Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ 200 επώνυμοι με πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο

Česky: Podvečerní panorama Londýna English: A ...
Image via Wikipedia
Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ έχουν τοποθετηθεί στην κτηματαγορά της βρετανικής πρωτεύουσας την τελευταία διετία εκτιμούν στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν 200 Έλληνες που προχώρησαν σε αγορές, κυρίως πολυτελών διαμερισμάτων σε ακριβά προάστια του Λονδίνου.

Άμεσα μάλιστα ξεκινούν έλεγχοι και διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έβγαλαν από τη χώρα «μαύρο χρήμα» κατά τη διάρκεια της κρίσης, επενδύοντας στη λονδρέζικη αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με το Έθνος στη λίστα «φιγουράρουν» γνωστά ονόματα μεγαλοδικηγόρων, γιατρών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών.

Η αξία αγοράς των ακινήτων που κατέχουν στο Λονδίνο Έλληνες φορολογούμενοι ξεκινά από τα 100.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 3 εκ. ευρώ.
 
Η λίστα που έστειλε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών στις ελληνικές Αρχές περιέχει αναλυτικά στοιχεία, καθώς καταγράφονται όχι μόνο τα στοιχεία των Ελλήνων αγοραστών αλλά και των πωλητών των ακινήτων, η τιμή πώλησης κάθε ακινήτου, ακόμη και οι φόροι που πληρώθηκαν στις βρετανικές φορολογικές Αρχές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...