Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου: Παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να...κυβερνά το κόμμα!

Η τακτική του Γ. Παπανδρέου να μην παραδώσει την προεδρία του κόμματος και να παρίσταται "ωσεί παρών" στις κρίσιμες εξελίξεις συμβάλλει στη μεγιστοποίηση του αδιεξόδου για τον τόπο.

Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει ακυβέρνητο. Υπουργοί παραιτούνται, βουλευτές δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα ελπίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και το γενικότερο κλίμα στο κόμμα δείχνει πως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του έχει αφεθεί στην τύχη του.

Τα περισσότερα από τα στελέχη που παραιτήθηκαν είναι του "κλίματος Παπανδρέου". Τόσο η Μ. Ξενογιαννακοπούλου που είναι από τις στενότερες συνεργάτιδες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και ο κ. Αργύρης είναι από εκείνους που ως πριν λίγες μέρες στήριζαν με πάθος τα μέτρα και το μνημόνιο.

  Έτσι η χθεσινή στάση τους γεννά σοβαρά ερωτήματα.

Κάποιοι λένε ότι ίσως να είναι η τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ  με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου. Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Και το χρέος του κ. Παπανδρέου τεράστιο. Με τις δικές του κινήσεις και σχεδιασμούς έφερε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Θα μπορέσει να περάσει και τα νέα μέτρα; Είναι αυτά η τελική λύση; Και θα καταφέρει να διασώσει το κόμμα του ή θα γίνει ο γιος του ιδρυτή που θα διαλύσει το κόμμα;

Οι εταίροι μας λένε ότι, αναλαμβάνουμε να καλύψουμε το μεγάλο πρόβλημα των χρεών σας, δίνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, κόβοντας και 100 δισεκατομμύρια από το σύνολο του χρέους σας και δική σας μέριμνα είναι να κόψετε τα ελλείμματα σας και γρήγορα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τέτοια προνομιακή αντιμετώπιση που είχε η χώρα μας ούτε η φτωχή Αφρική αλλά ούτε και η Λατινική Αμερική, χώρες τις οποίας χρεοκόπησαν, δεν είχα όπως είχε η Ελλάδα!
 
    «Το νέο πρόγραμμα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να είμαστε μια γροθιά. Είμαστε όλοι ευαίσθητοι γιατί είμαστε όλοι υπεύθυνοι και κατανοούμε τις θυσίες που κάνουν όλοι οι Έλληνες. Δεν έχουμε δικαίωμα να θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που κάνουν οι Έλληνες. Σας καλώ όλους να αναλογιστείτε την ευθύνη μας. Είμαι σίγουρος ότι θα σταθμίσουμε όλοι μας τις ιστορικές ευθύνες και θα λάβουμε όλοι μας τις σωστές αποφάσεις.”
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...