Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άρση απορρήτου για βουλευτές της Χ.Α. - Απειλές κατά των μαρτύρων

Tρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν.

Σε εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για τη μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με την έκνομη δράση της οργάνωσης, έχει προχωρήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει το βαρύ έργο να «δέσει» τις κατηγορίες για την παράνομη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστικές αρχές που «τρέχουν» την έρευνα, με συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, διαθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες ήδη επιβαρυντικά στοιχεία που «δένουν» για στελέχη αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και μπορεί να οδηγήσει πολλούς εξ αυτών και σε προσωρινές κρατήσεις.

Ο κ. Βουρλιώτης αξιοποιεί τα στοιχεία των δικογραφιών Δένδια, αλλά και τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες μελών –νυν και πρώην– της Χρυσής Αυγής, που αποκαλύπτουν συγκεκριμένα περιστατικά παράνομης δράσης της οργάνωσης, και η έρευνά του επικεντρώνεται στο να αποκαλυφθούν όχι μόνον τα μεσαία στελέχη που συμμετείχαν σε βιαιοπραγίες, αλλά και τα πρόσωπα που συγκροτούσαν τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τρεις, τουλάχιστον, χρυσαυγίτες πρόκειται να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες προσθέτοντας πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται έντονες πιέσεις από κύκλους της Χρυσής Αυγής για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες να καταθέσουν, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για απειλές που δέχονται από οργανωμένα και σκληρά μέλη της οργάνωσης. Οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης στους μάρτυρες–κλειδιά στην ανακριτική διαδικασία και για τον λόγο αυτό ενδέχεται πολλές από αυτές τις καταθέσεις να γίνουν υπό πλήρη μυστικότητα εκτός του εισαγγελικού γραφείου.

Πάντως, τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι τέτοια, ανέφερε στην «Κ» δικαστική πηγή, «που μπορεί και τώρα να θεμελιώσουν το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης κατά στελεχών, ακόμα και ορισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής», αλλά πρόσθετε με νόημα πως «στόχος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι η έρευνα να φθάσει και να αγγίξει τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α., που οργάνωνε και καθοδηγούσε το παράνομο δίκτυο σε όλη τη χώρα».

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με τον αρμόδιο εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής κ. Κων. Τζαβέλα, αξιοποιώντας και το υλικό που προκύπτει από τις έρευνες της ΕΥΠ, ενώ την εποπτεία της βαριάς εισαγγελικής έρευνας έχει προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η έρευνα Βουρλιώτη εκτός από τη θεμελίωση της κατηγορίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατατείνει στη συγκέντρωση αποδείξεων και για σωρεία άλλων παράνομων πράξεων με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες, όπως βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και άλλες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κινηθεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος της Χ.Α., ενώ αντίθετα σημαντικό βάρος δίδεται στη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης μικροπωλητών και άλλων.


.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...