Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πίσω από τα κάγκελα της Εισαγγελίας κοιτά συνοφρυωμένος το κενό


Ο άλλοτε λαλίστατος εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, δείχνει χαμένος πίσω από τα κάγκελα της Εισαγγελίας, αναμένοντας την απολογία του για σωρεία αδικημάτων.


Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» λίγη ώρα μετά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, να κοιτά το κενό, εμφανώς συνοφρυωμένος και αρκετά προβληματισμένος.


VIDEO - Στην Ευελπίδων οι 14 χρυσαυγίτες - 3 γυναίκες μεταξύ των οποίων η ανθυπαστυνόμος


Πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή των υπολοίπων συλληφθέντων για την υπόθεση τηςΧρυσής Αυγής, από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην οδό Ευελπίδων


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πυρηνάρχης ή πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κ. Πατέλης, ο οποίος είχε ενεργή δράση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τηλεφωνώντας στον βουλευτή κ. Λαγό, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές.

Παράλληλα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί για συμμετοχή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα ανθυπαστυνόμος που ανήκε στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Τα υπόλοιπα 14 άτομα που έχουν συλληφθεί φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και εις βάρος τους έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης.

Kαι τα 14 άτομα προσπαθούσαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους είτε βάζοντας μπουφάν στα κεφάλια τους, άλλοι φορούσαν γυαλιά ηλίου, ενώ στο τέλος με ένα μαντήλι στο κεφάλι ήταν η ανθυπαστυνόμος με το οπλοστάσιο στο σπίτι της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

 

ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις"

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το υπουργείο είπα δεν θα γίνουν δεκτά τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή δοκίμασε τις αντοχές της δημοκρατίας. Σήμερα παίρνει την απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.


«Η ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία κινήθηκαν με ταχύτητη και με αποφασιστικότητα και τους είμαι ευγνώμων.

»Η σημερινή είναι μία ιστορική ημέρα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Το κράτος δικαίου δεν είναι ανήμπορο απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τις συλλήψεις στελεχών και βουλευτών στο πλαίσιο εκτέλεσης της παραγγελίας του αντεισαγγελέα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι έρευνες ανατέθηκαν στη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων κατά της βίας. Από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ευρείας κλίμακα επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παπά και των υπόλοιπων 11 καταζητούμενων.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 20 άτομα, πέντε βουλευτές, 13 ιδιώτες στελέχη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και μία ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στον Πειραιά.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πέραμα.

Κανείς από τους συλληφθέντες δεν προέβαλλε αντίσταση.

Στο σπίτι του Μιχαλολιάκου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που δεν είχαν άδεια οπλοφορίας

Στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι και γεμιστήρας, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, σιδερογροθιές, πιστόλι τέιζερ, τέσσερα μαχαίρια, δεκάδες κροτίδες.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκαν ΕΔΕ.σε βάρος τους

«Φύλλο και φτερό» έκανε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή η Αντιτρομοκρατική

Ερευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έκανε από τις 3.40 έως τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 


Με εντολή του φρουράρχου, ο πρώτος όροφος του κτιρίου της Βουλής αποκλείστηκε από τις 3 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησε τα γραφεία της οργάνωσης προκειμένου να εντοπίσει αντικείμενο ή άλλο ενοχοποιητικό στοιχείο, το οποίο να συνδέεται με την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία εισαγγελέα, αφαίρεσαν σκληρούς δίσκους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους και έψαξαν εξονυχιστικά τα έγγραφά τους.

Στην Ευελπίδων οι συλληφθείσα ηγεσία της Χρυσής Αυγής [video]


Δείτε το video...


Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της ΧΑ

Στοιχεία σε βάρος της προέκυψαν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ


Στη σύλληψη και του δεύτερου αστυνομικού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα για την εμπλοκή του στη δράση της Χρυσής Αυγής προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Πειραιά και για την οποία προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία όχι από τις έρευνες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αλλά από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «σούπερ-κοριός» της ΕΥΠ.

Όπως μετέδωσε, μάλιστα, το MEGA η συλληφθείσα αστυνομικός είχε δώσει ψεύτικη διεύθυνση στην υπηρεσία της.

Σημειώνεται ότι με τη σύλληψη αυτή ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση έχει φτάσει πλέον τους 19.

Με χειροπέδες στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας


Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρονται αυτή την ώρα από τη ΓΑΔΑ οι 19 συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Έχει διακοπεί σε όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς και μπροστά από τα δικαστήρια. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα αυτόφωρα που επρόκειτο να δικαστούν το απόγευμα.

Θυμίζουμε ότι οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος , οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α.

Λίγη ώρα πριν την άφιξη των συλληφθέντων, κατέφθασαν στο χώρο των δικαστηρίων, τόσο η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, όσο και η κόρη του, Ουρανία.


Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Παππάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιασθεί στην αντιτρομοκρατική ενώ αναζητούνται και άλλα 12 άτομα.

Περίπου 50 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται συγκεντρωμένα έξω από τα δικαστήριο της Ευελπίδων. Νωρίτερα έγινε τηλεφώνημα για βόμβα, ενώ μετά από εντολή, αφού είχε εκκενωθεί προσωρινά ο χώρος, επέστρεψαν τα δημοσιογραφικά συνεργεία στο χώρο.

Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικό συνεργείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Εξω από τη ΓΑΔΑ, την ώρα που το συνεργείο του τμήματος «web tv» κατέγραφε τα γεγονότα


Επίθεση δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του τμήματος «web - tv» του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς κατέγραφε τα γεγονότα έξω από τη ΓΑΔΑ.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων βρισκόταν στην περιοχή μαζί με πολλά άλλα τηλεοπτικά συνεργεία, όταν δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.

Η επίθεση έγινε χωρίς αφορμή. Ο εικονολήπτης του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατέγραφε δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά εκείνη τη στιγμή άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Στην προσπάθειά του να έχει σωστή γωνία λήψης, ο εικονολήπτης παρακάλεσε τον βουλευτή Ευστάθιο Μπούκουρα, να τον διευκολύνει, ανοίγοντας το οπτικό πεδίο. Αιφνιδίως, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στράφηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του εικονολήπτη και με εκφράσεις πεζοδρομίου τον απώθησε βιαίως.

Οκτώ από τους συλληφθέντες βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος

Οκτώ εκ των συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, από την Νίκαια, βρίσκονταν στον τόπο όπου ο Γιώργος Ρουπακιάς τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα.

Τα παραπάνω προκύπτουν σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάλυση σημάτων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πήραν “φωτιά” τα social media για τη Χρυσή Αυγή! Τι λένε οι επώνυμοι για τις εξελίξεις;

“Φωτιά” έχουν πάρει τα social media τις τελευταίες ώρες μετά τις εξελίξεις με τις συλλήψεις Βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. 


Οι επώνυμοι της ελληνικής showbiz παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν και πολλοί από αυτούς παίρνουν θέση και σχολιάζουν όλα όσα γίνονται από το πρωί.

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο Facebook:

“Για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών να εξηγήσουμε σε όσους δεν καταλαμβάνουν (ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ή στραβώνουν ή εξισώνουν) ότι η Δικαιοσύνη τους περνάει βραχιολάκια ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Και για τους συμψηφισμούς που κάνουν ορισμένοι: Όταν οι πολιτικοί του συνταγματικού τόξου αρχίζουν να σκοτώνουν, να μαχαιρώνουν, να δολοφονούν τότε να τους κάνουν παρέα. Ας κοιτάξουμε όμως κι εμείς την τύφλα μας όταν ψηφίζουμε: Γιατί τους πολιτικούς και τις πολιτικές έχουμε τρόπο να τους τιμωρήσουμε και δεν το κάνουμε. Άργησε πολύ να κινηθεί η Δικαιοσύνη με τους ναζί. Τουλάχιστον τώρα ας μην κάνουν πίσω. Είναι η γνωστή (και σωστή) η φράση του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου μια κουβέντα επί προσωπικού: Πάνω από ένα χρόνο τώρα είμαι στοχοποιημένη από αυτούς τους συμμορίτες κι έτρεχα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προστατέψω τον εαυτό μου. Κι επειδή συνέχισα να γράφω για τους φασίστες και τα συσσίτια του μίσους οι απειλές κλιμακώνονταν. Οπότε ναι, είναι μια καλή μέρα σήμερα... Για μένα. Την κόρη του Κύπριου και της Μικρασιάτισσας... Για μένα την απόγονο των προσφύγων που κάποιοι αποκαλούσαν τουρκόσπορους! Για όλους εμάς... Ή σχεδόν όλους!”

Τα σχόλιά τους για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών έκαναν ο Αντώνης Σρόιτερ, η Μαρία Μπακοδήμου, η Σία Κοσιώνη, ο Αντίνοος Αλμπάνης και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΔΩ

Ρόδος: Για κακούργημα ο γυμνασιάρχης που παρενοχλούσε 14χρονη

Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός αρνείται ότι παρενόχλησε την ανήλικη μαθήτρια και απέδωσε όσα του καταλογίζονται σε παρεξήγηση λόγω της... αυξημένης κοινωνικότητάς του


Προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Οκτωβρίου ζήτησε και πήρε ο 56χρονος διευθυντής Γυμνασίου της Ρόδου που εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ανακρίτρια, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονης μαθήτριας που του άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Η δικαστική έκβαση που θα έχει η υπόθεση θα κρίνει και την εξέλιξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του γυμνασιάρχη, αφού το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο στη Σύρο θα περιμένει τι θα προκύψει από την απολογία του για να αποφασίσει αν θα απολυθεί ή όχι. Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσε τον 56χρονο διευθυντή σε προσωρινή αναστολή ενός μηνός.

Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός αρνείται ότι παρενόχλησε την ανήλικη μαθήτρια και απέδωσε όσα του καταλογίζονται σε παρεξήγηση λόγω της... αυξημένης κοινωνικότητάς του! Πάντως, οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαγγέλου που ερεύνησαν κάτω από απόλυτη μυστικότητα τις καταγγελίες της 14χρονης μαθήτριας έχουν παραδώσει στον εισαγγελέα ανηλίκων αρκετά στοιχεία. Ο υπολογιστής που είχε στο γραφείο του ο 56χρονος γυμνασιάρχης κατασχέθηκε και εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ερευνηθεί.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Πόλυς Πάνου

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού


Στενοί φίλοι και συγγενείς αλλά και ο απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τα τραγούδια της, θα πουν το τελευταίο αντίο στην Πόλυ Πάνου που «έφυγε» χτες από τη ζωή- σε ηλικία 73 ετών- μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το πρωί
της Δευτέρας (από τις 9.30) στο παρεκκλήσι του Α΄Νεκροταφείου, ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.

Κοσμοαγάπητη τραγουδίστρια, η Πόλυ Πάνου υπήρξε μία από τις πιο αξιοπρεπείς παρουσίες του ελληνικού τραγουδιού-τόσο στο πάλκο όσο και στη ζωή της-αφού δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα να ακουστεί ή να γραφτεί κάτι εις βάρος της. 

Τρία παράνομα όπλα στο σπίτι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής - Kαταζητείται o Παππάς

Τρία παράνομα όπλα στο σπίτι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.


Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 3 παράνομα όπλα.

- Συνελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας Δίας για διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Εκκρεμεί η σύλληψη ακόμη ενός χαμηλόβαθμου αστυνομικού της Αττικής.

- Συγκέντρωση περίπου 300 οπαδών της Χρυσής Αυγής αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ. Σχετικό κάλεσμα απηύθυνε νωρίτερα η οργάνωση μέσω της ιστοσελίδας της.

-  Εκτός από την Ηλία Παναγιώταρο, στη ΓΑΔΑ προσήχθη με δική του πρωτοβουλία και ο Γιώργος Γερμενής.

- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς καταζητείται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Με χειροπέδες Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Πατέλης, Παναγιώταρος και άλλοι 31 φασίστες - Συνεχείς συλλήψεις

- Τα ξημερώματα άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής
- Συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής στη Νίκαια
- Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα
- Το πορισμά στοιχειοθετεί κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται και καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα
- Ολοι οι συλληφθέντες είναι στη ΓΑΔΑ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αφού από το πρωί έχουμε μπαράζ συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος και βουλευτών.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τα ξημερώματα με πρώτο τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη. Επίκειται η σύλληψη τριών ακόμη υψηλόβαθμων στελεχών ενώ εντάλματα συλλήψεων έχουν εκδοθεί για περισσότερα από 30 μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. ο Λαγός και ο Μίχος. Ο Παναγιώταρος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει μέρος του πορίσματός του βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση αυτό εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο, αντί για την Ευελπίδων, καθώς εκεί βρίσκονται όλες οι δικογραφίες. 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού που ήταν παρών στη δολοφονία Φύσσα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομικού που ήταν παρούσα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, φέρεται να πλησίασε τους αστυνομικούς και να τους είπε: «Είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 

Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης της αστυνομικού, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έστειλε αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο επεισόδιο και προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα.

Η αναφορά αυτή εστάλη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 εκκρεμών δικογραφιών που αφορούν σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Βίντεο-σοκ: Πώς με χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες

Η νεαρή κοπέλα περιγράφει στον Guardian την επίθεση που δέχθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής μια μόλις ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 


Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο μια νεαρή κοπέλα περιγράφει την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στη Δάφνη, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του η βρετανική εφημερίδα Guardian.

H νεαρή κοπέλα που μιλά με αλλοιωμένη φωνή για να μην μπορεί να ανανγωριστεί περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε την ώρα που επέστρεφε σπίτι της.

Αφορμή για την επίθεση ήταν, όπως περιγράφει η κοπέλα, το κοντομάνικο μπλουζάκι που φορούσε με μήνυμα κατά του φασισμού. Οι δύο μαυροφορεμένοι άνδρες αρχικά την προσέγγισαν σχολιάζοντας αυτό που έγραφε το μπλουζάκι και μέσα σε δευτερόλεπτα την άρπαξαν. Η συνέχεια συγκλονιστική:

«Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη, ο άλλος έβγαλε κάτι σαν σουγιά από την τσέπη του. Μου τον έβαλε στο λαιμό και στο πρόσωπο και μου είπε: "Είμαστε περισσότεροι από εσάς και θα μάθεις να μην φοράς τέτοιες μπλούζες". Με γονάτισαν και με χτύπησαν στο στομάχι» λέει η κοπέλα.

Αυτό που έσωσε τη νεαρή κοπέλα ήταν ένα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από το σημείο καθώς ο οδηγός του σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει. Τότε οι δύο μαυροφορεμένοι άνδρες όταν τον αντιλήφθηκαν παράτησαν την κοπέλα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κοπέλα τονίζει, τέλος, ότι ούτε ανέφερε ούτε και πρόκειται να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία καθώς, όπως υποστηρίζει, «αν και είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν το περιστατικό, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι περισσότερο».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
 

Enhanced by Zemanta

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των ΛΟΚατζήδων με απόφαση της η ΕΛ.ΑΣ

Από 6 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος


Την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για αύριο, Σάββατο, συγκέντρωση τον εφέδρων ΛΟΚατζήδων στην πλατεία Συντάγματος απαγόρευσε «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας»  η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, από 6 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Όλγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά Γ’ Σεπτεμβρίου –δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Απομάκρυνση του υπεύθυνου παρακολουθήσεων της ΕΥΠ – διαφωνούσε με την παρακολούθηση της ΧΑ

Υπ' ατμόν και ο βοηθός του


Μία ακόμα έκπληξη έλαβε χώρα στα κτίρια της λεωφόρου Κατεχάκη, ελέω της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, καθώς αποτελεί παρελθόν ο υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σχετιζόταν με το σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων.

Υπ' ατμόν βρίσκεται μάλιστα και ένας από τους στενούς του συνεργάτες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της παραίτησής του συγκεκριμένου αξιωματούχου.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της 'Χρυσής Αυγής' τους τελευταίους μήνες. Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση είχε την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν παράνομες ενέργειες.

Στοιχεία των ερευνών είχαν τεθεί στη διάθεση του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Η ίδια υπηρεσία της ΕΥΠ ασχολείται με θέματα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και άλλες.

Ο παραιτηθείς αξιωματούχος είχε υπηρετήσει στην Αστυνομία, τόσο σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών όσο και στα αρμόδια τμήματα για οικονομικά εγκλήματα και την αρχαιοκαπηλία.

Το πρωί της Παρασκευής έδωσε κανονικά παρόν στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ,ο αποχωρήσας προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του αιφνιδίως. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι «διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  διαθέτει σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου στελεχών της ΧΑ, αλλά και από εκατοντάδες απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών στελεχών του κόμματος που απέστειλε στον αντεισαγγελέα του Ανωτατ Δικαστηρίου η ΕΥΠ. Στις συνομιλίες αυτές είχαν καταγράφει πριν τη δολοφονία του Φυσσα, και είχαν γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου


​Σίγησε σήμερα μία από τις σπουδαίες φωνές του λαϊκού τραγουδιού. Η Πόλυ Πάνου απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από τη νοσηλεία της, το τελευταίο διάστημα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.


Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:30 της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου.



Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα-, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και τη «βάφτισε» με το καλλιτεχνικό της όνομα.


 Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: «Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!».


Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.


Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία. Το "Μες στην πολλή σκοτούρα μου", και το "Παίξε Χρήστο το μπουζούκι" του Βασίλη Τσιτσάνη, "Φέρτε μια κούπα με κρασί", "Οτι βρέξει ας κατεβάσει" του Απ.Καλδάρα, "Σβήσε το φως να κοιμηθούμε" του Γιάννη Παπαϊωάννου, "Πάρε το δαχτυλίδι μου", "Καυγαδάκι" του Μητσάκη, "΄Αλλα μου λεν τα μάτια σου", "Ένα σφάλμα έκανα" του Δερβενιώτη, "Εσένα δε σου άξιζε αγάπη", "Τα αδέλφια δε χωρίζουνε", "΄Ασε πρώτα να ξεχάσω" του Καλδάρα, "Τα λιμάνια" του Τσιτσάνη και πολλά άλλα, υπήρξαν σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.


Ο Παναγιωτόπουλος για τον θάνατο της Πόλυς Πάνου


«Η φωνή της Πόλυς Πάνου υπήρξε από τις πλέον χαρακτηριστικές, τις πιο εκφραστικές του λαϊκού μας τραγουδιού στις πιο γνήσιες στιγμές του», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας.

«Η φωνή της Πόλυς Πάνου υπήρξε από τις πλέον χαρακτηριστικές, τις πιο εκφραστικές του λαϊκού μας τραγουδιού στις πιο γνήσιες στιγμές του. Η ίδια αγαπήθηκε όπως κάθε πηγαίος καλλιτέχνης που ξεκινά από το λαό και επιστρέφει σ’ αυτόν ανόθευτος, με τα δώρα που του εμπιστεύθηκαν σημαντικοί δημιουργοί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της», δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

O Τσίπρας για την Πόλυ Πάνου


"Σήμερα χάσαμε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα και αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια, την Πόλυ Πάνου" αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει: "Εξαίρετη ως άνθρωπος και μοναδική στο είδος της, υπήρξε για πολλά χρόνια  σύντροφος σε πολλές χαρές και λύπες της ζωής μας. Η απώλειά της θα είναι δυσαναπλήρωτη στο χώρο του λαϊκού πενταγράμμου. Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς της ανθρώπους".

Το ΠΑΣΟΚ για την Πόλυ Πάνου


Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θάνατο της Πόλυς Πάνου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Μία γνήσια, αυθεντικά λαϊκή φωνή, που αγαπήθηκε όσο λίγες από τον κόσμο, σίγησε σήμερα. Εκφράζουμε τη λύπη μας και απευθύνουμε τα  θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της Πόλυς Πάνου".

Η ΔΗΜΑΡ για την Πόλυ Πάνου


Τα συλλυπητήρια της στους οικείους της Πόλυς Πάνου στέλνει η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Πολιτισμού της . Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το λαϊκό τραγούδι, σήμερα έχασε μία από τις μεγαλύτερες φωνές του. Η Πόλυ Πάνου, για δεκαετίες υπήρξε μια σπουδαία ερμηνεύτρια και τα τραγούδια θα την κρατάνε πάντα ζωντανή τη μνήμη μας.

Στους οικείους της, τα θερμά μας συλλυπητήρια.»

Communist Party of Greece
Communist Party of Greece (Photo credit: Wikipedia)

Το ΚΚΕ για την Πόλυ Πάνου


"Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο της Πόλυς Πάνου και συνεχίζει: "Θα μείνει αξέχαστη για την πραγματικά λαϊκή φωνή της, την απλότητα και το ήθος που τη διέκρινε. Ήταν πολύ μεγάλη η προσφορά της στο λαϊκό τραγούδι".
Enhanced by Zemanta

Θύμα επίθεσης ο αδερφός του Σ. Κεδίκογλου

Tα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον λόφο του Στρέφη


Άγνωστοι επιχείρησαν να επιτεθούν στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον λόφο του Στρέφη. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων που κινούνταν κοντά στο σπίτι, τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

Να σημειωθεί ότι το σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων άλλες δύο φορές. Την πρώτη, στις 12 Ιανουαρίου, άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτηρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά καθώς και μικρές υλικές ζημιές.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Μαρτίου. Οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του στο MEGA καταδίκασε την επίθεση. «Το συγκεκριμένο σπίτι έγινε πάλι στόχος από αγνώστους, αλλά αυτήν τη φορά η αστυνομία ήταν προετοιμασμένη. Υπήρξε συμπλοκή και οι άγνωστοι καταδιώχθηκαν. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει τη δουλειά της. Πρέπει να αποβάλουμε τη βία από την κοινωνία μας».

Εμπλοκή εφέδρου στη δολοφονία του Φύσσα

Νέα στοιχεία βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» στην δολοφονία του 34χρονου εμπλέκεται κι ένας απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά.

Άλλωστε κάτι τέτοιο κατέθεσε και ο ίδιος ο Ρουπακιάς στην απολογία του στην ανακρίτρια. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί ότι ο έφεδρος μένει κοντά στον τόπο που έγινε η δολοφονία, με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι μπορεί να έχει εμπλοκή με την υπόθεση και συγκεκριμένα με τη συμπλοκή πού προηγήθηκε.

Ρόδος: Συνελήφθη ο αστυνομικός που εκπαίδευε χρυσαυγίτες

Μεταξύ των μαθητών, που εκπαιδεύονταν σε μάχη σώμα με σώμα και στη χρήση ροπάλου, βρίσκονταν και ανήλικοι.


Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο.

Ο υπαρχιφύλακας, που εργάζεται στο αεροδρόμιο του νησιού, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον εν λόγω αξιωματικό να κάνει πρακτικές σε μάχες σώμα με σώμα σε μέλη της Χρυσής Αυγής στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των μαθητευόμενων βρίσκονταν και ανήλικοι.

Επίσης, διερευνάται ο ρόλος ενός αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα της Νίκαιας, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, έπαιζε το ρόλο του προστάτη στους χρυσαυγίτες της περιοχής.

Σοκ στην Κρήτη – Αστυνομικός ασελγούσε σε βάρος 14χρονης κόρης συναδέλφου του

Σοκ προκαλεί στην Κρήτη και όχι μόνο η είδηση της σύλληψης ενός 45χρονου αστυνομικού, για ασέλγεια σε βάρος μίας 14χρονης.


Μάλιστα, πρόκειται για την ανήλικη κόρη ενός συναδέλφου του.

Όπως αναφέρουν τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» ο ένστολος συνελήφθη σήμερα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, κατόπιν σχετικής καταγγελίας.Ο 45χρονος αστυνομικός φέρεται να ασελγούσε κατ” επανάληψη εις βάρος 14χρονου κοριτσιού.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο o Χρήστος Μενιδιάτης

Η περιπέτεια του τραγουδιστή ξεκίνησε την Τρίτη, καθώς ενώ ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα


Λίγο πριν την πρεμιέρα του σε live stage των βορείων προαστίων μαζί με τον Ηλία Βρεττό και τη Χριστίνα Σάλτη, ο Χρήστος Μενιδιάτης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείo, εξαιτίας φρικτών πόνων στην κοιλιά.

Η περιπέτεια του τραγουδιστή ξεκίνησε την Τρίτη, καθώς ενώ ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα συγγενικό του πρόσωπο να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.

Ο γιατρός που τον εξέτασε διέγνωσε ότι ο τραγουδιστής είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα και μεταφέθηκε αμέσως στο χειρουργείο.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο Χρήστος Μενιδιάτης θα λάβει εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Αγγελική της ΔΙΑΣ για τον Ρουπακιά: Σηκώθηκε να φύγει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

Διαβάστε πως περιγράφει την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία Φύσσα η γυναίκα της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρούσα στη σύλληψη του Ρουπακιά


Τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της Τρίτης στην Αμφιάλη όταν έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά δίνει με την κατάθεσή της η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρούσα στη σύλληψη του 45χρονου δράστη.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως η ίδια αποτύπωσε τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ μέχρι τη στιγμή που είδε τον Ρουπακιά να έχει αγκαλιάσει τον Φύσσα. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της ο άτυχος Παύλος μόλις τον χώρισαν από την αγκαλιά θανάτου που του είχε κάνει ο Ρουπακιάς, αμέσως φώναξε στους αστυνομικούς: «με μαχαίρωσε».

Εντύπωση κάνει και η περιγραφή της για την αντίδραση του Ρουπακιά όταν επενέβησαν οι δύο αστυνομικοί καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά, «ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα».

Κάνει λόγο, ακόμα, για έναν, όπως λέει, εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, που θέλησε να τους καθησυχάσει ότι η ένταση είχε λήξει.

Διαβάστε την κατάθεσή της:

«Λάβαμε σήμα στις 23:59. Όταν φθάσαμε στο σημείο ήταν γύρω στα 50 άτομα, στην συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, με ρόπαλα στα χέρια και να κατευθύνονταν προς την καφετέρια ‘Κοράλι’. Φθάσαμε σε περίπου 10 λεπτά. Εκεί συναντηθήκαμε με μία ακόμη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Συνολικά είμαστε 8 αστυνομικοί με τέσσερις μοτοσυκλέτες.

Στην οδό Παύλου Μελά που είναι παράλληλη με την Τσαλδάρη είδαμε διασκορπισμένα γύρω στα 30-40 άτομα, κατά κύριο λόγο, μαυροφορεμένα, κάποιοι από αυτούς φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντικείμενα, που απ’ όσο μπορούσα να καταλάβω ήταν ρόπαλα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, ότι εκεί που βρισκόμασταν δεν υπήρχε πολύ φως γι αυτό δεν μπορούσα να διακρίνω καλά τα άτομα.

Όταν φθάσαμε εκεί η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη. Κάποια στιγμή μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος μας είπε ότι είναι συνάδελφος, και ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε ότι κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, για το ματς Ολυμπιακού-Παρί Σε Ζερμέν, αλλά τώρα έχουν φύγει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να διευκρινήσω σε αυτό το σημείο ότι το άτομο που δήλωσε ότι ήταν συνάδελφος, δεν ήταν αστυνομικός αλλά εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ τα πράγματα ήταν ήρεμα βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, 10-15 άτομα να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Τρέξαμε και μεις από πίσω τους και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποια άτομα συμπλέκονταν μεταξύ τους. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι, σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δύο άνδρες συνέχισαν να χτυπιούνται.

Γι αυτό εγώ μαζί με έναν συνάδελφό μου από άλλη ομάδα πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον έναν από τους δύο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να τον χωρίσουμε. Με το που τον τραβήξαμε, αυτός που είχε πιάσει για να τον χωρίσουμε, φώναξε ‘με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε’.

Πράγματι είδαμε στην μπλούζα του στο σημείο στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί όμως φώναξε: ‘Αυτός με μαχαίρωσε, που πας να φύγει ρε μ....... (βρισιά)’ δείχνοντας αυτόν που μόλις πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει.

Τότε δύο συνάδελφοι (αναφέρει τα ονόματα των συναδέλφων της) πήγαν και ακινητοποίησαν το άτομο που τους έδειξε το θύμα. Τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση, σε 3-4 μέτρα από το σημείο που τους είχαμε δει να χτυπιούνται. Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός του απάντησε: "Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου".»

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους κορυφαίους ερευνητές της Ευρώπης

Περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τους 284 επιστήμονες που πρόκειται να λάβουν 660 εκατ. ευρώ από τον πλέον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας


Τρεις Έλληνες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 284 επιστημόνων από όλη την Ευρώπη που θα λάβουν 660 εκατ. ευρώ από τον πλέον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ).

Πρόκειται για τους:

  • Γιώργο Κόλλια, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανοσολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", 
  • Πέτρο Κουμουτσάκο, καθηγητής Υπολογιστικών Επιστημών στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Ζυρίχη (ΕΤΗ) και 
  • Αθανάσιο Μανταλάρη, καθηγητής Μηχανικής των Βιοσυστημάτων του Imperial College του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι κάθε επιμέρους επιχορήγηση μπορεί να φθάσει και τα 3,5 εκατ. ευρώ

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο ΕΣΕ, ήσαν λίγο περισσότερες από 2.400, αυξημέντες, δηλαδή, κατά 4,5% σε σχέση με πέρυσι.

Οι εν λόγω «επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας» χορηγούνται σε διακεκριμένους ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, που είναι επιστημονικά ανεξάρτητοι, διαθέτουν πρόσφατο ερευνητικό ιστορικό και διαπρέπουν στον τομέα τους. Το ΕΣΕ χρηματοδοτεί επίσης νεαρούς κορυφαίους επιστήμονες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους (επιχορηγήσεις εκκίνησης), καθώς και ήδη ανεξάρτητους άριστους επιστήμονες (επιχορηγήσεις εδραίωσης).

Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος»

Επιδρομή με βαριοπούλες, λοστούς και μπουκάλια στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα έκανε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα περίπου τριάντα κουκουλοφόρων, προερχόμενων, όπως εκτιμάται, από το χώρο των αντιεξουσιαστών.


Οι δράστες εμφανίσθηκαν ξαφνικά έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο Μαρούσι, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές τόσο σε τζαμαρίες, όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πριν εξαφανισθούν στα γύρω στενά έριξαν στα γραφεία της εφημερίδας κόκκινες και μαύρες μπογιές, καθώς και φέιγ βολάν με το σύνθημα «μπάτσοι, ΤV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Την ώρα της καταδρομικής επίθεσης στο κτίριο του Πρώτου Θέματος εργάζονταν πάνω από εβδομήντα άνθρωποι.

Οι δράστες εξαφανίσθηκαν στα γύρω στενά πριν φθάσει η αστυνομία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις συνδέουν την επίθεση στην εφημερίδα με τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η δημοσίευση της φωτογραφίας του αιμόφυρτου Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της συντρόφου του, την περασμένη Κυριακή.
Το site  της εφημερίδας με τίτλο: "Τρομοκρατική επίθεση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"  έγραψε πριν λίγο:

"Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας, έσπασαν την είσοδο και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Δεν θα μας τρομοκρατήσει κανένας"
Enhanced by Zemanta

Εφτιαχναν πλαστές διαθήκες, πωλούσαν τα ακίνητα νεκρών και έβγαζαν εκατομμύρια ευρώ

Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν πεθάνει.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση έξι ημεδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, βρετανικής υπηκοότητας

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Από την πολυετή δράση της οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2000, τα μέλη της επωφελούμενα από τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, αποκόμισαν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το (1.000.000) ευρώ

Παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων

Σε τουλάχιστον δεκαεννέα περιπτώσεις είχαν συντάξει πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με αποτέλεσμα να ιδιοποιηθούν παράνομα εικοσιένα ακίνητα σε Αττική, Ιωάννινα και Καβάλα

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν αποβιώσει.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (24.09.2013), σε περιοχή της Αττικής, έξι (6) ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 22, 23 και 26 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 48, 57 και 72 ετών αντίστοιχα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, 45χρονος Ελληνοαφρικανός, βρετανικής υπηκοότητας.

Ο 22χρονος από τους συλληφθέντες άνδρες, που είναι αστυνομικός και υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για όλους τους εμπλεκόμενους, η οποία περιλαμβάνει (600) περίπου έγγραφα από τα οποία πάνω από (80) είναι καταθέσεις, αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τις απάτες, τις πλαστογραφίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το έτος 2000, από τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες και τον αλλοδαπό υπήκοο, ενώ σταδιακά προσχώρησαν σε αυτή και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Διέθετε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αλλά και σαφή ιεραρχική διάρθρωση και δομή, στην κορυφή της οποίας με διευθυντικό και αρχηγικό ρόλο ήταν η 48χρονη ημεδαπή και ο 45χρονος αλλοδαπός.

Πιο αναλυτικά ως προς τη δράση της ομάδας, τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω απουσίας συγγενών ή/και κληρονόμων αυτών.

Μετά από μικρό χρονικό διάστημα και αφού τα ακίνητα είχαν σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, εισέρχονταν παράνομα σ' αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες κ.λπ.).

Στη συνέχεια, μετά την παρέλευση κάποιων ετών και αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου που είχε αποβιώσει δεν κληροδοτούνταν σε νόμιμους κληρονόμους, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντα κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.

Ακολούθως προσκόμιζαν τις πλαστές διαθήκες ενώπιον αρμοδίων Πρωτοδικείων της χώρας (κυρίως της Αττικής) και σε συνδυασμό με άλλα ψευδή αποδεικτικά μέσα (καταθέσεις ψευδομαρτύρων/μελών της οργάνωσης), πετύχαιναν την έκδοση ευνοϊκών γι' αυτούς αποφάσεων των δικαστηρίων και έτσι θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Με τη μέθοδο αυτή, από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον (19) πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες για κινητή και ακίνητη περιουσία (16) ατόμων που έχουν αποβιώσει. Με τις πλαστές αυτές διαθήκες, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να ιδιοποιηθούν παράνομα (21) ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα, ενώ διερευνώνται ακόμα δύο (2) υποθέσεις ακινήτων.

Επιπλέον, προέκυψε ότι από την πολυετή δράση της οργάνωσης, για δεκατρία και πλέον έτη, τα μέλη της επωφελήθηκαν περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, θανόντων ατόμων και αποκόμισαν χρηματικά ποσά, τα οποία στο σύνολό τους φθάνουν το (1.126.465,81) ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων που μετεγγράφηκαν στα μέλη), ενώ παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων.

Συγκεκριμένα :

  • από την πώληση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων αποκόμισαν το ποσό των (225.539,65) ευρώ
  • από τη μίσθωση των παρανόμως κτηθέντων ακινήτων το ποσό των (230.943,60) ευρώ
  • από εκποίηση διαφόρων περιουσιακών στοιχείων των θανόντων (μετοχές, κοσμήματα, κ.λπ.) που υπήρχαν σε θυρίδες τραπεζών, το ποσό των (669.982,56) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στην Αττική, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος προσωπικών εγγράφων, πιστοποιητικών, πράξεις αποδοχής κληρονομιάς κ.λπ. που σχετίζονται με την υπόθεση
  • ειδικό χαρτί (ριζόχαρτο) που χρησιμοποιείτο για τις πλαστογραφήσεις
  • χρηματικό ποσό ύψους (47.748) ευρώ
  • δεκατρία (13) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων
  • πλήθος εγγράφων που αφορούν μεταφορά χρηματικών ποσών μέσω εταιρείας ταχυπληρωμών
  • πέντε (5) πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες
  • ένα (1) μπλοκ αποδείξεων πληρωμής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


Συνελήφθη 30χρονη που «ψάρευε» πελάτες από το internet, τους υπνώτιζε, και τους λήστευε

Μία 30χρονη Πολωνή, που κατηγορείται για διάπραξη ληστειών σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω διαδικτύου, και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Η 30χρονη είχε δημιουργήσει «προφίλ» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για γνωριμίες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και μέσω αυτού ερχόταν σε επικοινωνία με τα ανυποψίαστα θύματά της. Αφού τους έπειθε, με το πρόσχημα της ερωτικής συνεύρεσης, να έρθουν σε προσωπική επαφή, μετέβαινε με τα οχήματά τους σε διάφορα σημεία ή στις κατοικίες τους και χωρίς να γίνει αντιληπτή έριχνε υπνωτική ουσία στο ποτό τους. Στη συνέχεια, και αφού οι ίδιοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας ή ύπνωσης, αφαιρούσε χρήματα ή αντικείμενα αξίας από τα αυτοκίνητα ή από το εσωτερικό των κατοικιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει προκύψει ότι από τις αρχές Ιουνίου, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αφαίρεσε χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας από τουλάχιστον πέντε άνδρες, με τους οποίους είχε μεταβεί στις οικίες τους ή σε διάφορα σημεία και περιοχές της Αττικής. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη της 30χρονης γυναίκας, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Αιγάλεω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, πολλά από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Επίσης, βρέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, πέντε επώνυμα ρολόγια χειρός, 10 ζευγάρια μανικετόκουμπα και πέντε κάρτες αναλήψεων διαφόρων τραπεζών.

Η 30χρονη οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Άρση απορρήτου για βουλευτές της Χ.Α. - Απειλές κατά των μαρτύρων

Tρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν.

Σε εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για τη μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με την έκνομη δράση της οργάνωσης, έχει προχωρήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει το βαρύ έργο να «δέσει» τις κατηγορίες για την παράνομη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστικές αρχές που «τρέχουν» την έρευνα, με συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, διαθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες ήδη επιβαρυντικά στοιχεία που «δένουν» για στελέχη αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει πολλούς εξ αυτών και σε προσωρινές κρατήσεις.

Ο κ. Βουρλιώτης αξιοποιεί τα στοιχεία των δικογραφιών Δένδια, αλλά και τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες μελών –νυν και πρώην– της Χρυσής Αυγής, που αποκαλύπτουν συγκεκριμένα περιστατικά παράνομης δράσης της οργάνωσης, και η έρευνά του επικεντρώνεται στο να αποκαλυφθούν όχι μόνον τα μεσαία στελέχη που συμμετείχαν σε βιαιοπραγίες, αλλά και τα πρόσωπα που συγκροτούσαν τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για απειλές που δέχονται από οργανωμένα και σκληρά μέλη της οργάνωσης. Οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης στους μάρτυρες–κλειδιά στην ανακριτική διαδικασία και για τον λόγο αυτό ενδέχεται πολλές από αυτές τις καταθέσεις να γίνουν υπό πλήρη μυστικότητα εκτός του εισαγγελικού γραφείου.

Πάντως, τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι τέτοια, ανέφερε στην «Κ» δικαστική πηγή, «που μπορεί και τώρα να θεμελιώσουν το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης κατά στελεχών, ακόμα και ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής», αλλά πρόσθετε με νόημα πως «στόχος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι η έρευνα να φθάσει και να αγγίξει τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α., που οργάνωνε και καθοδηγούσε το παράνομο δίκτυο σε όλη τη χώρα».

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με τον αρμόδιο εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής κ. Κων. Τζαβέλα, αξιοποιώντας και το υλικό που προκύπτει από τις έρευνες της ΕΥΠ, ενώ την εποπτεία της βαριάς εισαγγελικής έρευνας έχει προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η έρευνα Βουρλιώτη εκτός από τη θεμελίωση της κατηγορίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατατείνει στη συγκέντρωση αποδείξεων και για σωρεία άλλων παράνομων πράξεων με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, όπως βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και άλλες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος της Χ.Α., ενώ αντίθετα σημαντικό βάρος δίδεται στη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών και άλλων.


.skai.gr

Πώς φεύγουν άμεσα από το Δημόσιο 60.000 υπάλληλοι

Πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορούν άμεσα να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. 


Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει 25ετή υπηρεσία, μέχρι το τέλος του 2012 και, επομένως, διασώζονται... από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Μεγάλες κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς ισχύουν ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Μεταβατικές διατάξεις ισχύουν τη διετία 2011-2012 με σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας τόσο για πλήρη όσο και για μειωμένη σύνταξη.

«Τυχεροί» είναι και οι άντρες που συμπληρώνουν 25ετία, τη διετία 2011-2012. Μόνο για τα δύο αυτά έτη ισχύουν μειωμένα όρια συνταξιοδότησης και η «έξοδος» μπορεί να γίνει από τα 52 έως τα 63 (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση).

Σημειώνεται πως τη συγκεκριμένη διετία -δηλαδή το 2011 και το 2012- ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις για άντρες και γυναίκες με ανήλικα τέκνα. Ειδικές διατάξεις προβλέπονται για τους τριτέκνους, όπου η θεμελίωση δικαιώματος γίνεται μόνο με 20 έτη ασφάλισης.

Όσον αφορά στην «έξοδο» με 35ετία για τους ασφαλισμένους από το 1983 έως και το 1992 υπάρχει όριο ηλικίας.

Συγκεκριμένα, για θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010, το όριο παραμένει στα 58, ωστόσο, τη διετία 2011-2012, σταδιακά αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας.

Διαβατήριο για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα με μειωμένα όρια ηλικίας και να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας.

Σημειώνεται πως, από την 1η Ιανουαρίου 2013, μπαίνει τέλος στις ευνοϊκές διατάξεις και το όριο ηλικίας πάει στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη (για όσους δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα).

Σε περίπτωση που συμπληρώνονται 40 έτη ασφάλισης, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Βίκτωρα Ρέστη

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης. 


Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται προφυλακισμένος για δάνειο ύψους 5,8 εκ. ευρώ από την FBB που σύμφωνα με την κατηγορητήριο κατέληξε σε off shore πρώην συνεργάτη του και από εκεί σε εταιρίες συμφερόντων του.

Πηγή: euro2day.gr

Δημοσκόπηση για την Α' Αθηνών–Σε πτώση η Χ.Α. - Μπροστά η ΝΔ



Η διερεύνηση της πρόθεσης ψήφου στην Α’ Αθήνας ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Η δολοφονία (τα μεσάνυχτα της Τρίτης) και οι εξελίξεις της επομένης που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οδήγησαν (το μεσημέρι της Τετάρτης) στην απόφαση της προσωρινής διακοπής της συλλογής των στοιχείων. Η έρευνα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, περίπου τα 2/3 των συνεντεύξεων έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και το υπόλοιπο 1/3 από τη Δευτέρα 23.

Εξαιτίας των παραπάνω εκτός από το τελικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Pulse και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Το Ποντίκι, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενδεικτική παρουσίαση των ποσοστών που συγκέντρωναν τα κόμματα πριν από το τραγικό συμβάν και λίγες ημέρες μετά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Ληστεία σε υποκατάστημα της AlphaBank στο Ψυχικό

Λίγο μετά τις εννιά το πρωί “χτύπησε” ο ληστής στο υποκατάστημα της AlphaBank στο Ψυχικό


Ο δράστης μπήκε στο υποκατάστημα της οδού Ξάνθου με ένα όπλο στα χέρια. Φώναξε ληστεία και ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους. 

Με γρήγορες κινήσεις άρπαξε από το ταμείο όσα χρήματα υπήρχαν και βγήκε από το υποκατάστημα.

Μέχρι να ενημερωθεί η αστυνομία ο δράστης είχε καταφέρει να εξαφανιστεί με τη μηχανή του στα γύρω στενά.

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης στην καρδιά της Αθήνας


Καθώς αυτές τις μέρες η χώρα συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο δρόμο, στην Αμφιάλη, πολλοί σπεύδουν σήμερα να αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε σαν και σήμερα πριν από 24 χρόνια.

26 Σεπτεμβρίου του 1989, στις 7.58 το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μαέστρος του διαλόγου για την διακομματική ενότητα, περπατάει προς το γραφείο του στην οδό Ομήρου. Μόνος. Το προηγούμενο βράδυ είχε ξενυχτήσει σε συζητήσεις με τον Συνασπισμό και επέμενε να ξεκουραστεί ο άνδρας της συνοδείας του που είχε ταλαιπωρηθεί πλάι του. Φτάνοντας στο γραφείο του, καθώς ανέβαινε τα σκαλιά της εισόδου τον περικυκλώνουν οι ίδιοι του οι δολοφόνοι. Του έριξαν 4 σφαίρες με την τελευταία να κόβει το νήμα της ζωής του. Λίγο αργότερα στον Ευαγγελισμό ξεψύχησε ο πολιτικός και δημοσιογράφος με τη μακρά δημοκρατική αντιστασιακή δράση, που υπήρξε προβεβλημένος και απόλυτα στοχοποιημένος ταυτόχρονα. Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, γαμπρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συνομιλητής όλων των πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...