Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Λάρισα: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί για το "ροζ κύκλωμα"

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά,σήμερα,ο Λαρισαίος δικηγόρος, ο οποίος είχε συλληφθεί, χθές, μαζί με 20 ακόμη άτομα, για συμμετοχή σε κύκλωμα προώθησης γυναικών.

Μετά απο πολύμηνη παρακολούθηση συνομιλιών μεταξύ των δραστών, η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα με νυχτερινή επιχείρηση σε μπαρ της Λάρισας, της Αγιάς και της Ελασσόνας.

Από τον ανακριτή δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία εναντίον του δικηγόρου καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και για την περίπτωση των 2 αστυνομικών από την Ελασσόνα, που συνελήφθησαν, επίσης χθες, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν Δευτέρα και Τρίτη. 

Κραυγή αγωνίας από την Πυροσβεστική- «Δεν έχουμε δεύτερη στολή να φορέσουμε»

Τραγικές ελλείψεις αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται με απαρχαιωμένα επίγεια και εναέρια οχήματα και με μειωμένα κονδύλια ύψους 52 εκατ. ευρώ λόγω Μνημονίου.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η Πυροσβεστική θα πρέπει να αντιμετωπίσει το δύσκολο καλοκαίρι και τα μέτωπα πυρκαγιών με μεγάλες ελλείψεις, καθώς όπως αναφέρει το Εθνος τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα για το 2013 είναι μειωμένα κατά 52 εκατ. ευρώ. Στα ήδη «κομμένα» κονδύλια του 2012, η μείωση φέτος φτάνει το 13,5%, ενώ οι μειώσεις των μισθών αγγίζουν το 45%. Την ίδια ώρα που οι 8.423 μόνιμοι πυροσβέστες δεν έχουν δεύτερη στολή να φορέσουν, οι 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης δεν μπορούν να δουλέψουν παρά 38 ώρες νύχτα και 75 ώρες τις Κυριακές και τις αργίες όλο τον χρόνο.

Σε ακόμη χειρότερη μοίρα ωστόσο, βρίσκονται οι 1.5000 εποχικοί πυροσβέστες για τους οποίου δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια για υπερωρίες και εκτός έδρας, με αποτέλεσμα εάν υπάρχει ανάγκη να κληθούν να δουλέψουν αμισθί και με δική τους ευθύνη.

«Γερασμένα» τα οχήματα της Πυροσβεστικής

Οι αντιξοότητες που υφίστανται στην Πυροσβεστική, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το προσωπικό, καθώς αρκετά πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται κακή κατάσταση, ενώ όπως δηλώνει ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Αθάνατος σε πολλά οχήματα δεν έχει γίνει αλλαγή στα λάστιχα εδώ και «τουλάχιστον πέντε χρόνια». Οι δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές:

«Ξεκινήσαμε φέτος με 1.700 υδροφόρα. Από αυτά τα 215 έχουν ηλικία πάνω από 30 χρόνια, τα 342 πάνω από 20 χρόνια, τα 688 πάνω από 15 έτη. Μόλις τα 215 είναι κάτω της 10ετίας και αυτά είναι αγορασμένα εν αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή το 2003 ή το 2004».

«Με τα μειωμένα κονδύλια για σέρβις κατά 45%, τα προβλήματα των οχημάτων αυτών είναι πολλά. Κάποια οδηγούνται για επισκευή και δεν επιστρέφουν ποτέ ή καθυστερούν πολύ, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι δυνατότητές μας. Και να σκεφτείτε ότι την τελευταία 10ετία, υπάρχει αύξηση της συχνότητας των δασικών πυρκαγιών κατά 40%», εξηγεί.

Στον εναέριο στόλο φέτος τα πράγματα φαινομενικά είναι καλύτερα. Από τις 20 Ιουνίου, η Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει γνωστό ότι όλα τα Καναντέρ είναι «ετοιμοπόλεμα». Ωστόσο, από τα 21 Καναντέρ, τα 13 είναι παλιάς τεχνολογίας και μετρούν ήδη περισσότερα από 30 χρόνια ζωής. «Ανταλλακτικά γι' αυτά τα αεροσκάφη δεν υπάρχουν και οι μηχανικοί αναγκάζονται να φτιάξουν πατέντες για να μπορέσουν να τα κάνουν αξιόμαχα», εξηγεί ο Γιάννης Σταμούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Τα οκτώ είναι σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά πέρυσι καθηλώθηκαν δύο που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ και δεν προβλέπεται νέα αγορά στο μέλλον».

Κρήτη: Αυτοκτόνησε 60χρονος στην Αγία Ρούμελη

Ένας ακόμα Χανιώτης προστέθηκε στην τραγική λίστα των αυτόχειρων στο νησί.Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα στην Αγία Ρουμέλη, που αυτοπυροβολήθηκε θέτοντας έτσι τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με το flashnews ο 60χρονος δεν είχε οικογένεια και δεν φαίνεται να άφησε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Η μικρή κοινωνία της Αγίας Ρουμελης είναι σοκαρισμένη από την ξαφνική απώλεια του συντοπίτη τους.

Στην Αγία Ρουμέλη πήγε το νοσοκομειακό σκάφος της Χώρας Σφακίων για να παραλάβει το άψυχο σώμα του 60χρονου.

Καλός ο καιρός την Κυριακή, αλλά με σποραδικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα

Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Βόρεια Θεσσαλία, περιμένουμε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.


Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες βιομηχάνου εις βάρος μητροπολίτη

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των καταγγελιών βιομηχάνου εις βάρος της μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού και του μητροπολίτη Ιγνάτιου, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Το θέμα έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, όταν γνωστός αλευροβιομήχανος, που έχει διατελέσει διοικητής του Αγίου Όρους, αποκάλυψε ότι προ ετών είχε κάνει δωρεά 100 εκατομμύρια δραχμές στη μητρόπολη προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης στη μνήμη της μητέρας του αλλά αντί αυτού, τα χρήματα έκαναν φτερά και στο ίδρυμα που στήθηκε, εμφανιζόταν ως ταμίας η σύζυγος του, χωρίς να το γνωρίζει και χρηματοδοτούνταν από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο βιομήχανος μάλιστα έστειλε και εξώδικο στη μητρόπολη και τον κ. Ιγνάτιο.

Με ανακοίνωση της η μητρόπολη αρνείται ότι τέλεσε παράνομη πράξη και τονίζει ότι χαίρεται για την προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η Μητρόπολις χαίρεται για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξετάσεως, διότι θα της δοθεί η ευκαιρία να εκθέσει τα επιχειρήματα της και να παρουσιάσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεση της, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχει τελεστεί καμία παράνομη πράξη, αλλά αντίθετα όλες οι ενέργειές της ήταν απολύτως σύννομες.

Η Μητρόπολις πιστεύει, ότι η γνωστή για την ευαισθησία της Εισαγγελία Βόλου, έπραξε το καθήκον της, διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, εφόσον διατυπώθηκαν σοβαρές καταγγελίες για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς Λειτουργούς, στους οποίους όταν κληθεί θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα της.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως δε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε η τέλεση κάποιας παράνομης πράξης, αλλά είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση καταγγελίας για αξιόποινες πράξεις.

Επομένως ουσιαστικά πρόκειται για διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Λούλη, διερεύνηση που είναι επιβεβλημένη με βάση την κείμενη νομοθεσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποδοθεί οποιαδήποτε ευθύνη στη Μητρόπολη, εφόσον από την προκαταρκτική εξέταση θα αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτή είναι και πάγια θέση της Μητροπόλεως".

Επεισόδιο Αριστεριστών με Χρυσαυγίτες στην Κόρινθο


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα η οδός Κύπρου στην Κόρινθο, μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ατόμων με ρόπαλα στα χέρια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτεθήκαν κατά συγκεντρωμένων που βρίσκονταν στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να απωθήσουν την ομάδα των επιτιθέμενων με πέτρες.

Από την συμπλοκή σημειώθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ στο νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκε ένας 67χρονος, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό βρισκόταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας που πυροβόλησε  στον αέρα για εκφοβισμό, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει η ΕΛ. ΑΣ.

Αυτές είναι οι εταιρείες που στήνουν γεωτρύπανα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Ιωάννινα και Δυτικό Πατραϊκό

Ξεκινούν τους επόμενους μήνες οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τον υπουργό Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη να ανακοινώνει τις δύο κοινοπραξίες οι οποίες θα «κόψουν το νήμα» για τις έρευνες σε Ιωάννινα και Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο.

Η εταιρεία η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου, είναι η Energean Oil and Gas μαζί με την καναδική Petra Petroleum και την αμερικανική Shlumberger στα Ιωάννινα. Στην Energean Oil Gas, απέκτησε πρόσφατα ένα μερίδιο το fund Third Point, ενώ η καναδική Petra Petroleum εξαγοράστηκε από την Taurus, αναφέρει η Ημερησία.

Στον Δυτικό Πατραϊκό, τα γεωτρύπανα θα μπουν από τα Ελληνικά Πετρέλαια, την ιταλική Edison και την βρετανική Melrose, η οποία ανήκει πλέον στην ιρλανδική Petroceltic.

Η επιλογή για το Κατάκολο καθυστερεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και θα χρειαστεί περαιτέρω αξιολόγηση και νέα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για να αποφασιστεί ο ανάδοχος. Υποψήφιοι είναι η κοινοπραξία Energean Oil -Τtrajan Oil - Shlumberger και η εταιρεία Grecoil Energy Ventures με έδρα την Κύπρο.

Παράλληλα ετοιμάζονται διαγωνισμοί για νέες περιοχές για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι, ενώ την Πέμπτη άνοιξε το data room της νορβηγικής PGS, της εταιρείας που διενήργησε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, για την πώληση των πρώτων πακέτων δεδομένων, με τις ενδείξεις να μιλούν για τις «μεγάλες προοπτικές» των δύο περιοχών.

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, στον έβδομο όροφο κτιρίου στην οδό Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την ενεργοποίηση του εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελείτο από γκαζάκια προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του γραφείου.

Την εμπρηστική επίθεση καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της:

«Απόπειρες εκφοβισμού του πολιτικού κόσμου δεν περνούν. Οι εκφραστές της βίας θα ηττηθούν. Η νομιμότητα θα κυριαρχήσει».


Σοκ! Σφαίρες στο σπίτι του Αλέξανδρου Ρήγα

Ο Αλέξανδρος Ρήγας τη Δευτέρα το βράδυ φτάνοντας σπίτι του τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος βρήκε κάτω από χαλί της εξώπορτάς του μερικές σφαίρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews» ο Αλέξανδρος Ρήγας τρομοκρατημένος απευθύνθηκε στην αστυνομία εξηγώντας ότι δεν έχει με κανέναν ανοιχτούς λογαριασμούς. Τόσο η αστυνομία όσο και οι φίλοι του θεωρούν ότι μπορεί απλά να είναι τυχαίο το γεγονός.

Σοκ: Πυροβόλησαν και σκότωσαν Χριστιανό ιερέα

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κόπτη χριστιανό ιερέα σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία του Βορείου Σινά και η επίθεση αυτή ενδέχεται να είναι η πρώτη με θρησκευτικά κίνητρα αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν.Ο φόνος αυτός στην Ελ Αρίς ήταν μία από αρκετές επιθέσεις που πιστεύεται ότι αποτελούν έργο ισλαμιστών.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι του Μόρσι έχουν επικρίνει δριμύτατα τον κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος, πνευματικό ηγέτη των 8 εκατομμυρίων χριστιανών της Αιγύπτου, επειδή έδωσε την ευλογία του στην καθαίρεση του προέδρου και παρευρέθη στην ανακοίνωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι για την αναστολή της ισχύος του συντάγματος.

Στο μεταξύ, στο Κάιρο, ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Άντλι Μανσούρ είχε σήμερα συνομιλίες με τον στρατηγό αλ-Σίσι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας.

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό νυχτερινού κέντρου στον Πειραιά

Έβαλαν φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, για να εισπράξουν τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία. Συνελήφθησαν δύο άτομα και ένα αναζητείται. χειροπέδες

Στον εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν δύο άτομα, που συνελήφθησαν από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, για εμπρησμό νυχτερινού κέντρου στις 4 Ιουνίου, στον Πειραιά, με σκοπό να εισπράξουν χρήματα, από ασφαλιστική εταιρεία.

Πρόκειται για ένα 46χρονο υπήκοο Ιράκ και έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένα 27χρονος Αλβανός ως συνεργός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος που διατηρούσε το νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, αφού υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή και εργασία στους δύο Αλβανούς, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος, προκειμένου να εισέλθουν μεταμεσονύχτιες ώρες και να βάλουν φωτιά.Μάλιστα μία ημέρα πριν τον εμπρησμό, ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία δοχεία με Βενζίνη.

Κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου, ο οποίος υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με ψευδή κατάθεση από τους οικείους του.

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για άλλους τέσσερις Αλβανούς που εμπλέκονται στην υπόθεση με την κατηγορία της απλής συνέργειας.

Διπλή μαστεκτομή έκανε σήμερα η Βίκυ Σταμάτη

Έκανε και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών - Θα παραμείνει στο θάλαμο νοσηλείας για τα επόμενα τρία 24ωρα - Επτά ώρες διήρκεσε η επέμβαση - Τι είπε στους γιατρούς μόλις άνοιξε τα μάτια της

Σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, στο αντικαρκινικό-ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

 Η λεπτή χειρουργική επέμβαση, όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso» διήρκεσε
επτά ώρες και στέφθηκε από επιτυχία.

 Όταν η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης και άνοιξε τα μάτια της οι πρώτες λέξεις που ψέλλισε προς τους γιατρούς ήταν: «Σας ευχαριστώ πολύ». Η σύζυγος του πρώην υπουργού βρίσκεται σε θάλαμο νοσηλείας, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα.

Αποκάλυψη: Οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την δράση των Αλβανών δραπετών, καθώς όπως προκύπτει σχεδίαζαν την απόδραση του εξίσου επικίνδυνου εγκληματία, Αλκέτ Ριζάι.

Κορυφαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν μετά την rizaiανάλυση συνομιλιών του Ριζάι με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ, πως η συμμορία του Μάριο Κόλα σχεδίαζε να κάνει επιδρομή κατά των φυλακών Δομοκού και μάλιστα θα ανατίναζαν με ΤΝΤ τον εξωτερικό τοίχο- περίφραξη για να διαφύγει ο επικίνδυνος κακοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βραδυνής, τρεις από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ο Μάριον Κόλα, ο Ιλιρ Κούπα και ο νεκρός Εντσον Λίκα μαζί με τον θείο του, προέβαιναν στις απαραίτητες προετοιμασίες για την επιχείρηση απόδρασής του Αλκέτ Ριζάι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν πολύ πιθανόν η απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, με το ομοίωμα τηλεχειριζόμενης βόμβας-«τρανζίστορ» και την 24ωρη ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων να μην ήταν «απόφαση της στιγμής» όπως υποστήριζε αργότερα ο διαβόητος κακοποιός αλλά να είχε σκοπό την μεταφορά του σε άλλες φυλακές, πιο «εύκολες» για τον σχεδιασμό πολεμικής επίθεσης απ' έξω και καλύτερη πρόσβαση σε αυτές. Κι αυτό έγινε, όταν στις 8 Απριλίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού. Ήταν η στιγμή που οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ξεκίνησαν την προεργασία απόδρασής του χρησιμοποιώντας τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν αποδράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι έχουν πλησιάσει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε δύσβατες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Αυτοκτόνησε 32χρονη μητέρα στην Ξάνθη

Απαγχονισμένη βρέθηκε μια 32χρόνη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών σήμερα το πρωί  στη Χρύσα της Ξάνθης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com η γυναίκα εντοπίστηκε κρεμασμένη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η ίδια ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, ενώ 4 ετών και ενός μόλις 2 μηνών, ενώ η είδηση του θανάτου της έχει σοκαρίσει την περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία κατέφθασε αμέσως στο σημείο, ενώ η 32χρόνη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νεκροψία και νεκροτομή.

Άφαντοι οι Αλβανοί δραπέτες

Άφαντοι παραμένουν παρά τη γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή της Παραμυθιάς και την ελληνοαλβανική μεθόριο, οι Αλβανοί δραπέτες.

Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.

Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές. Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, πραγματοποιούν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Λάρισα: Δύο αστυνομικοί και ένας δικηγόρος σε «ροζ» κύκλωμα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε νυχτερινά μαγαζιά στη Λάρισα

Mεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ σε 5 νυχτερινά  μαγαζιά της Λάρισας και σε ένα της Ελασσόνας.

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ προσήχθησαν συνολικά 55 άτομα απο τα οποία τα 13 ( μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα) κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωση, ενώ ακόμη 4 γυναίκες αλλοδαπές προσήχθησαν για έλλειψη εγγράφων- παράνομη διαμονή και εργασία στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν δυο ακόμα συλλήψεις στη Θεσσαλονίκης και Γιαννιτσά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 2 αστυνομικοί από Ελασσόνα και 1 δικηγόρος.

Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα έπειτα απο πολύμηνη παρακολούθηση συνομιλιών μεταξύ των δραστών.

Πρόεδρος δικαστηρίου σε Τσοχατζόπουλο: Φέρτε και τον Ομπάμα για μάρτυρα

Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών και ροή ύποπτων εμβασμάτων προσκόμισε στη δίκη τού Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας έδρας  Αδηλίνη, προκαλώντας για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε ως πλαστό, έγγραφο που σχετίζεται -όπως ανέγνωσε η εισαγγελέας- με την κίνηση 2.070.000 ελβετικών φράγκων, μέρος των οποίων μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό με συνδικαιούχο στενό συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του.

- Τσοχατζόπουλος: Αυτό το έγγραφο πότε ήρθε; Είναι πλαστό... Είναι κατασκευασμένο στο πλαίσιο...

- Πρόεδρος: Αφήστε να μιλήσει η εισαγγελέας για τα έγγραφα...

Η κ. Αδηλίνη προσκόμισε στο δικαστήριο επίσης, στοιχεία για λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα -που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που σχηματίζεται τώρα από τους ανακριτές της υπόθεσης- στα οποία φαίνεται να δέχονται ή να εμβάζουν προς εξωχώριες εταιρίες, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τέλος, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, για την υπόθεση υπάρχει και ένα άλλο πακέτο με έγγραφα, που διαβιβάστηκαν αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία της Βέρνης, όπου διενεργείται έρευνα για τον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα. Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται και οι κινήσεις δέκα λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, της κατηγορουμένης Μαρίας Ταλίτα Τσεκούρα και άλλων προσώπων της οικογένειάς της. Πάντως, σύμφωνα με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης όλα τα χρήματα της οικογένειας Τσεκούρα στο εξωτερικό είναι απολύτως νόμιμα.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Οράτιου Μελά και Κωνσταντίνου Αντωνιάδη (οι οποίοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της εξωχώριας εταιρίας ΜΟΡΕΛΙΑ) τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την εισαγγελέα επιβεβαιώνουν πλήρως όσα έχουν εισφέρει στις Αρχές οι εντολείς τους. Μάλιστα, όπως τόνισε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, η κίνηση των λογαριασμών που «πέρασαν» από την ΜΟΡΕΛΙΑ και από εκεί σε μετρητά στην Ελλάδα αφορά συνολικό ποσό 15.200.000 ευρώ, ενώ εκείνοι έχουν εισφέρει στην ανάκριση στοιχεία για ποσό 19.200.000 ευρώ.

Με αφορμή διευκρινιστικές ερωτήσεις που έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για συγκεκριμένα εμβάσματα που αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, η Πολιτική Αγωγή προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα παραδώσει στο δικαστήριο επτά φακέλους, εκ των οποίων οι έξι αφορούν τα δύο επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα, TOR-M1 και υποβρύχια, και ο έβδομος την πρόσφατη επιβολή προστίμου στον πρώην υπουργό από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ακίνητο της Ακρόπολης, για το οποίο κρίθηκε ότι προκύπτει παράνομο περιουσιακό όφελος.
  • Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει αυτό;
  • Πολτική Αγωγή: Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο περιουσιακό όφελος.
  • Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.
  • Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.
  • Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.
  • Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριε Τσοχατζόπουλε.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή κλήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Κατσιάνη να προσκομίσουν όσα στοιχεία κρίνουν ότι πρέπει να αναγνωστούν στο δικαστήριο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ρώτησε αν τη Δευτέρα θα υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς ο κ. Κατσιάνης ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να είναι έτοιμοι για τους μάρτυρες που θα ζητήσουν να εξεταστούν. Ο πρόεδρος του απάντησε ότι γι αυτό το θέμα θα τοποθετηθούν και συνέχισε απευθυνόμενος στους υπερασπιστές των κατηγορουμένων: «Να φέρετε όποιον μάρτυρα θέλετε ακόμα και τον Ομπάμα, εμείς θα τους ακούσουμε».

Μείζον θέμα στην Κύπρο με το αίτημα σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχαηλίδη για τις μίζες Τσοχατζόπουλου

Στο δικαστήριο εναπόκειται να αποφασίσει αν κατά πόσον θα εκτελεστούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα, που έχουν εκδοθεί εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, για την υπόθεση του πρώην υπουργού της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Η Νομική Υπηρεσία, είπε στο ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης, μελετά τα εντάλματα, τα οποία παραλήφθηκαν χθες και θα τα προωθήσει στο Δικαστήριο για να λάβει απόφαση.

Εξήγησε δε, ότι με την τροποποίηση του Συντάγματος το 2005, μπορούν να εκδοθούν Κύπριοι πολίτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο, σημείωσε, με βάση περιορισμό που επέβαλε η Βουλή, δεν μπορούν να εκτελεστούν εντάλματα που αφορούν σε αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν πριν από την τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης εμμένει σταθερά στη θέση, ότι είναι αθώος και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, ότι «ως πράξη δημοκρατικής ευαισθησίας και πολιτικής ευθιξίας, θα απέχει από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προστίθεται, ότι το ίδιο έχει πράξει και ο γιος του κ. Μιχαηλίδη, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ τονίζει πως «αποτελεί υποχρέωση όλων ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης και της νομικής αρχής ότι ουδείς θεωρείται ένοχος παρά μόνο όταν αποδειχθεί η ενοχή του μέσα από δικαστικές διαδικασίες».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε, ότι είναι υποχρέωση όσων το όνομα εμπλέκεται στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο κατά του πρώην υπουργού Αμυνας της Ελλάδας, Ακη Τσοχατζόπουλου, να συνεργαστούν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τόσο ο Ντίνος Μιχαηλίδης, όσο και ο γιος του, είπε ο κ. Κυπριανού, έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν με τις διωκτικές Αρχές

Ενοχος αλλά ελεύθερος ο Μάρκος Καραμπέρης για την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο Μάρκος Καραμπέρης να καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11,5 ετών και πρόστιμο 11.600 ευρώ για την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι του Μάρκου Καραμπέρη στο άκουσμα πως παρότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11,5 ετών και πρόστιμο 11.600 ευρώ για την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης, αφέθηκε ελεύθερος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 60χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείτο ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, αλλά αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Αννα-Μαρία Σακελλαρίου, μαθήτρια, γύρισε ταινία για τους γονείς που λείπουν μετανάστες

Η Άννα- Μαρία Σακελλαρίου, μια μαθήτρια που ζεί σε μια κωμόπολη των Τρικάλων στην Ομηρική Οιχαλία, έγραψε το σενάριο σκηνοθέτησε και έπαιξε στην ταινία ΚΛΕΙΩ που πραγματεύεται τη ζωή των παιδιών της επαρχίας που ζούνε με τους παππούδες τους και τους λείπουν αφάνταστα οι γονείς τους, που είναι όλοι τους μετανάστες.

Η Ταινία βραβεύτηκε και έγινε αφορμή για τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 να συμπεριλάβουν την Άννα-Μαρία και τα υπόλοιπα παιδιά στη σειρά Ήρωες ανάμεσά μας. Πηγή veteranos.gr



Συνελήφθη και πάλι η Νότα Γαβαλά -Aφέθηκε αμέσως ελεύθερη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νότα Γαβαλά, αδελφή του Λάκη Γαβαλά συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.561.559,87 ευρώ.

Συνελήφθη εκ νέου η Νότα Γαβαλά αδελφή του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκιση της, για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο.

Η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα κατά την οποία συνελήφθησαν από προχθές (3-7-2013) μέχρι και σήμερα (5-7-2013), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ένδεκα άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, αναφέρει ο enikos.

Ολόκληρο το δελτίο:

«Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 51χρονη ημεδαπή, εντεταλμένη σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.561.559,87 ευρώ», με τον ιστότοπο να υποστηρίζει πως πρόκειται για την αδελφή του Λάκη Γαβαλά.

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

Μηχανοκίνητη πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα. 

Η πορεία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 18:00 και θα καταλήξει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται ο Κώστας Σακκάς, έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα μήνα απεργία πείνας.

Οι συνήγοροι του απεργού πείνας, που είναι προφυλακισμένος για 30 μήνες, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του, έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο νόμιμο όριο προφυλάκισης, έχουν υποβάλει νέο αίτημα αποφυλάκισής του και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Ο κρατούμενος Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τον προβληματισμό γύρω από την παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σχετική δήλωση για το ζήτημα έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος επικοινώνησε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως αναφέρει, «η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί 30 και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Τριαντάφυλλος υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη «οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση».

Παράλληλα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι «κάθε δημοκράτης πολίτης είναι κάθετα αντίθετος όχι μόνο στην τρομοκρατία, αλλά και σε κάθε μορφής βία». «Η αντίθεση και η καταδίκη αυτή πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη. Καμία ανοχή ούτε υποχώρηση επιτρέπεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για τη μη αποφυλάκισή του και από τις 17 Ιουνίου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

VIDEO: Εν μέσω αποδοκιμασιών η αποχώρηση της τρόικας

Εν μέσω αποδοκιμασιών από εργαζομένους της ΠΟΕ - ΟΤΑ  αποχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. 

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιησε παράσταση διαμαρτυρίας για τις μετακινήσεις των περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

naftemporikigr

Έντεκα συλλήψεις στην Αττική για χρέη στο Δημόσιο

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:
1. Συνελήφθη στην Αθήνα 62χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 72.917.004,99 ευρώ.

2. Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση ιδιοκτήτρια εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 5.683.466,64 ευρώ. Επίσης, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης13 μηνών και χρηματικής ποινής 2.900 ευρώ.

3. Συνελήφθη στο Βύρωνα 50χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 3.103.825,56 ευρώ.

4. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία 51χρονη εντεταλμένη σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.561.559,87 ευρώ.

5. Συνελήφθη στην Κηφισιά 45χρονη αντιπρόεδρος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 625.595,09 ευρώ.

6. Συνελήφθη στη Νέα Μάκρη 37χρονη για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 578.613,62 ευρώ.

7. Συνελήφθη στους Αμπελόκηπους 47χρονη διαχειρίστρια ετερόρρυθμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 136.124,62 ευρώ.

8. Συνελήφθη στην Κηφισιά 60χρονος διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 135.323,63 ευρώ.

9. Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο 45χρονος διαχειριστής εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 95.815,22 ευρώ.

10. Συνελήφθη στα Πατήσια 54χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 70.216,85 ευρώ.

11. Συνελήφθη στον Κάλαμο Αττικής 38χρονος διαχειριστής και μέτοχος ομόρρυθμης εταιρείας για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 64.218,23 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΒΙΝΤΕΟ- Άγριο έγκλημα στην Ξάνθη: Σκότωσε την ίδια του τη μάνα και μετά παραδόθηκε

Σοκαρισμένη η φιλήσυχη τοπική κοινωνία των Κιμμερίων Ξάνθης δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής στον οικισμό τους.

Ο 41χρόνος Σ.Π., πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα δύο φορές στην πλάτη και σκότωσε την ίδια του τη μητέρα, 69χρόνων που κατοικεί σε διώροφη μονοκατοικία στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com ο 41χρόνος, που το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή του πως η μητέρα του τον είχε καταστρέψει σαν άνθρωπο και οικονομικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.  Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία, κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης όπου και ομολόγησε την πράξη του.

Η είδηση της άγριας δολοφονίας μέρα μεσημέρι έχει συγκλονίσει την πόλη της Ξάνθης. Το έγκλημα σημειώθηκε μέσα στο σπίτι της 69χρόνης, ενώ ανάστατοι οι γείτονες βγήκαν στους δρόμους ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ειδοποιώντας την Αστυνομία. Οι κάτοικοι αντίκρισαν μέσα σε λουτρό αίματος την ηλικιωμένη, ενώ ο δράστης είχε ήδη αποχωρήσει από σπίτι και κατευθυνόταν προς την Αστυνομία, για να παραδοθεί. Στο σημείο κατέφθασε ιατροδικαστής, ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα.
Πηγή: thrakitoday

Εθνικιστές στοχοποιούν τον.. Σάκη Ρουβά!


Ανενόχλητη συνεχίζει τη δράση της η οργάνωση Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές. Μετά τους βανδαλισμούς σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, οι νεοναζί της οργάνωσης έβαλαν στο στόχαστρο τον.. Σάκη Ρουβά!

Όπως γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ η "οργάνωση στοχοποιεί τη θεατρική παράσταση «Βάκχες», μέσω κηρύγματος μίσους και προτροπής σε βία κατά των συντελεστών της. Στην παράσταση, που συμμετέχει ο ποπ σταρ Σάκης Ρουβάς, παίρνουν μέρος Νιγηριανοί καλλιτέχνες που θα ερμηνεύουν τη ζωντανή μουσική με αφρικανικά κρουστά."

Στο στόχαστρο νεοναζιστικής οργάνωσης ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κωνσταντίνου


Ανενόχλητη συνεχίζει τη δράση της η οργάνωση Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές. Μετά τους βανδαλισμούς σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, οι νεοναζί της οργάνωσης έβαλαν στο στόχαστρο τον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου. Παράλληλα, εκτοξεύουν απειλές για τους συντελεστές συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.

Το τελευταίο διάστημα η οργάνωση έχει αυξήσει τις επιθέσεις της σε γραφεία αριστερών οργανώσεων και εντύπων, υπό την ηγεσία του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου (ή Περίανδρου, άλλοτε πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής), ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Εκτός των βανδαλισμών με μπογιές σε γραφεία, όμως, η οργάνωση έχει αρχίσει και στοχοποιεί πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, έξω από το γραφείο της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», στην οδό Αιόλου, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων, γράφτηκε το σύνθημα: «Πέτρο ήρθαμε». Το σύνθημα συνοδεύεται από σύμβολα και «υπογραφή» της οργάνωσης.

Ένοχοι για τοκογλυφία και εκβίαση Καραμπέρης και άλλοι τρεις..

Ένοχος για σωρεία περιπτώσεων τοκογλυφίας και για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβίασης, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης ο 60χρονος βασικός κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση των τοκογλυφιών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές και αποκαλύφθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, ο γνωστός επιχειρηματίας κηρύχθηκε αθώος για την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για αυτήν της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 13 κατηγορούμενος, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις εξ αυτών. Πρόκειται για έναν συνεργάτη τού 60χρονου, μία γραμματέα του κι έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή ή άμεση συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδονταν διάφορα αδικήματα, κρίθηκαν αθώοι. Μεταξύ αυτών είναι δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.

Ο τελευταίος κατηγορείτο για κατάχρηση εξουσίας και το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να γίνει νέα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Αναλύοντας μία προς μία τις πράξεις που του αποδόθηκαν, ο 60χρονος επιχειρηματίας κρίθηκε συνολικά ένοχος για δέκα περιπτώσεις τοκογλυφίας (κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια) και για δύο περιπτώσεις εκβίασης, εκ των οποίων η μία είναι σε βαθμό κακουργήματος και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος. Ακόμη, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, πρόεδρος Εφετών Γιώργος Αποστολάκης, αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασής του, τόνισε ότι η ασκηθείσα δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα «υπήρξε απαρχής αβάσιμη από νομική βάση». Όπως τόνισε, η τοκογλυφική δραστηριότητα υπήρξε προσωπική και ατομική δραστηριότητα του 60χρονου, και γινόταν, παράλληλα, με την καθόλα νόμιμη οικονομική και επιχειρηματική του δραστηριότητα (δραστηριοποιείτο στον τομέα των ακινήτων). «Αυτός αποφάσιζε, σε ποιον θα δανείσει και με ποιους όρους. Τα ωφελήματα ήταν δικά του. Παράλληλα με τις νόμιμες δραστηριότητες χορηγούσε δάνεια με τοκογλυφικούς όρους σε άτομα που κατέφευγαν σε αυτόν στερούμενοι τραπεζικού δανεισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν παρέλειπε να χορηγεί άτοκα δάνεια με αλτρουιστική διάθεση σε αναξιοπαθούντες», τόνισε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί των ποινών.

Μητροπολίτης απαγόρευσε το γύρισμα διαφημιστικού σποτ στα Μετέωρα

Ενα 5λεπτο βίντεο με φόντο το μαγευτικό τοπίο των Μετεώρων, το οποίο είχε προγραμματίσει να γυρίσει γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από το ΚΑΣ και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν θα γυριστεί επειδή αντέδρασαν ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και οι ηγούμενοι δύο μονών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, στο βίντεο θα πρωταγωνιστούσε ο 27χρονος νορβηγός αθλητής του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, ο οποίος θα πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη. Το βίντεο θα αποτελούσε μέρος της καμπάνιας του συγκεκριμένου ποτού αλλά θα διαφήμιζε την Ελλάδα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο ουσιαστικά δωρεάν.

«Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος. Μας είπαν ότι θα διαφημιστούν τα Μετέωρα. Αλλά τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά από την Ιαπωνία και την Κίνα και σε όλες τις ηπείρους. Δεν χρειαζόμαστε αυτή τη διαφήμιση» έγραψε στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ο μητροπολίτης Σεραφείμ, καλώντας τον να ανακαλέσει τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Επιπλέον, ο ηγούμενος της μονής Βαρλαάμ αρχιμανδρίτης Ισίδωρος προσέφυγε στη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με μια οργισμένη επιστολή, σημειώνοντας ότι δεν συναινεί στο γύρισμα, ενώ η ηγουμένη της μονής Αγίου Στεφάνου, Χριστονύμφη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και απέσπασε προσωρινή διαταγή για τη ματαίωση του γυρίσματος.

Έλληνας καθηγητής διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ από την Apple!

Για παραβίαση ευρεσιτεχνίας κάνει λόγο ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Θεόδωρος Δ. Μουστάκας 

Στα δικαστήρια σέρνει ένας Έλληνας καθηγητής τον τεχνολογικό κολοσσό της  Apple. Ο κ.  Θεόδωρος Δ. Μουστάκας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση ευρεσιτεχνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατέθεσε μήνυση εναντίον της  Apple και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε περίπτωση που τα αμερικανικά δικαστήρια διακιώσουν τον καθηγητή, η αμερικανική εταιρεία θα κληθεί να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Μουστάκας ισχυρίζεται ότι η λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhoneiPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

Η δικαστική αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Επίσης τόσο ο Έλληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Δ. Μουστάκας

Ο Δρ Θεόδωρος Μουστάκας είναι γνωστός στην αμερικανική επιστημονική κοινότητα. Ο λέκτορας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε μάστερ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.

Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Βοστόνης το 1987 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 1999 επέστρεψε στο ΑΠΘ ως επισκέπτης καθηγητής, ενώ μέχρι σήμερα έχει συγγράψει και εκδώσει οκτώ επιστημονικά βιβλία, ενώ δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Ifeelkid.gr: Το πρώτο ελληνικό παιδικό ραδιόφωνο για iPhone και iPad

Η πολύχρωμη παιδική διαδικτυακή πύλη ifeelkid.gr μόλις απέκτησε μια ξεχωριστή εφαρμογή για iOS συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με παιδικές μουσικές και παραμύθια, αλλά και να μάθουν για τον κόσμο μέσα από ευφάνταστες εκπαιδευτικές κάρτες.

Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική παιδική ραδιοφωνική εφαρμογή, με ατελείωτη μουσική και παραμύθια όλη την ημέρα.

Με καθημερινό ωριαίο πρόγραμμα, κάθε εκπομπή έχει στόχο να ψυχαγωγεί, να χαλαρώνει, να διασκεδάζει, να νανουρίζει αλλά και να εκπαιδεύει τους μικρούς μας φίλους, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Οι ξεχωριστές εκπαιδευτικές κάρτες «Ήξερες Ότι…» δημιουργήθηκαν από γονείς αποκλειστικά για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, για να εξάψουν τη φαντασία και να κεντρίσουν την περιέργεια τους μέσα από εικονίδια.

Η εφαρμογήifeelkidείναι δωρεάν για το κοινό και είναι διαθέσιμη στο AppStore για κατόχους iPhone και iPad.

Στην δωρεάν εφαρμογή περιλαμβάνονται 10 εκπαιδευτικές κάρτες, με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 100 καρτών μόνο με 0,89 Ευρώ.

Βασικά Χαρακτηριστικά:

-Play/Pause ρ/φ σταθμού, ο οποίος παίζει και στο background της συσκευής.

-Καθημερινό πρόγραμμα με ωριαίες εκπομπές για όλες τις ηλικίες.

-Εκπαιδευτικές κάρτες «Ήξερες Ότι» με ευφάνταστες πληροφορίες και ξεχωριστά εικονίδια.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής υλοποιήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε το Mind the Buzz (by Boomar) – το πετυχημένο trivia game στο Ελληνικό AppStore.

Αστυνομική επιχείρηση για των εντοπισμό των δραπετών στην Ήπειρο

Άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό.

Με αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA κινούνταν, οι άγνωστοι που γάζωσαν, τα ξημερώματα, το περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα και που ενδέχεται να είναι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Στη Φιλιππιάδα Άρτας οι δράστες έκλεψαν ένα ΙΧ, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε στη Λάκκα Σουλίου. Η αστυνομία θεωρεί πως οι δράστες κινούνται πεζοί σε ορεινά χωριά κοντά στον ποταμό Αχέροντα.

Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους Αλβανούς δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Ο επαρχιακός δρόμος που ξεκινάει από την περιοχή της Φιλιππιάδας και περνάει από τη Λάκκα Σουλίου, ακολουθεί διαδρομή σε δύσβατη περιοχή, αλλά οδηγεί στην Παραμυθιά.

Ο καθηγητής Αντ. Φώσκολος για τα κοιτάσματα: Η Κρήτη αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία


Δεκαπέντε κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη είναι ικανά να παράγουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το χρόνο αποφέροντας στο ελληνικό κράτος περισσότερα απο...
300 δις ! Αυτα υποστήριξε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος σχολιάζοντας τα πρώτα δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων στις δυο περιοχες.


Ο ίδιος δήλωσε την ικανοποίηση του για την επιβεβαίωση της ύπαρξης κοιτασμάτων στη νότια Κρήτη αναφέροντας μεταξύ άλλων: Η γεωλογία της Κρήτης προδίδει ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν. Πέρα από αυτό η Κρήτη αποκτά μια γεωπολιτική σημασία αφού είναι ήδη δρομολογημένο ότι από το νησί θα περάσουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν προς την Ευρώπη το φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή στο Ράδιο Κρήτη ο φάκελος για την κατασκευή του αγωγού έχει ήδη κατατεθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κρήτη ξεκάθαρα περιλαμβάνεται σε αυτά τα σχέδια με πετρελαϊκούς κολοσσούς να χρηματοδοτούν το έργο που θα περάσει σύμφωνα με τα σχέδια από την Ιεράπετρα και την Παλαιόχωρα.

Κοιτάσματα

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες ο κ. Φώσκολος ανέφερε ότι τα ανάμεσα στα 15 κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί επιβεβαιώνεται ένα μεγάλο κοίτασμα 210 χλμ δυτικά της Παλαιόχωρας η ύπαρξη του οποίου ήταν γνωστή, ένα ακόμα που περνά από τη Γαύδο και το Τυμπάκι καθώς επίσης και ένα μεγάλο κοίτασμα 200 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Για την Κρήτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους δέκα εταιρίες κολοσσοί που προτίθενται άμεσα να αναλάβουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων.

Τα πρώτα οφέλη θα προκύψουν μέσα στην επόμενη 5ετία ενώ όπως ανέφερε ο καθηγητής οι εργασίες εξόρυξης θα ανοίξουν 600.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

prismanews.gr

Ψαράς από την Κεφαλλονιά έπιασε μικρό λευκό καρχαρία


Μοναδική ψαριά, πιάστηκε ανοιχτά της Αντισάμου και της παραλίας Κουτσουπιάς

Ένας μικρός λευκός καρχαρίας πιάστηκε την Πέμπτη στα παραγάδια ψαρά από τον Καραβόμυλος της Κεφαλονιάς.

Το ψάρι, σύμφωνα με το vlahatasamis.gr πιάστηκε ανοιχτά της Αντισάμου και της παραλίας Κουτσουπιάς. Νεογέννητο όπως φαίνεται από το μέγεθός του, μάλλον ακολουθούσε τη μητέρα του στο πέρασμά της από τα νερά μας.


Αντίστοιχο είδος είχε εντοπιστεί τον Φεβρουάριο του 2012 στον Κόρφο Κορινθίας. 

Νεαρός αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη αυτοκτόνησε προκαλώντας έκρηξη

Στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας συγκλίνουν όλα τα στοιχεία για το θάνατο 26χρονου αστυνομικού που υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη και ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό.

Το περιστατικό συνέβη σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Ψακούδια Χαλκιδικής. Ο νεαρός αστυνομικός, όπως όλα δείχνουν προκάλεσε έκρηξη με άγνωστο μέχρι στιγμής υλικό και στη συνέχεια εξερράγησαν τέσσερα γκαζάκια τα οποία βρίσκονταν στο δωμάτιό του.


Σύμφωνα με το thestival.gr, o 26χρονος αστυνομικός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα η υπηρεσία του τον είχε παραπέμψει σε ψυχολόγο χωρίς όμως ποτέ ο νεαρός αστυνομικός να περάσει από το γραφείο που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες είχε φύγει από το σπίτι του και οι συγγενείς του τον αναζητούσαν. Το μεσημέρι της Πέμπτης έδωσε τέλος στη ζωή του με έναν περίεργο τρόπο.

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή - Kαλοκαιρινά μπουρίνια ακόμη και στην Αττική

Επεκτείνεται η κακοκαιρία στο σύνολο της χώρας την Παρασκευή με τα καλοκαιρινά μπουρίνια να πλήττουν και την Αττική. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων μέχρι και επτά μποφόρ θα συνεχίσουν να σαρώνουν τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα δυτικά του νομού.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σπέκουλα του BBC με το Ελληνικό και τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα [βίντεο]

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και η αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τα προς πώληση περιουσιακά της στοιχεία απασχολεί τα διεθνή μέσα. Τελευταίο «χτύπημα» για τη χώρα μας είναι δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC που χρησιμοποιεί πλάνα από το παλιό αεροδρόμιο και τα εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο του Νιλ Κάσιντι αναφέρονται τα εξής:

«Τη στιγμή που η Ελλάδα δυσκολεύεται να κάνει απολύσεις στο δημόσιο προκειμένου να συγκεντρώσει ρευστό και να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του πακέτου διάσωσης, η πίεση πώλησης περισσότερων κρατικών περιουσιακών στοιχείων το συντομότερο δυνατό, αυξάνεται.

Ενας από τους επόμενους στόχους είναι το παλίο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενα «φιλέτο» του real estate που μένει να ρημάζει πάνω από μία δεκαετία τώρα. Τα κτήρια των εγκαταστάσεων παραμένουν ανέπαφα, ενώ αρκετά αεροπλάνα της Ολυμπιακής παραμένουν εγκαταλελειμμένα στην πίστα του αεροδρομίου».

Είναι σαφές πως ο πραγματικός στόχος του δημοσιεύματος δεν είναι τα αεροπλάνα , τα οποία δεν έχουν καμία μεταπωλητική αξία, αφού είναι πάρα πολύ παλιά και μόνο για σίδερα θα μπορούσαν να πωληθούν, αλλά το φιλέτο της υπόλοιπης έκτασης, την οποία αρκετοί καλοβλέπουν.

Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Πάτρα: Βούτηξε στο κενό από την ταράτσα του νοσοκομείου του Ρίου

Πρόκειται για 25χρονη κοπέλα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα - Φέρει τραύματα από τη μέση και κάτω, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της

Να αυτοκτονήσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, προσπάθησε μια 25χρονη κοπέλα πηδώντας από την ταράτσα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η 25χρονη φέρει τραύματα από τη μέση και κάτω, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Η κοπέλα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Αυτή το διάστημα δεν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Πηγή: patrastimes.gr

Ελληνας πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή στις ΗΠΑ ενώ ήταν αθώος – Ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος

Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισε για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια το φως του ήλιου ως ελεύθερος άνθρωπος. Ηταν το μόνο που επιθυμούσε άλλωστε. Ο 72χρονος Γιώργος Σουλιώτης από το Μοντέστο της Καλιφόρνια κατάφερε να αποδείξει την αθωότητά του και να αποφυλακιστεί έπειτα από μακρά δικαστική μάχη.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή για φόνο και εμπρησμό. Το σπίτι το οποίο νοίκιαζε έπιασε φωτιά το 1997, προκαλώντας το θάνατο μίας 31χρονης και των δύο της παιδιών. Υπόθεση για την οποία η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Ομως στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία που είχαν οδηγήσει στην καταδίκη του κ. Σουλιώτη, ενώ κρίθηκε ως αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου είχε παίξει σημαντικό ρόλο. Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο ομογενής δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς δεν είχε φροντίσει για την τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε στα θύματα. Αυτό επισύρει ποινή 6 ετών φυλάκισης, ενώ εάν δεν προχωρούσε σε αυτή την κίνηση θα περνούσε από νέα δίκη που θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο 72χρονος αγκάλιασε την οικογένεια του κλαίγοντας και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.

Ο πιο ακριβός ισπανικός πίνακας είναι φτιαγμένος από Ελληνα ζωγράφο

Από το βράδυ της Τετάρτης ο τίτλος της πιο ακριβής ισπανικής ελαιογραφίας άλλαξε κάτοχο. Δεν ανήκει πια στον Βελάσκεθ, αλλά σε έναν μεγάλο Ελληνα ζωγράφο.

Σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο ο πίνακας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου «Ο Αγιος Δομήνικος προσευχόμενος» πωλήθηκε έναντι 10,7 εκατ. ευρώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ, όπως είπαμε το κατείχε ο Βελάσκεθ από το 2007 όταν έργο του είχε πιάσει 12 εκατ. ευρώ, ποσό που με τα σημερινά δεδομένα προσαρμόζεται στα 9,6 εκατ. ευρώ. «Αυτό δεν σημαίνει πως τα έργα του Ελ Γκρέκο έχουν μεγαλύτερη αξία από του Βελάσκεθ», λένε οι ειδικοί, αλλά «όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο δημοπρασίας».

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο περί το 1600 θεωρείται ως «ένα από τα καλύτερα πορτρέτα αγίων που συνδυάζει φαντασία και τεχνική» και αποτελεί πλέον τον ακριβότερο πίνακα της περιόδου 15ου- 18ου αιώνα. Το έργο ανήκε σε ιδιωτική συλλογή και τα χρήματα από την πώλησή του θα διατεθούν για τους σκοπούς της γερμανικής επιτροπής της UNICEF.

Κενό ασφαλείας στο Android επιτρέπει την πρόσβαση των χάκερς στα έξυπνα κινητά

Σάλος έχει προκληθεί με την αποκάλυψη ότι ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό Android επιτρέπει στους χάκερς να αποκτούν πρόσβαση στα έξυπνα κινητά μέσω των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες τους και συγκεκριμένα μέσα από τις αναβαθμίσεις που συχνά κάνουν.

Το κενό ασφαλείας ανακάλυψαν ερευνητές της  Bluebox Security οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν οι χρήστες επιχειρούν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις κάποιων εκ των εφαρμογών που έχουν εγκαταστήσει στις έξυπνες συσκευές τους, δίνουν άθελά τους πρόσβαση στους χάκερς.

Οπως υπογραμμίζεται στην έρευνα της Bluebox, το κενό ασφαλείας είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο» ενώ ενδεχομένως να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των Android συσκευών, ενώ η αλοίωση δεν είναι ορατή από τα αντιικά προγράμματα με συνέπεια τόσο το διαδικτυακό «κατάστημα» πώλησης της εφαρμογής όσο και ο τελικός χρήστης να μην γνωρίζουν ότι το λογισμικό έχει «μολυνθεί».

Η Google έχει ενημερωθεί για το κενό ασφαλείας από το Φεβρουάριο και η εταιρεία αναπτύσσει ειδική ρύθμιση ασφαλείας ώστε να προστατέψει τις συσκευές Nexus.

Από την πλευρά τους, αρκετοί κατασκευαστές «έξυπνων» συσκευών που «τρέχουν» με λογισμικό Android, όπως η Samsung, έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται «δικλείδες» ασφαλείας για να παρέχουν επαρκή προστασία στους χρήστες τους.

Ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν την εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό

Σε κατακύρωση των διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και το Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 250 - 280 εκατ. βαρελιών, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη τουλάχιστον άλλων δέκα χερσαίων περιοχών της χώρας.

Οπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών οι οποίες υπεβλήθησαν στο πλαίσιο των διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί πέρυσι τον Ιανουάριο, ολοκλήρωσε το έργο της και σύμφωνα με την ομόφωνη πρότασή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη:

  • Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA.
  • Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού προτείνεται η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC.

Για την τρίτη περιοχή που είχε προκηρυχθεί (Κατάκολο) διαπιστώθηκε ότι οι προσφορές των δύο ενδιαφερομένων ήταν παραπλήσιες. Ετσι η αξιολόγηση συνεχίζεται και η κατακύρωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό Κόλπο είναι της τάξης των 200 εκατ. βαρελιών, στα Ιωάννινα 50 - 80 εκατ. βαρέλια και στο Κατάκολο 3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αναμενόμενα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τις δύο περιοχές που κατακυρώθηκαν, σε βάθος χρόνου 25ετίας, υπολογίζονται σε περίπου 11 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Επιτροπή, έπειτα από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους (μεμονωμένες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών).

Βασική επιδίωξη ήταν η βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών, με στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του οφέλους του Δημόσιου.

Επελέγησαν, τελικά, οι πλέον ευνοϊκές προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές ερευνητικές δυνατότητες και τα αναμενόμενα για το δημόσιο οικονομικά αποτελέσματα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η πρόσκληση για τη σύνταξη και την υπογραφή των συμβάσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ:

Οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν δομηθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αλλά έχει ληφθεί σημαντικά υπόψη και η διεθνής πρακτική έρευνας και παραγωγής, ώστε να εξασφαλισθεί η «καλή πρακτική» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει αποδοθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, για την οποία οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία όρων και των αυστηρότερων προδιαγραφών της βιομηχανίας πετρελαίου, όπως αυτές έχουν διεθνώς καθιερωθεί.
Τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων (20% των εσόδων του δημοσίου για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και 5% των ειδικών πόρων της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης), ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται για λόγους σύγκρισης ότι η δημόσια δαπάνη στα δύο Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων είναι περίπου 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα αναμενόμενα έσοδα των τοπικών κοινωνιών μόνο από το μπλοκ του Πατραϊκού, είναι περίπου τριπλάσια.
Αντίστοιχα στην Ήπειρο, σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του βιομηχανικού τομέα της περιφέρειας (πλην κατασκευών) σε ετήσια βάση αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% (από 480 εκατ. ευρώ σε 670 εκατ. ευρώ) και για περίοδο τουλάχιστον 20 ετών. Στο όφελος αυτό θα πρέπει να προστεθεί η θετική επίδραση στην απασχόληση και στο εισόδημα: για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των Υ/Α δημιουργούνται 2-3 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία και για κάθε 1 ευρώ εισοδήματος που αποκτάται άμεσα από τον κλάδο Υ/Α, δημιουργείται εισόδημα 1-2 ευρώ σε εργαζομένους σε άλλους κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θητεία του ως υφυπουργού ΠΕΚΑ, ο κ. Μανιάτης είχε προετοιμάσει τις διαδικασίες για προκήρυξη των διαγωνισμών τουλάχιστον για άλλα δέκα χερσαία οικόπεδα που έχουν ερευνηθεί κατά καιρούς στο παρελθόν αλλά τα δεδομένα που προέκυψαν ήταν φτωχά ή ξεπερασμένης τεχνολογίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για 10 με 12 οικόπεδα σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, κομμάτι της Μεσσηνίας, Αχαΐα και πιθανώς χερσαίο τμήμα της Κρήτης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...