οδηγοί.

Τα μέτρα αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σε γραμμές χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Ο έλεγχος για λαθρεπιβάτες θα γίνεται με εθελοντές από το προσωπικό.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου κάθε επιβάτης που θα διαθέτει 10 ακυρωμένα εισιτήρια θα μπορεί να πάρει ένα ακόμη, αποκλειστικά από τα εκδοτήρια.

Η μαζική αγορά εισιτηρίων (ανά δεσμίδα) θα οδηγεί σε έκπτωση επί της αρχικής τιμής, ενώ η άμεση καταβολή προστίμων (επί τόπου ή εντός 10ημέρου) επίσης θα οδηγεί σε μείωση του προστίμου.

Αλλάζει το ωράριο σε τράπεζες - καταστήματα

Την αποδέσμευση των ωρών λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών από το ωράριο εργασίας των εργαζομένων χωρίς, ωστόσο, να θιγούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο που βάζει η τρόικα στο τραπέζι μετά τις γνωστές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.
Τα δικαιώματα που «διασώζονται» είναι το 40ωρο και το ρεπό για όποιον απασχολείται σε εξαήμερη βάση (όπως ήδη ισχύει σε δεκάδες άλλους κλάδους όπου εφαρμόζεται η εξαήμερη απασχόληση με ή χωρίς προσαύξηση 30%).

Το θέμα επανέφερε χθες το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αναζήτησης μέτρων για την άρση «στρεβλώσεων» που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς (Επιτροπή Ανταγωνισμού, κανόνες ρύθμισης και μεταφορών προϊόντων, διανομή μη επιτρεπόμενων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ κ.ά.).

Τρόικα
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», στην ατζέντα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Σ. Τσόκα περιελήφθη, την τελευταία στιγμή, και η εξέταση του καθεστώτος εργασίας και λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο και στις τράπεζες που, σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, έχουν περιορισμούς.

Η κίνηση αυτή έγινε μια ημέρα μετά την αντίδραση «κορυφής», από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στην αξίωση της τρόικας για αλλαγές στα ωράρια και στις αποζημιώσεις και μετά την άρνηση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση, του υφυπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου και της γ.γ. Α. Στρατινάκη (την περασμένη Τρίτη) να διαπραγματευτούν «επί της ουσίας» τις όποιες αλλαγές αν δεν δοθεί χρόνος και το... πράσινο φως της κυβέρνησης.

Με δεδομένη την εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να σταματήσει η διαπραγμάτευση στο υπουργείο Εργασίας και να αναζητηθούν «ήπιες» λύσεις που θα είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο (όπως ρητά ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος) οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων διαπίστωσαν ότι χωρίς να παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία και μετά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αποσύνδεση των ωρών εργασίας από το ωράριο λειτουργίας θα μπορούσε να γίνει πράξη μέσω επιχειρησιακών ή και ατομικών συμβάσεων (μετά τη λήξη της μετενέργειας για τις τελευταίες).

Κυλιόμενο ωράριο
Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφόσον προκριθεί το παραπάνω εναλλακτικό σενάριο της σύναψης επιχειρησιακών ή ατομικών συμφωνιών, θα μπορεί να γίνει σε εξαήμερη βάση, με τήρηση του 40ώρου και της προβλεπόμενης από την κοινοτική νομοθεσία ενδεκάωρης ημερήσιας ανάπαυσης. Οι επιχειρήσεις θα έχουν χαμηλότερο κόστος αφού δεν θα καλούνται να καταβάλουν πρόσθετη αμοιβή υπερεργασίας υπερωρίας και τα ωράρια θα είναι εξατομικευμένα ανά εργαζόμενο ή ομάδες εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είτε θα λαμβάνουν ρεπό είτε θα απασχολούνται με κυμαινόμενο ωράριο: Η νομοθεσία επιτρέπει σήμερα σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται συμβατικό ωράριο έως 40 ώρες την εβδομάδα σύστημα αυξημένης απασχόλησης (+ 2 ώρες την ημέρα επιπλέον των 8 ωρών) υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 ή του μικρότερου ωραρίου, ώρες να αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης χρονικής περιόδου, μειωμένης απασχόλησης).

Κατώτατος μισθός
Μολονότι παραμένει, ταυτόχρονα, «ανοικτό» στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας το θέμα της μείωσης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Με τη νομοθέτηση εκτιμάται ότι θα προληφθούν δικαστικές αποφάσεις που ενδέχεται να ακυρώσουν την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της ΕΓΣΕΕ και καταργήσεις Κανονισμών Προσωπικού: το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής ακύρωσε ήδη απολύσεις στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής οι οποίες έγιναν με την επίκληση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου άρθρο 5, ενώ στις 2 Νοεμβρίου του 2012 εκδικάζεται αίτηση της ΓΣΕΕ για την ακύρωση συνολικά της ΠΥΣ.

Τήρηση 40ώρου
Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφόσον προ κριθεί το εναλλα κτικό σενάριο της σύναψης επιχειρησιακών ή ατο μικών συμφωνιών, θα μπορεί να γίνει σε εξαήμερη βάση, με τήρηση του 40ώρου και της προβλεπόμενης από την κοινοτική νομοθεσία ενδεκάωρης ημερή σιας ανάπαυσης.

Δεν θα καταβάλλεται πρόσθε τη αμοιβή υπερ εργασίας υπερω ρίας και τα ωρά ρια θα είναι εξα τομικευμένα ανά εργαζόμενο ή ομά δες εργαζομένων.
imerisia.gr

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε κοινωνικό διάλογο για τα εργασιακά

Στην ανακοίνωση συγκρότησης της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης. Τα θέματα που θα εξετάσει η επιτροπή στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου είναι:
  • Άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.
  • Καταπολέμηση της αδήλωτης- μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής
  • Μη μισθολογικό κόστος εργασίας.
  • Μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας.
  • Διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
  • Αναμόρφωση του μηχανισμού με τον οποίο καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, πρόεδρος και συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και συμμετέχουν, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλίας Κικίλιας, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Δενδρινός.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Φιάσκο το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία

Με καθυστέρηση 6 μηνών δημοσιοποίησε η Βουλή την αρνητική απάντηση των ελβετικών αρχών να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς που τυχόν να διατηρούν Έλληνες βουλευτές στη χώρα τους, επικαλούμενες το σχετικό απόρρητο και οδηγώντας σε φιάσκο τη σχετική πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Αργύρης, είχαν ζητήσει από όλους τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ζητήσουν στοιχεία από τις ελβετικές αρχές για πιθανούς «αδήλωτους» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών.

Στην ουσία, κάθε βουλευτής υπέγραφε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία επισήμαινε ότι εξουσιοδοτεί της ελληνικές αρχές να ερευνήσουν εάν διατηρεί λογαριασμούς στην Ελβετία.

Στο συγκεκριμένο αίτημα πάντως, οι ελβετικές αρχές είχαν απαντήσει με e-mails ήδη από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο ότι το νομικό καθεστώς δεν τους επιτρέπει να παράσχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία και αναφέρουν:

«Όπως ήδη σας έχουμε απαντήσει στα mail μας της 25ης Απριλίου και της 11ης Μαΐου 2012 δεν είναι στη πολιτική των Ελβετικών Τραπεζών να προωθούμε τέτοια αιτήματα στο σύνολο των μελών μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου μπορούν απευθείας να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Σε κάθε περίπτωση οι Ελβετικές Τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να επιβεβαιώνουν ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει λογαριασμούς σε αυτές. Είναι επίσης γεγονός ότι η πολιτική ορισμένων τραπεζών είναι να μην επιβεβαιώνουν τέτοια αρνητικά αιτήματα».

Δήλωση αντιπροέδρου της Βουλής: Γνωστοποιήσαμε δεν αποκρύψαμε

Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η καθυστερημένη δημοσιοποίηση της αρνητικής απάντησης των ελβετικών αρχών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Έλεγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Θανάσης Νάκος, δήλωσε ότι μόλις χθες, 12 Σεπτεμβρίου, συνεκλήθη σε πρώτη συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών

Κατά τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τους δικαστικούς και τους καθηγητές που μετέχουν στην Επιτροπή για την ύπαρξη της επιστολής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών, αντίγραφο της οποίας δόθηκε σε όλους την επόμενη ημέρα.

Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν απέκρυψε την ύπαρξη της επιστολής αλλά αντίθετα τη γνωστοποίησε και την κοινοποίησε στα μέλη της Επιτροπής στην πρώτη της.


 skai.gr

Τελευταία πρόβα του Φώτη και της Μαρίας

Η τελευταία πρόβα της ημέρας (Παρασκευή 14/9) και τελευταία πρόβα της εκπομπής «ΦΜ Live», αργά το βράδυ. Το στούντιο του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου φωτίζεται από δυνατούς προβολείς. Η πρόβα ξεκινάει, το σήμα αρχής «πέφτει» με δυνατή ποπ μουσική. Όλοι, στο πλατό και στο κοντρόλ, στις θέσεις τους.

Η Μαρία, κομψή όπως πάντα και ο Φώτης με γκρι t – shirt, που γράφει Dragon Ball, από το γνωστό καρτούν. Οι δυο φίλοι και συνεργάτες από χρόνια, με την ιδιαίτερη χημεία, που τους συνδέει, παρασύρουν και το τηλεοπτικό τους παρεάκι δημιουργώντας την κεφάτη ατμόσφαιρα, γεμάτη σάτιρα και χιούμορ, που αποτελεί την ταυτότητα της εκπομπής.

Το σκηνικό του Μιχάλη Αθανασιάδη ενισχύει τη νεανική, χαρούμενη ατμόσφαιρα, που επικρατεί στην εκπομπή. Χρώματα φωτεινά και μοντέρνα, πορτοκαλί, πράσινο σε άσπρο φόντο, δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«ΦΜ Live» μας υποδέχονται για τέταρτη χρονιά, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 17:50, στο γνώριμο, πια για αυτούς, στούντιο του Star.

Ληστεία με πυροβολισμούς στην καρδιά της Ρόδο.Δείτε φωτο

Η ένοπλη ληστεία έγινε στις 12:30 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.


Δύο δράστες φορώντας κράνη μηχανής μπήκαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων πήραν από τα ταμεία ποσό 25.000 ευρώ και έφυγαν με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί χθες το βράδυ.

Κατά την αποχώρησή τους, οι δύο δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για να εμποδίσουν την καταδίωξή τους.

Στην συνέχεια, εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε άλλο κεντρικό σημείο της πόλης και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή καταδίωξαν τους δράστες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα σε σημεία της πόλης της Ρόδου, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την διαφυγή τους, καθώς και ένα Ι.Χ. μέσα στο οποίο βρέθηκαν δυο όπλα (το ένα από τα οποία αποτελεί απομίμηση) καθώς και ένας σάκος με χρήματα.







newsit.gr

Ρουπακιώτης: Η τρόικα απαιτεί αίμα

Λάβρος ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για τις απαιτήσεις της τρόικας.


"Σήμερα μιλάμε για δανειστές, οι οποίοι δανειστές απαιτούν πολλά. Απαιτούν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Μας βλέπουν ως οφειλέτες, όχι ως εταίρους.

Οι δανειστές μας σήμερα απαιτούν πολλές θυσίες και με την έννοια των πολλών και μεγάλων θυσιών απαιτούν αίμα κυρίες και κύριοι.

Αυτό είναι το μοιραίο για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει συναντίληψη, δεν υπάρχει η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών" είπε μεταξύ άλλων στην ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και σε όσα απαιτεί η τρόικα από τον νομικό κόσμο, κάνοντας λόγω για προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων του κλάδου.

"Απαιτούν και από τους δικηγόρους. Και το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς προβάλουμε μια θεσμική, μια πολιτισμική, μια κοινωνική εναντίωση. Αυτή η θεσμική εναντίωση μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.

Μέχρι πότε θα έχουμε συμμάχους και συμπαραστάτες στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική κοινωνία, στην οργάνωση του ελληνικού κράτους, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα σε αυτή την εναντίωσης;", διερωτήθηκε.

Στο περιθώριο της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν γίνει στο υπουργείο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου έχει περιοριστεί κατά 50% κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για τη σωφρονιστική πολιτική.

Κατά τις εργασίες της ολομέλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο οι προτάσεις για την αναμόρφωση του κώδικα των δικηγόρων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή

Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή, αποκαλύπτει η εφημερίδα Press Time στο αυριανό της φύλλο. Στη συγκλονιστική συνέντευξη του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής στην “PRESS Time”, μιλάει για τις ποινές-χάδια που επιβάλλονται στους επίορκους δημοσίους λειτουργούς, για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα και προχωρά σε μια καταγγελία-φωτιά.

Αυτό το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα κυκλοφορεί η Press Time  με σημαντικές αποκαλύψεις. θα διαβάσετε:

- Συγκλονιστική αποκάλυψη Τουρκάλας Ιστορικού. Ο Κεμάλ απολάμβανε τη σφαγή της Σμύρνης.

- Επίδομα 5.600 ευρώ το μήνα για εκλεκτούς υπαλλήλους. Η απόφαση για το «bonus» με το επίδομα Αλλοδαπής. Το ποσό αυτό που είναι πέρα του μισθού είναι και αφορολόγητο.

- Οι Τούρκοι πουλάνε τα νησιά μας. Πόσο τα αποτιμούν.

- Ανδρέας Λοβέρδος: Ένας αναλώσιμος ηγέτης ακόμα; Είναι ο άνθρωπος που θα αναγεννήσει τον κεντρώο χώρο ή ένας εκλεκτός της διαπλοκής;

- Το δράμα των δανείων. Σώστε τα σπίτια σας από τις τράπεζες. Δεδικασμένο για την 1η κατοικία.

- Το «πάρτι» των ΜΚΟ είναι ακόμα εδώ.

- Κίνημα για να «σβήσουν» οι μεσάζοντες.

- Ανθελληνικό μένος. Μαρκάρουν τα σπίτια των Ελλήνων στην Πόλη.

-Γεμίζει το ταμείο. Πλήρης επιβεβαίωση της “PRESS Time” για τα οικονομικά του ΠΑΟ.

-«Πρεμιέρα» με μουρμούρες για τον Ολυμπιακό στο Champion League.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...